Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az lett volna az igazi nagy buli, ha Orbán Viktor személyesen ment volna el a Szigetre. Miért nem tette?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Agyfelforrás ellen limonádét csináltam. Egy egész citromból 29 magot kapartam ki. Hát ez honnan gyütt…? Honnan, honnan, valahonnan Afrikából, mert ez migráns citrom, és úgy tol ki a magyarokkal, ismerve nagy szeretetüket a menekültek iránt, hogy külön nekünk magos citromot termelnek. Köszi, Orbán, a fene ezt a savanyú világot.

Dehogy! Édes ez, ott ahol a nagy vezér is feltűnik, olyan édes az élet, mint a szirup. Tele van a sziget, és az idén nincs Sziget Fesztivál Orbán Viktor nélkül. Betolakodott oda is a képivel. Biztosra mentek, nehogy valamelyik megátalkodott, kómában lévő szigetlakó a kukába vigye Orbán képit. Így aztán a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek hamar kifizettek 208 millió forintot egy kiállítás megrendezésére. Ennyiért én is elintéztem volna, hogy minden magyarok bálványa képit kirakják a Székesfehérvár Balatonaliga útvonalon. Ottan mostanában nagyon sok ember közlekedik és káromkodik a kurva hosszú menetidő, zsúfoltság és torlódások miatt. Ne búsulj magyar, nézegesd apánkat!

Szóval, kirakták a Szigeten Orbán képeit, még a rendszerváltásból itt maradtakat. Kihozták a Terror Háza Múzeumból, szellőztetni kell őket, mert kicsit beporosodtak. Itten nem beszélt az Orbán, mint a Volt Fesztiválon, itten csak bámulni valót vittek a fiataloknak. A „30 éve szabadon” emlékév jegyében a Schmidt Mária-féle Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány adófizetői pénzből 2019-re 3 milliárd forintot kapott; 2020-ra is 6 milliárdot, sőt 2021-re is tovább 3 milliárdot. Videókra, kiállításokra, konferenciára, mindenféle frincfrancra. Hadd fogyjon a pénzünk! Jó kis videót csinált az Euronews, kukkantsanak bele.

Minden, ami most a Fidesszel történik, az, hogy elindult egy fasiszta irányba, arra jó nekünk, hogy még jobban értékeljük a demokrácia érzését. Ezek az emberek itt emlékeztetnek arra, milyen, ha autoriter irányba halad egy kormány. Ez ad egyfajta új látásmódot – mondta az ír nő.

Azért az elég ciki, hogy egy miniszterelnök valamilyen módon belecsempésződik a nagy nemzetközi buliba. Például, megkímélendő a nagy költségeket nyugodtan elmehetett volna a Szigetre személyesen. Úgyis szabadságon van, és beszélhetett volna élőben saját nagyságáról a Nagyszínpadon. Mi pedig figyeltük volna a reakciókat: mennyi idő alatt jut át a tömeg kifelé a kapun.

Mert az úgy van, hogy a fiatalok a rendszerváltás után – meg azután, hogy Orbán kizavarta az oroszokat – is pontosan arra vágynak, ha elmennek egy nyári fesztiválra, akkor minimum az állampárttá vedlett Fidesz vezetője szóljon hozzájuk. Megszívlelendő, hogyan lett Orbán 1989 óta számító, hazug és hazaáruló politikus. Azzal ámítani a szabadság szigetén a szórakozókat, hogyan vágta pofán saját magát Magyarország miniszterelnöke, amíg eljutott antikommunista, liberális politikusként a kitalált illiberalizmusáig, demokrácia ellenességéig, több mint szégyen. Mi itt úgy nevezzük: orbáni diktatúra.

Azt azért nem szeretnénk megérni, hogy a jövő évi Szigeten a bejáratnál Orbán Viktor várja a fiatalokat. Bronzba öntve. Mert akkor még mindig nem csináltunk semmit.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!