Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Reméljük egy nap kiderül, mi volt igaz abból, amit állítottatok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán egyik kedvenc eszköze Domokos László, az ÁSZ elnöke interjút adott a Népszavának, amelyben ismételten csak kifejtette, hogy ők a lehető legnagyobb mértékben függetlenek a kormánytól és minden olyan vádat határozottan visszautasítanak, ami ennek az ellenkezőjét állítja. Meg lehetne persze ezt mosolyogni már sokadszorra, azonban már kinek van ehhez kedve? Az ÁSZ kezében óriási fegyver van, amely fegyverrel nem a demokrácia intézményét, hanem Orbán diktatúráját védi. Erről már többszor is tanúbizonyságot szerezhettünk, amikor sorozatosan büntette a kormánypártoknak nem tetsző ellenzéki pártokat, akik a büntetés befizetésének következményeként kénytelenek voltak csökkenteni kampányköltéseiket. Az ÁSZ-t a parlament, vagyis lényegében Orbán Viktor ellenőrzi, ezért nem is csoda az, hogy az parancsokat teljesít, nem pedig független szervezetként működik.

A választások közeledtével ismét felértékelődik Domokos szerepe, aki ugyan talán nem olyan fontos eleme a NER-nek, mint mondjuk a mindent elsikáló Polt Péter, azonban szerepe ettől függetlenül még óriási. Ugyanis ha becsülettel elvégezné a munkáját, vélhetően a Fidesz nem költhetne milliárdokat pártkampányra – azt kormányzati tájékoztatásnak  álcázva – és nem jutottunk volna el oda, hogy egyszerűen képtelenség felvenni a versenyt Orbánékkal. Az ellenzéki pártoknak jó, ha van 100 millió forintjuk a működésre – ez még egy szerencsés helyzet – miközben a Fidesz milliárdokból gazdálkodik, noha hivatalosan ez persze nem így néz ki. Aki azonban képes megkülönböztetni a Fidesz kampányt a kormánypropagandától, annak én őszintén gratulálok.

De visszatérve az interjúra lássuk, ezúttal miért is kérte ki magának Domokos az ellene felhozott vádakat:

Népszava: Sokszor éri az a vád, hogy az ellenőrzésekkel politikai megrendeléseket teljesít. A kórházvezetők gyakran érzik: ahelyett, hogy normális finanszírozást kapnának, bűnbakként próbálják beállítani őket.

Domokos: Ezt határozottan visszautasítom. Arról, hogy mit és hogyan kéne ellenőrizni, sem kormányzattal, sem az aktuális miniszterekkel nem egyeztetünk. Az elmúlt kilenc évben két olyan terület volt, amire a kormányzat határozottan felhívta a figyelmünket. Egyik a roma ügy, a másik pedig orvosi kamaráé volt.

Persze azt nem is állította senki, hogy Domokos és az általa vezetett ÁSZ egyeztet a kormányzattal, azt viszont már igen, hogy Domokos Orbán parancsát teljesíti és teszi ezt úgy, hogy ezzel asszisztál az országban kialakult helyzethez. Szerintem a Fidesz hívein kívül már ember nincs ebben az országban, aki még kétségbe vonná azt, hogy kinek az érdekeit védi az ÁSZ. Lehet persze védekezni és tagadni, azonban egy esetleges kormányváltáskor – reményeink szerint – ki fog derülni az igazság és megtudjuk, hogy mi volt igaz abból, amit Domokos és társai állítottak az újságíróknak.

Az mondjuk érdekes, hogy az ÁSZ ezek szerint megvizsgálta a romák ügyét, hiszen Farkas Flórián annak közvetlen környezetében tevékenykedett és a mai napig nem tudott elszámolni 1 milliárd forintról. Az vajon nem tűnt gyanúsnak? Vagy az nem érdekel senkit, mert hát Orbán Viktor köreihez tartozik? Az ÁSZ, Domokos vezetésével még tudomásom szerint nem folytatott le egyetlen olyan vizsgálatot sem, ahol bármiféle komoly szabálytalanságot találtak volna a kormánypárt háza táján. A miniszterek és tárcáik valahogy soha nem felelősek semmiért, bezzeg az egyenlet végén szereplő kisemberek. A kórházak és úgy általában az egészségügy tarthatatlan helyzete kapcsán sem az EMMI-t vette elő, mint inkább egyes intézményekről beszélt pontosan egy évvel ezelőtt:

Anarchia. Botrány. Ez a két szó, ami először eszembe jut – nyilatkozta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Időknek az egészségügyi intézmények gazdálkodásáról. 

De értem én, mindenki hibázik, csak azok nem, akik a Fidesznek dolgoznak. A kormánypártban ugyanis csak olyam nagyszerű szakembereket találni, akik munkájukat becsületes módon elvégzik, ezért aztán érthető az is, hogy soha nem találnak ott egyetlen problémát sem. Remélem, Domokosnak egyszer majd valóban el kell számolnia azzal, amit az ÁSZ élén tett éveken keresztül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.