Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mi is indulunk a választáson

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez itt egy erősen rendhagyó vendégcikk. Pontosabban nem vendégcikk, hanem valami olyasmi, ami élhetőbbé teszi a napjainkat, amikor már nagyon elegünk van a sok mocsokból. Van néhány szívünk-csücske olvasónk, pontosabban barátunk, akivel az évek során szorossá vált a kapcsolatunk. Ami itt következik, az egy kis idegnyugtató hülyéskedés, nevetés. Egy emailváltás eredménye. Reméljük, ti is élvezni fogjátok. Ne vegyétek komolyan, ha lehet. 

Szia Bálint!

Olvastam a híreket és rádöbbentem, hogy mivel Edgar deklaráltan nem iszik, sajnos sutba kell dobnunk a jól kitervelt és fölépített kampányunkat a főpolgármesteri helyéért. Viszont van egy jó hírem: így te lehetnél az ideális jelölt, mivel neked már programod is van, itt a plakát hozzá (ez csak egy promókép a home office-ból, akartam, hogy így nagy vonalakban lásd, hogy mi az irány, nyilvánosságra hozatala előtt természetesen a vietnami papucs helyére makkos cipőt photoshoppolunk, úgy megnyerőbb az összkép).

A program röviden:

  1. Eltöröljük a hétfőket.
  2. A hétfők helyett bevezetjük a 2. vasárnapot, ezzel a három napos hétvégéket.
  3. Ingyen sör (a Kétfarkú Kutyapárt támogatásával)
  4. Vasárnaponként ingyen whisky (dupla vasárnap, dupla whisky).

Az ingyen whiskyhez jég nem járna ingyen, ezért javaslom egy Nemzeti Jéggyár létrehozását, ez kizárólagos jogot formálna a jég előállítására, szállítására és eladására. A illegális házi fagyasztók és hűtőszekrények birtokosai pénzbüntetéssel sújtandók. Az ebből befolyó pénzösszeg részben metróépítésre és –karbantartásra fordítandó; a metróban lévő klíma fejlesztéséért „Jégkocka a fakocka helyett” címmel kampányt indítunk. A fennmaradó pénzt szintén közlekedésfejlesztésre fordítjuk, amíg minden épül-szépül, és az út-, jármű- és sínfelújítások miatt az égvilágon semmi nem közlekedik, elindítjuk a Sétáló Budapest programot („Mindenki járjon gyalog!”).

Berkitől tudom, hogy kb. 100 millióból meg lehet csinálni egy kampányt, szerintem kerekítsük föl 237 millió és 723 Forintra az esetleges előre nem látható költségek miatt (majd menet közben kitaláljuk, hogy mik ezek, aztán titkosítjuk), az előre látható költségek tartalmazzák többek között a 3 hetes szerkesztőségi nyaralást a Bahamákon puritán kampánykemping költségeit a magyar Ugaron.

Hogy Edgar se csüggedjen, őt visszatesszük presidentként a politika sakktáblájára. Mivel horgászni nem szeret, viszont nagy állatvédő, állatmentős cukiságkampánnyal fogunk operálni. Ez itt a tervezet (ha lerajzoltam volna, kicsit rosszabb lenne de majd a kampánypénzből 50 millió+ÁFÁért csinálunk egy másik gánymunkát):

A kampányt Soros György támogatja, már írtam is neki a patásördö[email protected], megígértem, hogy ha nyerünk a lottón, visszafizetjük a költségeit.

Na, mit gondolsz?

Szonja

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.