Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Annyira a legalja, hogy eddig már normális ember le sem lát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem, nem az a sztori, hogy Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelöltnek volt pofája a hétvégét a Balatonon tölteni a családjával és még egy cukrászdázás is belefért a dőzsölésbe. Holott azt ígérte, hogy az önkormányzati választásig hátra lévő pár hónapban nem lesz nyaralás, nem lesz uborkaszezon, csak munka. Aztán tessék, mi lett belőle. Balaton, cukrászda, egy egész hétvége????!!! Jesszusmária, törik a szentség. Az Origónak most éppen ennyire futotta a jobboldali morális fölényben gyökerező oknyomozásból, érjük be ezzel.

Ha engem kérdeznek, a bombasztikus cím ellenére – Titkolózik balatoni nyaralásával kapcsolatban a csak munkát ígérő Karácsony Gergely – kicsit gyengécske a kontent ahhoz képest, hogy a Magyar Nemzet micsoda gyalázatot leplezett le július végén Cseh Katalin, momentumos EP-képviselő Instagram-oldalán csámcsogva, midőn elborzadásul közhírré tette az ügyeletes hisztériafaragó: 2015-ben a VOLT fesztiválon mulatott, van neki e-könyv olvasója, és talán valami tengerparton is járt. Vagyis szégyellje magát, amiért nem barlangban lakik, és orvosként ilyen úri huncutságokra is futja az Orbán-fóbiájából.

Szóval ez mind nem annyira sztori, ahhoz képest, amit az ellenzéki botrányok kinyomozásában fajsúlyos szerepet vállaló TV2 nevű szakmai és erkölcsi pöcegödör – kiváló nemzeti humorral és irigylésre méltó időzítéssel – Tényekre keresztelt tudományos-fantasztikus műsorában lelepleztek, ímhol:

Igaza volt Harrach Péternek, amikor pár napja a kedves nejével és a Semjén-párossal eltöltött, bagatell 2,7 millió forintba (közpénz!) került szentpétervári nyaralásukról azt mondta, hogy karaktergyilkos ügy az uborkaszezonban, a háziállatokra szakosodott keresztény vadász pedig megfejelte a dolgot azzal, hogy az ügyben összességében hazudik a média. Szerintem is így van. Csak ugye felmerül bennem a kérdés: ha egy nem létező, mérhetetlen piócapárt két politikusa a nejeik kíséretében politikai program címen elmennek turistáskodni Oroszországba (kicsit távolabb van, mint a Balaton, a kurvaistenit neki), elbasznak egy rakás közpénzt (írásos bizonyíték van róla), majd benyögik, hogy őket karakterileg gyilkolják, akkor ez mégis mi?

A Marsi nevű beszélő cselédfej által felkonferált botrányos, felkavaró értesülés röviden tehát:

Botrányos történetek szivárogtak ki az egyik budapesti szeretetotthonból. Az itt dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek azonban nem mertek lépni az ügyben. A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője és még ma is nagy befolyással bír. Néhány hete azonban az egyik dolgozó szembeszállt az egykori politikussal és feljelentette. Donáth László egyébként a Momentum EP-képviselőjének, Donáth Annának az édesapja.

Sajnos azt nem rágták bele a szánkba, hogy mely intézményről van szó egész pontosan, az oknyomozás pedig arról szól, hogy miután mindenki retteg Donáth Anna momentumos képviselő nagyhatalmú édesapjától, valahogy mégis sikerült összekapirgálni az egyik idős gondozott állítólagos hozzátartozóját, aki annyira retteg, hogy azt kérte, az arcát ne mutassák, és a hangja se legyen felismerhető:

Hallottam, hogy volt egy nagyon kedves dolgozó, aki nemrégiben felmondott, és hallottam, hogy beszélték a dolgozók, hogy ez azért történt, mert valamelyik lelkész zaklatja, és nagyon csúnyán bánik velük. De nem merték feljelenteni, merthogy nagyon nagy hátszele van.

Ha el lehetne poénkodni azon, hogy vajon a rasszista, soviniszta, szexista, uszító kormány médiacsőcselékének melyik volt az eddigi legdurvább húzása – amikor Vona Gábor buziságát leplezték le, vagy amikor az időközben megtért Volner János nőügyeit követték a susnyásban, esetleg amikor Juhász Pétert nőverőnek, a feleségét és a gyerekeit terrorizáló gazembernek állították be, amit aztán a Fidesz telefonos felvilágosító kampánnyal is megfejelt, vagy amikor Hadházy Ákos kertjébe csörtettek be engedély nélkül, hogy felmutassák azt az elképesztő luxust, amiben él, miután a szülei életében vájkáltak és azzal vádolták, hogy megölte a szomszédját -, akkor poénkodhatnék azon, hogy mennyire átlátszóan vergődnek már megint ezek a szerencsétlen lelki nyomorultak.

