Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy ember érdeke, az ország érdeke?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

-Ferikém! Ezer éve!

-Ifás Laci, van az már több is! Ki volt még ott? Ja, az uszályos Tibike.

-Nem hiszek a szememnek, jól összeszedted magad, ember. Akkoriban ilyen nyurga voltál mint az ujjam. Hogysmint? Család?

-Van. 2 gyerek. Nálad?

-Már akkor is házas voltam, tudod, lányom most ment férjhez.

-Na, akkor minden rendben remélem!

-Azt nem mondanám, sajnos Ili, a feleségem kórházban.

-Ne mondd, mi történt?

-Stroke, a mentő meg késett.

-Nem talált oda, vagy mi?

-Nem tudom pontosan, hivatalos válasz nincs, fű alatt azt mondták, azon a kocsin ami jöhetett volna nem volt orvos, meg kellett várni, amíg visszaért másik címről.

-Hát az nem jó, nagyon nem jó. Gyerekkel minden ok?

-Jó ember a férje, sokat mondjuk nem keres, oltogatom is, hogy nézzenek körül külföldön.

-Még bíztatod is, ne viccelj már velem! Aztán minek? Itthon is meg lehet élni.

-Ahogy vesszük. Azért mindent ne higgy el amit hallasz, látsz.

-Ne kezd már te is ezt a libsibolsi picsogást!

-Mire gondolsz? Mi az a libsibolsi?

-Büdös kommunista liberális.

-Nem vagyok tagja a kommunista pártnak, se a liberálisoknak.

-Még jó, hogy nem, remélem is. Csak már mindenki ezzel jön, hogy külföldön ez jobb, az jobb. Itt ez a tejjel-mézzel folyó Kánaán, aztán mindenki azt nézi hogy lépjen le, mert ezt sugallja a libsi propaganda. Azt akarják, hagyjuk el a saját országunkat.

-Liberálisnak se érzem magam. Bár ha a liberális azt jelenti, gondolkodom, akkor bátran vállalom, hogy az vagyok. Attól viszont, hogy te azt mondod rám, még nem leszek az. Ez ovis szintű, nevetséges vádaskodás. Súlyos tévedés mindenkit beskatulyázni, aki nem orbánhívő, bár elismerem sokkal egyszerűbb, mármint neked.

-Tudtam! Úgy tudtam. Mindenkit megfertőznek ezek.

-Mivel fertőznek meg Feri?

-A hülyeségükkel, hogy el kell menni, mert itthon minden rossz. Még jó, hogy a 2/3 az 2/3.

-Annyira 2/3 az, hogy talán van 50%, de inkább valahol 1/3 körül.

-Ugyan már, akkor miért nyerte a Fidesz a választást?

-Hosszan sorolhatnám. Bár szerintem az összelopott pénz bősége miatt. Olyan ez, mintha az egyik Forma 1-es csapat rövidebb pályán versenyezne, mint a többi.

-A végén még azzal jössz, hogy a feleséged is miattuk került a kórházba.

-Tudod, ha egyszer kevesebb jut mindenre, akkor mindenhol kurtítani kell. Otthon is így van ez. Bizony a mentőkre is kevesebb jut, ha a pénz nem oda kerül, ahova való és rosszul is használják fel. Ha már itt tartunk, szerinted a Mészáros akkor is az ország leggazdagabb embere lenne, ha Orbán nem lenne miniszterelnök, vagy nem is ismernék egymást?

-Ezt nem mondom, de jó ember az.

-Bizonyára jó ember akkor minden mocskos tolvaj.

-Hát itt tartunk? Azok után, hogy 2006-ban együtt tüntettünk Gyurcsány ellen?

-Én is meglepődtem, mert azóta sem vagyok jobban komcsi, vagy libsi. Akkor még jó voltam? Már nem tények alapján érvelsz, ez csak egy elvakult hitvilág. Mi köze mindennek a kereszténységhez?

-Bayer is megmondta…

-Ha már Bayer, olvastam én is néhány nyilatkozatát. Ha hasonló stílusban akarnék válaszolni, azt mondanám ő egy gennyes pörsenés a magyar politikai vitakultúra ánuszán. Tudod én KISZ tag se voltam, ellenben sok mai prominens fideszessel.

-Hagyjál már ezzel, volt, elmúlt ha egyáltalán igaz volt.

-Akkor azt mondd meg, miért nem oldják fel az ügynökakták titkosítását? Volt rá idejük, erejük.

-Nem akarja azt igazán senki, sok MSZP-s megütné a bokáját.

-Ez engem nem érdekel, tudni akarom hány egykori besúgó, ügynök, kollaboráns ül most a kormányban, a parlamentben!

-Sokan nem lehetnek. Például a Szijjártó biztos nem az, mert fiatal. Viszont milyen karakánul védi a magyar érdekeket?! Még te sem mondhatod, hogy nem áll oda.

-Szijjártó folyton pampog, de amikor komoly dologról van szó, mint az Úz-völgyi temető, akkor súlytalan. A román nagykövet be se ment a minisztériumba amikor Petike bekérette.

