Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Keresztény, konzervatív értelmiség. Az

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nagyon úgy néz ki, hogy a Coca-Cola botrány nem csillapodik, a Pesti Srácok is ráakaszkodott a témára, miszerint gusztustalan és felháborító az, hogy az óriáscég plakátokon hirdeti, hogy a szerelem, az szerelem. Ezen azért akadtak ki a konzervatív oldalon, mert a plakátokon azt állítják, hogy a melegek közötti szerelem is ugyanolyan természetes, mint egy férfi és nő közötti. Ez már túl sok volt az álkeresztény propagandistáknak és ellenkampányba kezdtek. Sorban érkeztek a cikkek, amelyek megpróbálták megmagyarázni, miért is gusztustalan az, ha egy multi kiáll a melegek jogaiért. A cikk-dömping legerősebb darabjáig egészen tegnapig kellett várni, amikor is Vésey Kovács László megmondta a tuti a Pesti Srácok hasábjain:

Mégis kinek képzelik magukat ezek a népnevelő ambíciókat dédelgető nagyvállalatok?! Azt hiszik, ők a mi tanító bácsijaink? Ki hatalmazta fel őket, hogy a tőkéjükkel és a hatalmukkal visszaélve elkezdjenek társadalommérnökösködni? 

Ezt úgy hívják marketing, kedves László. A vállalatok már csak ilyenek, néhanapján véleményt nyilvánítanak egy-egy társadalmi kérdésben, amihez egyébként minden joguk megvan. Ezt ugyanis nem csak a nagy nemzeti magyar kormány teheti meg, hanem bárki más is, a szólsásszabadság keretein belül. Ellentétben mondjuk a kormánnyal, amely bőven a törvényi kereteket túllépve gyűlöletkampányt folytatott mind EU-s vezetők, mind pedig egyes hazai politikusok és Soros György ellen. Azokon volt miért felháborodni, a Coca-Cola reklámjain azonban nincs miért. Az ugyanis nem a melegséget propagálja, hanem azt, hogy ne tegyünk különbséget heteroszexuális és homoszexuális párok között.

Persze a kormánysajtó ezt nem így látja, ők hatalmas összeesküvést látnak ismételten csak a dolog mögött. A meglepő az, hogy Soros György neve eddig még nem került elő, de ami késik ugye. Az írás szerzője azt szeretné, ha a kormány is állást foglalna a homoszexualitás kérdésében, melyet így írt le:

Nem nagyon hagynak más lehetőséget nekünk, mint elvárni a kormánytól, hogy ő is kezdje el megszabni, mit kell gondolni róla. Végülis a kormányunk mögött legalább áll egy társadalmi felhatalmazás, ami nem mondható el az okoskodó óriáscégekről meg a céges filozófiájukról.

A tásadalmi felhatalmazás nem arra vonatkozik, hogy a kormány megmondhatja, hogy mit gondoljunk, hanem arra, hoggy lehetőséget kaptak egy ország vezetésére. Ebbe nem tartozik bele az, hogy a magyar nép nevében nyilvánítsanak véleményt egy, a Coca-Cola hirdetéséhez hasonló témában. Erre – több más témával egyetemben – soha nem kapott felhatalmazást sem a magyar kormány, sem pedig Orbán Viktor. Az embereknek megvan a saját véleményük, amit szabadon ki is fejthetnek. Példának okáért, ha komoly társadalmi támogatottsága lenne annak, hogy a plakátokat eltávolítsák, egy, a Coca-cola ellen indított bojkottal térdre lehetne kényszeríteni a vállalatot. Azonban attól még, hogy Boldog István és még egy-két megmondóember bojkottra szólít fel – amelyet vélhetően követ is pár hívő fideszes – a termékkel kapcsolatban, nem jelenti azt, hogy ez lenne az emberek többségének véleménye. Úgy tűnik ugyanis, hogy a mai napig többen állnak ki a melegek jogaiért, mint amennyien kétségbevonják azt.

A cikk legfontosabb és egyben leggusztustalanabb mondandója azonban csak ezután következik. Ehhez már nem is fűznék semmi féle kommentet, hiszen Vésey Kovács László sorai magukért beszélnek. Ez ma egy keresztény, konzervatív, magát újságírónak gondoló egyén véleménye:

Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet. Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak, nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket. De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más. Ha pedig a tolószékesek elkezdenék eltördelni a gyerekeink hátgerincét, hogy ők is tolószékesként éljenek, attól a társadalom irgalmatlanul dühbe gurulna.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.