Csak ahogy eddig sem, úgy most sem lehet azt mondani, hogy amikor egy közéleti szereplőt a saját vagy a családja, a rokonai, az ismerősei magánéletének vélt, utólag nem ritkán hazugságnak bizonyuló, megbotránkoztatónak szánt részleteivel járatják le a nyilvánosságban, akkor az pont nem az az eset, amikor legyinteni, poénkodni és bagatellizálni lehetne. Akkor sem, ha Karácsony Gergely balatoni luxushétvégéjének botránya a fasorban sincs ehhez az új vonulathoz, amelyről TGM nagyon találóan írta nemrég:

Vegyük szemügyre az egyik legvisszataszítóbb magyar kormányzati propagandaakciót két fiatal európai képviselő, Cseh Katalin és Donáth Anna (…) lejáratására, amellyel (…) az orbánkultúra és az orbánpolitika még mélyebbre süllyedt a maga rohasztotta mocsárban.

… mindazoknak, akik nem szeretnék nyugodtan nézni, hogy hazánk belefullad a fasisztoid posványba, akkor is egyértelműen el kell utasítaniuk a Cseh Katalin és Donáth Anna meg a Momentum elleni hajszát, ha másra vagy akár senkire se szavaznak. Hiszen ez a hajsza azt nyilvánítja ki, hogy a mai magyar állam szerint senki másnak nincs joga beleszólnia a közügyekbe, csakis a szélsőjobboldalnak.

Én is azt gondolom – bár összefolynak időben ezek az utólag helyreigazításra ítélt, ám a hatalom szempontjából rendkívül hatákony lejárató akciók, mert hol van már Vona Gábor, hol van már Juhász Péter? -, hogy új szint az, amikor azt a nyomorúságos nőgyűlöletet emelik piedesztálra, miszerint ilyen fiatal kis fruskák ne pofázzanak bele a közügyekbe. Akkor se, ha demokratikusan megválasztották őket. Igaz, például Dobrev Klára már nem igazán nevezhető fiatal nőcskének, akik beleszól az elaggott, pocakot eresztett, torz lelkivilágú, korrupt elvtársak dolgába, de a recept ugyanaz. Mivel a mondanivalójával szemben érvelni nagy meló, a csatakiáltásokon pallérozott elméjű rajongótábornak pedig nincs is igénye erre, sokkal eredményesebb Apró unokázni, Gurcsánynézni, el nem követett vagy mások által elkövetett bűnökért mocskolni.

Félreértés ne essék: nem azt állítom, hogy tudom, mi az igazság Donáth Anna apjának zaklatási ügyében (a BRFK mindenesetre nyomoz, és időközben kiderült az is, hogy egy 30 év körüli takarítónőről és a békásmegyeri evangélikus szeretetházról van szó), és azt sem állítom, hogy ha valóban megtörtént, akkor azt ne tartanám elfogadhatatlannak, gusztustalannak, elítélendőnek és büntetendőnek. De, annak tartom! De nem azért, mert Donáth MSZP-s képviselő volt, vagy mert egy EP-képviselő apja. Hanem mert nem bocsánatos bűn, bárki is az elkövető. Azt viszont állítom, hogy megint a NER irdatlan, büdös lólábai lógnak ki a Tények mögül. Mert a szenzáció ebben nem az, hogy egy Donáth László nevű ember (emlékszünk az M. Richárdozásra?) elkövetett valamit, ami gyalázatos, hanem hogy annak a hazaáruló momentumos EP-képviselőnek az apja követte el, aki a Fidesz és Orbán Viktor és a magyarok ellen áskálódik Brüsszelben. Különben Donáth László valóban akkora befolyásos ember a baloldalon, hogy 2010 óta először akkor került elő úgy igazán a neve, amikor május 26-án kiderült, hogy a lánya EP-mandátumot szerzett. Vagy legrosszabb esetben, amikor az derült ki, hogy a lánya a Momentum EP-listájának második helyén szerepel. És hogy, hogy nem, ez tökéletesen egybeesik azzal, hogy az általa állítólag zaklatott szeretetotthon-lakók közül az egyik éppen mostanra bátorodott fel annyira, hogy feljelentse. Hogy Marsi Anikó és sakálok rendeltetésszerűen forgathassák az ő szemüket azon, hogy Donáth László egyébként kinek a kije.

Az ilyen sztorikkal és ezekkel a módszerekkel szállnak bele évek óta kormányellenes közéleti szereplőkbe, politikusokba (amikor azok éppen veszélyt jelentenek az állampártra), és ha rajtuk nem találnak fogást, akkora a fejükre olvassák a felmenőik bűneit. Hetedíziglen. Ezekkel szemben nem lehet védekezni. Vagy csak védekezni lehet, és lelkileg megtörni. Ebbe a NER rohasztotta mocsárba leginkább belefulladni lehet. Azért is, mert ez annyira a legalja, hogy eddig már normális ember le sem lát. Ez a kibaszott szerencséjük.

Donáth Lászlónak meg ajánlom, hogy minél előbb szólaljon meg, mert ez itt egyáltalán nem csak róla szól, és nem csak magát rántja le a sárba, ha bebizonyosodnak a vádak. De ha nem, akkor is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.