-Nagyon másképp látod a dolgokat komám. Még jó, hogy Orbán érted is helytáll Brüsszelben, különben nagy gond lenne.

-Ja, Orbán, mint Pom-Pom, volt már minden, talán csak papucs orrán pamutbojt nem. Orbán külpolitikája kimerül abban, hogy visszaél a vétójogával, folyton blöfföl, fenyegetődzik. Számára nincs tétje annak, ha hibázik az Európai Parlamentben, mert itthon ki sem derül. Így aztán nincs vesztenivalója, így meg könnyű döngetni a mellkasát. Mondjuk nem tudom milyen gond származna abból, ha államférfiként, politikai vezetőként viselkedne kint, nem valami pusztai suttyóként. Talán komolyabban vennék Magyarországot? Fene tudja.

-Hát apám, mi nem egy hajóban evezünk, mert aki Orbánról rosszat mond, az nekem nem barátom. Aki nem az ország érdekeit nézi, az ellenség.

-Ez az érvelés nekem ismerős valahonnan: aki nincs velünk, az ellenünk. Neked nem?

-Leszarom. Ez van. Ha te ezt akarod.

-Én? Na mesélj, mi nem volt igaz, abból amit elmondtam?

-Hát az egész nagy katyvasz. Még, hogy Orbán nem jó vezető. Csak miértünk dolgozik. 

-Na ember, szerintem te ebből nem profitálsz semmit a nagy dumán kívül. Vagy jobban mennek a dolgok?

-Persze, hogy jobban. Még pár év és utolérjük a sógorokat.

-Ezt is hallottam, már valahol. Nem tennék rá komoly tétet, hogy megérjük. Ahhoz előbb csatlakozni kéne az euró-övezethez, de valahogy az se akar közelebb kerülni.

-Ha mindent így nézel.

-Tudod nézném én másképp. Próbáltam, hiszen én is szavaztam Orbánra 98-ban. Reméltem. De a tények makacs dolgok. Mikor az összes országos rádióadó a kormány-propagandát tolja, de sikerült azt nyilatkozni, hogy ellenzéki média túlsúlyban dolgoznak, ott komoly problémák vannak a realitásérzékkel. Eszembe szokott jutni, mi van, ha Orbánnak van igaza. Csak sajnos olyan mint egy szélkakas, én meg nem tudnám követni, ki az aktuális ellenség, ki barát. Meg nemigen szimpatizálok Putyinnal sem annyira mint ő. Nincsenek csodacsinálók, mint aminek őt is megpróbálják beállítani. Mindig akkor van a legnagyobb bukta, ha azt hiszed, mindent jobban tudsz, és nem veszel tudomást a világban zajló változásokról. Mert az élet a fejlődésről szól, és az ahhoz való alkalmazkodásról.

-Ezért nem kell túl sok adó. Ha csak a megfelelő híreket hallgatnád, mindig tudnád, mi a helyes, mi a jó.

-Szerintem addig váljunk el Feri, amíg békében megtehetjük. Ha te úgy döntöttél, hogy a gondolkodás nehéz feladatát ráhagyod másra, az a te dolgod addig, amíg be nem húzod az X-et, mert onnantól az ország sorsát tartod a kezedben.

-Na te elmeroggyant, szerinted mégis kire kéne szavaznom?

-Én nem mondom meg neked kire szavazz. Főleg nem kérek róla fotót, hogy kire szavaztál. Évtizedek óta a legkisebb rosszra próbálunk szavazni, és az most nem a Fidesz.

-Miről beszélsz, legalább rend van!

-Rend? Amikor Don Pintér a belügyér? Egy egész rendőrörsöt letartóztattak kenőpénzek miatt! Nem merik megbírságolni a fideszes képviselőket. Polt visszautasít minden fidesznek kényes ügyet.

-Ilyen régen is megtörtént.

-Téged csak ez tart vissza? Hiszel a Fidesz hazugságaiban, de nem vagy képes abban hinni, hogy ez lehet jobb is? Hogy ők a múlt, abból is a rosszabbik fajta? A vezér arról szónokol, hogy merjünk nagyok lenni, te pedig mindebből csak annyit hallasz meg, hogy libsibolsi meg migráns? Szóval itt van a kutya elásva. Nagyok csak úgy lehetünk, ha időnként új utakat keresünk, nem akkor, ha mindenkibe belerúgunk aki nem ért velünk egyet, aztán nyavajgunk, hogy mindenki útál. Orbán is keresi a hatalmasok árnyékát, de kizárólag a saját hasznát lesi. Pedig vannak értékeink, és lehetne még több is, ha nem azon dolgoznának hogyan heréljék ki a tudományos életet és az oktatást. Szövetségesekre van szükség, nem pedig uralkodókra és vazallusokra. Mindez nem zárja ki, hogy emellett legyen egy erős nemzeti identitásunk. Sőt, Putyinnak és a többi hasonszőrűnek mi csak eldobható eszközök vagyunk. Ha tehetnék ugyanúgy elnyomnának mint ezelőtt, akkor aztán nyista nemzeti önállóság.

