Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mi még nem tartunk itt. Köszönjük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A világsajtó tele van a borzalmakról szóló hírekkel. Már megint, de inkább még mindig. Ezek közül az egyik a Moszkvában végrehajtott rendőri eszementség, amelyet a betiltott ellenzéki kampánykörút (???) során követtek el. Több ezer ember tiltakozott az ellen, hogy a várost érintő szeptemberi választásokról kizárták az ellenzék jelöltjeit. Vagyis azokat, akik másképp gondolkodnak, mint Putyin cár.

Több száz embert tartóztattak le a napokban a nagyszerű szovjetorosz fővárosban. Szemtanúk beszámolóit olvasva, kiráz a hideg.

Volt, akiket fekete furgonokban vittek el, meg nem nevezett és kinyomozhatatlan helyre. Az egyik ilyen személy feleségének könyörgését olvastam az orosz közösségi portálon: „ Kérdeztem a rendőröket, hova viszik a férjemet. Az egyik zsaru könyökével úgy meglökött, hogy elestem. Mire fel tudtam állni, a furgon, amelyikbe Ivánt bedobták, nem volt sehol. A többi rendőr arrébb taszigált, és nem válaszoltak egyetlen kérdésemre sem. Ha valaki tud bármit K. Ivánról, kérem, értesítsen!”

A Twitteren megjelent videón állig mindenbe öltözött rendőrök vernek brutális kegyetlenséggel egy, már a földön fekvő embert, miközben azt kiabálják egymásnak: A térdét üsd! Törd el! – talán, mert a gumibotok az egész testet ütlegelik.

És így tovább. Nem részletezem, mindenki fantáziájára bízom, mire képes egy magából kivetkőzött „rendfenntartó” erő, ha parancsot kap arra: tüntessétek el ezt a söpredéket az utcákról.

Több ország is hivatalosan tiltakozott a brutalitás és a jogtalanságok miatt. Gondolom, a cár most majd hamut szór a saját fejére. Most majd az elszámoltatásnál jön el, ami Oroszországban soha nem volt gyakorlat, és szerintem soha nem is lesz.

Meg lehet nyugodni, Magyarországon ez még nem fordult elő. Sok minden igen, parlamenti képviselők földön vonszolása az MTVA székházban, például, de ott (még) nem volt gumibot. Meg aztán csak karakterileg gyilkolja a NER az ellenzéki főpolgármester-jelöltet, és bárkit, akinek más véleménye van nagyszerű hatalmasainkról és tetteikről. Egyelőre.

De a példák, mint tudjuk, ragadósak, főleg a rosszabb fajtájúak. Ráadásul szeretik mostanában a Várban pöffeszkedők követni a nagy orosz tanítómestert. (Aki lassan eléri a „Sztálin méltó utódja” kitüntető címet.) Annak már tanúi voltunk, hogy kutyákat uszítanak csodálatos kerítésünk környékén a menekültekre. Télen meztelenre vetkőztetik, és egy kicsit megsimogatják őket gumibotokkal. Tény, hogy ezek korábbi történések, de a szellemiség már ott lapul a rend rettenhetetlen őreiben. Vagy csak parancsot teljesítenek? Mennyi mindenki védekezett már ezzel….

Így aztán a jó hír az, hogy mi még nem tartunk itt. Legyünk hálásak istenadta vezetőinknek. A birkákat már ütni-verni sem érdemes?

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.