Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyugaton nem a meleglobbi, hanem a józan ész győzött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Széll Kálmán téri metrómegállóban a Coca-Cola két plakáttal próbál meg az előítéletek ellen küzdeni. Ezen a két plakáton egy meleg férfi, valamint női pár látható, akik önfeledten élvezik a cég üdítőjét. A hirdetésen olvasható szöveg szerint Love is Love, vagyis a szerelem, az szerelem, amivel egyértelműen azt szeretnék közölni, hogy nincs különbség a heteroszexuális vagy a homoszexuális szerelem között. Aki ugyanis szereti a másikat, az szereti a másikat, legyen az férfi, vagy nő. Ez a plakát Európa bármely, normálisan működő felében egy átlagos plakát lenne, vélhetően soha nem lett volna belőle hír. Magyarországon azonban más a helyzet. Nagyon más. Először a Pesti Srácok írta meg, Már Budapestet ostromolja a homoszexuális lobbi, esélyt se adnak, hogy kikerüld címmel. A propagandaanyagban a következőket írták le:

Dehogyis meggyőzéssel terjed! Csak nézzed az aluljáróban, az utcán, lehetőleg mindenhol, és szokjad a dolgot, hogy amikor a gyerekedet megrontja valami középkorú „cukrosbácsi”, akkor már ne akadj ki rajta.

A meleg párokat tehát a PS szerzőjének valamiért sikerült összehoznia a pedofilokkal és egész cikkében ezt fejtegeti, cifrázza. Hogy a homoszexualitásnak mi köze van a pedofíliához – az egyházak környékét kivéve –, azt nem igazán tudom, hiszen előbbi egy (szexuális) beállítottság, utóbbi pedig egy betegség, ami bűncselekményhez vezet. De visszatérve a plakátokra, a PS cikke nem volt elegendő, az internet népe igazságért kiált, úgyhogy online petíciót indítottak, amit ezidáig már több mint 14 ezren írtak alá. Ennek célja, hogy közös erővel eltávolíttassák a Széll Kálmán téri hirdetéseket, azok ugyanis egy folyamat részei, ami még megállítható. Erről bővebben így írnak:

Az ilyen hirdetések Nyugat-Európában már mindennaposak. Hazánkban még megállíthatjuk a folyamatot. Erre most van esély, amikor a szemünk láttára lép szintet. Eddig Magyarországon nem reklámoztak a nagyvállalatok nyílt homoszexuális tartalommal és üzenettel. Ne legyenek illúzióink, ez egy próba. Ha ezt elfogadja a magyar társadalom, újabb és újabb lépések fognak következni. Plakátok, reklámok, filmek, szivárványos termékek stb. És miután tovább csúszunk a lejtőn, egyre nehezebb lesz megállni.

És valóban, Nyugat-Európában az ilyen hirdetések mindennaposak, sőt, teljesen elfogadottak és normálisak. Egy fejlett kultúrában nincs különbség egy heteroszexuális és egy homoszexuális pár között. Két ember ugyanis minden gond nélkül szeretheti egymást, a társadalomnak nincs joga valakit eltérő bánásmódban részesíteni csak azért, mert saját neme iránt vonzódik. A homoszexualitás sem nem törvénytelen, sem nem bűn – már persze ha valaki nem a Bibliára alapozza az életét. Angliában és Spanyolországban is teljes mértékben elfogadott a melegség, itt igen ritkán látni, hogy egy egymás kezét fogó meleg párt bárki is megszólna az utcán, ez még az idősebbek gondolkodására sem jellemző.

Mindkét ország állampolgárai toleránsak másokkal szemben, ezért sem okoz számukra gondot mások boldogsága. Hogy ezen tolerancia kialakulásához világcégek lobbija kellene? Teljes mértékben kizártnak tartom, viszont a gyűlöletkampánynak valóban súlyos következményei lehetnek. Kelet-Európa híresen nem elfogadó a melegekkel szemben, azonban egyre több ország kormánya és különböző városok polgármesterei tesznek lépéseket ez irányba. Itthon ez még mindig nem jellemző, ugyanis ki tudná Tarlós Istvánt elképzelni úgy, mint aki kiáll a melegek jogaiért? Esetleg Kövér Lászlót, vagy Németh Szilárdot? Itthon keresztényi szeretet van, ami a melegekre nem vonatkozik és kész. Az egészben leginkább az a szomorú, hogy a sajtó által megkeresett, a metróért felelős BKV sem mert állást foglalni a kérdésben.

Ma Magyarországon továbbra is kevesen vannak olyanok, akik nyíltan ki merik mondani, hogy véleményük szerint az égvilágon semmi gond nincs azzal, ha egy férfi egy férfit, vagy egy nő egy másik nőt szeret. Nyugat-Európában nem a meleglobbi győzött, hanem a józan ész. Nálunk sajnos ez még nincs kilátásban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.