-Talán az jobb is lenne, legalább megtanulnátok, mi a magyarok istene, mehetnétek a gulágra.

-Na most akkor ki az, akivel nagyobbat fordult a világ 2006 óta? A gyűlölet a válasz mindenre, Ferikém? A végső érv a sósav, meg a gumibot? Lengetjük a kardot ész nélkül? Tudod kard által vész, aki kardot ragad. Milyen világ kerekedne abból? 

-Az biztos, hogy az ilyenek mint te, szavazni sem mehetnétek. Örülhetnétek, ha nem kellene életfogytig a börtönben rohadni. A köcsög migránsok meg mind a tengerbe fulladnának.

-Választhatod ezt az utat, de akkor a gyerekeid is ebben fognak felnőni. A gazdaság sérülékeny, ha jön egy újabb válság Orbán szűk körein kívül szinte mindenki nélkülözni fog. Vagy gondolod, majd odaáll, amikor minden rosszra fordul és bevállalja, hogy tévedtem, elnézést? Ilyen ember lenne?

-Nem érdekel, a gyerekeim biztonságban fognak felnőni, ahol nem nyúlkálnak majd migránsok a szoknyájuk alá.

-Gondolod csak migránsok csinálnak ilyet?

-Tudom, hogy nem, de nincs szükség arra, hogy olyanokat rakjanak az országba, akik aztán majd robbantgatnak.

-A dolog nem erről szól. Nemzeti érdek lehet például egy erős, jól felszerelt, ugyanakkor emberséges bevándorlási hivatal. Azzal egyetértek, hogy ne küldhessenek ide bárkit, de nincs ilyen kényszer jelenleg, csak a plakátokon. Azzal viszont nem, hogy mindenki csak rossz lehet, aki egy másik országból származik. Gyerekekről is beszélünk ember.

-Én nem ezt mondtam!

-De így viselkedsz.

-Kurvára nem akarsz megérteni. Biztonságot és rendet akarok magam körül, hogy ne kelljen aggódnom.

-De milyen áron?! Aggódni mindig van miért, én pl. azon aggódom most, hogy Orbán miatt kiútálnak minket az Unióból. A Fidesz csak egyféle rendet ismer: a sajátját. Ne kételkedj, ne gondolkozz, cselekedj kétkedés nélkül. Felelősen gondolkodni pedig minden hazaszerető állampolgár kötelessége. Járj nyitott szemmel, kérdezz, nézz a dolgok mögé, hallgasd meg a másikat, ne a gyűlölet legyen az egyetlen motivációd. Ha keresztény vagy, legyenek fontosak számodra a keresztény értékek: szeresd felebarátod, ne lopj, ne ölj. Mi van, ha a gyereked nem ért majd egyet veled?

-Akkor mehet külföldre, nincs rá szükség, vissza se nézzen.

-Szevasz Feri!

-Remélem megdöglötök mind, akkor lesz itt szép világ. Senki nem fog beleugatni abba hogyan csináljuk a dolgokat, lezárjuk az összes határt, a magyar nép megint nagy lesz. Rendőrök rádnéznek, azt bevisznek, ha csúnyán nézel. Majd megmutatjuk az összes nagyokosnak a finnektől kezdve mindnek, hogyan kell ezt csinálni. Ide nem jön egy migráns se, se gyerek, se megkeresztelkedett, se nő, semelyik. Szépen felépítjük ezt az országot, akinek nem tetszik állhat máris a Duna-partra. Nem kell itt finomkodni, engem nem érdekel, ha minden libsibérenc elmegy, aztán ittmaradunk 3-4 millióan, legalább lesz hely. Ez kell nektek. Még, hogy nem működik az egészségügy? Házidokim mindig kiír, ha kérem. Akivel csak beszélek, mindenki elégedett a dolgokkal. Szóval viszlát, te lúzer!

-Lehet, hogy én lúzer vagyok, bár 10 éve még nem így gondoltad, és fogalmam sincs miért bízol bennük feltétel nélkül?! Miért veszed készpénznek, amit állítanak? Mivel nyertek meg maguknak? A kerítéssel? Szerinted fair dolog egy 9 évvel ezelőtti kormányra hivatkozni? 9 év nem volt elég például az egészségügy átalakítására, és ez neked elfogadható? A munkahelyeden egy olyan kollegádat, aki így védekezik körberöhögnéd, de a főnöködet is. Mikor és miért lettem én az ellenséged? Mert Orbán, aki maga is liberális volt, azt mondta? Akkor te mi vagy? Nincs is saját véleményed. Az egyetlen maradandó, és mérhető eredménye Orbánéknak, hogy sikerült megosztaniuk az ország lakosait, egyedül ebben teljesítünk jobban. Szóval lehet, hogy én lúzer vagyok, te viszont bedőlsz egy olyan ember manipulációinak, aki éppen egy egész országot tesz vesztessé. 

Ákos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.