Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Magyarország Orbán után

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A NER egyre erőteljesebben gyűri maga alá az országot. Ennek révén egyre nehezebben lesz leválható demokratikus úton az orbáni rezsim. Itt már nem babazsúros 4 évenkénti választások lesznek, ergo nem lehet tovább játszani azt a játékot, amit az eltelt 9 évben játszott az ellenzéki oldal. Nincs több idő, ha 2022-ben nem lesz képes az ellenzéki oldal leváltani a Fidesz-KDNP-t, méghozzá 2/3-dal, akkor Magyarország jövője végérvényesen elveszett a NER mocsarában. Meg kell végre értenie mindenkinek, itt már nem babra megy a játék. Itt sajnos élet-halál harc van. A NER foggal körömmel és minden eszközzel védeni fogja a hatalmát, az elrabolt vagyont. Itt már nem elég a pár ezres tüntetéseken elhangzó „összefogunk” és „Orbán takarodj”!

A választási törvényt ismerjük, a jelenlegi helyzetet és a célt is. A választáson pártok vesznek részt, tehát csak pártok vagy egy pártszövetség vagy egy olyan párt lesz képes a Fidesz kihívója lenni, amelyik bírja a NER leváltását akaró választók támogatását. Új erő a fasorban sincs, tehát ez egyelőre felejtős. Maradnak a jelenlegi pártok. Ők egyenként nem olyan erősek, hogy tényezők legyenek. Ezért egyetlen út marad: az összefogás, vagyis ezáltal egy pártszövetségben egyetlen kihívóként megküzdeni a Fidesszel. Egyesíteni kell az erőket, és ezt az erőt minél szélesebbre tárni, bevonva civil és jogvédő szervezeteket is. Be kell fejezni az egyéni farkak méregetését és mutogatását, hogy kinek nagyobb, és ha az enyém, akkor én osztom, vagyis akarom osztani majd az észt és a lapokat. Ez így nem fog menni, példa rá az eltelt immáron 9 év is.

Mi a jelenlegi helyzet? A Fidesz a pártválasztók körében 52%-on áll. A DK 11, a Momentum 11, a Jobbik 8, az MSZP-P 7, az MKKP 4, az LMP 3%-on áll a Nézőpont mérése szerint. Direkt a Nézőpontét hoztam, hisz ez a Fidesz oldaláról elfogultan mér. Ám ha megnézzük a többi kutató felmérését, akkor sem jobb a helyzet: mindenhol alig pár százalék csak a mérési eltérés.

Tehát a jelenlegi helyzet ez a harmadik kétharmad után egy évvel. Ez a játék az ellenzéki oldalon tovább nem folytatható, mert az eredménytelensége naponta veri pofán az embert. Ezt sürgősen be kell fejezni, vagy az egész „váltsuk le a Fideszt” játékot abba kell hagyni és beállni a NER sorai közé.

Minden ellenzéki pártnak azonnal, mondom AZONNAL le kell tennie az egyéni egóját. Minden ellenzéki pártnak be kell állnia egy általuk létrehozott pártszövetségbe és mindegyiknek egyenlő részt kell benne kapnia. Miért? Mert egyrészt csak így lehet leváltani a Fideszt, másrészt a Fidesz leváltása után talán kormányozni is kellene az országot. Legalább is nem ártana, ha nem akarnak rövid időn belül ők is megbukni.

Nos tehát pártszövetség. Minden párt rendelkezik kidolgozott saját programmal. Minden párt delegálja a szakértőit egy kerekasztalhoz, ahol ezeket a programokat összefésülik és egy programmá gyúrják. Nem sok éves egyeztetés révén, hanem maximum egy két hónap alatt. Ám ez önmagában nem elég. Be kell vonni a civil és jogvédő szervezeteket, hogy egy világos jövőt építő, minél szélesebb körben létrejövő program születhessen meg, ami mentén aztán majd megkezdődhet az ellenzéki munka és a majdani kormányzás is. Mert nem szabad elfelejteni: nekik kell kormányozni is az országot a Fidesz után. A Fidesszel ellenzékben. Ezt kurvára szem előtt kell tartania annak, aki a Fidesz leváltására akárcsak gondolatban is eljut.

Tehát pártszövetség. Ha létrejött, összefésülte a programokat és a civil társadalom képviselőivel egy programmá gyúrta, fel kell aztán állítania egy árnyékkormányt. Köztársasági elnökkel, miniszterelnökkel, miniszterekkel, főügyésszel, MNB-elnökkel és kormányszóvivőkkel, akik naponta juttatják majd a köz tudomására a kormányzati lépéseket, a programot a célig vezető út lépéseit, hogy mit hogyan és miből. Világos, átlátható, és érthető napi politizálásra van szükség, hogy értsék, lássák az emberek az alternatívát, és a legfontosabb, hogy higgyenek is benne.

Tudomásul kell végre venni, hogy ez az egyetlen járható út, hiszen az eltelt 9 év és a harmadik kétharmad bebizonyította, hogy a ma járt utak nem működnek. Ha erre a leendő útra a jelenlegi pártok nem képesek, akkor az ellenzéki oldal szavazóinak kell kikényszerítenie a pártokból, vagy új pártokat kell létrehozni. Lehet itt még balfaszkodni, ötletelgetni és közben várni a csodát, de egyik sem fog eredményt hozni, viszont biztosan garantálja a Fidesz uralkodását a következő 30 évre.

Ha a járt utak nem működnek, a járatlan utak maradnak csak. Vagy van bátorságunk járni rajta, vagy hagyni kell az álmainkat és a vágyainkat a vágyak és álmok világában, ahogy eddig.

Czotter József

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.