Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Édeskéim, Cuncikáim, megvan a sodrófa?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A jó kabarét nagyon szeretem. A szellemes, nagyot csattanó sületlenségeket. Főleg, ha kiváló szereplők adják tovább a lapot a hallgatónak. Meg lehet kreálni egy-egy jelenetet, érzék kell hozzá, mégis a legjobb vigyorogni valót az élet produkálja – valódi szereplőkkel.

Ilyen kiváló előadásnak lehettem élvezője nemrégiben. Feldobta a napom. Egy egészen jóféle bariton hasított a levegőbe: – Ennyi lökött, gyönyörű szőke nőt egy helyen! Így háborgott a pepita öltönyös, zselézett fejű, magas sarkú cipőben toporgó, vörös férfi. Édeskémnek szólította az előtte sorban állót a pénztárnál. Sietett volna, miközben megtisztelte figyelmével a szőkéket. Mint külön lényeket a Föld nevű bolygón, akik őt feltartják, várakozásra ítélik vásárláskor.

Az einsteini magasságokban röpködő, izzadt vörös egyre inkább szellemessé vált, amikor kibökte: – Sietnék, de magukkal olyan vitatkozni, mint egy lóval ultizni. Tudják-e, Édeskéim? Odaszólt Husikámnak is, merthogy miért bámul úgy a gyönyörű szemeivel, mintha hatlábú rigó röpködne a feje fölött? Nem bírt magával, pakolta a cuccot a szalagra. Közben zengedezett: – Cuncikák, Angyalkák, maguk a Föld legcsodálatosabb lényei, csak segítsenek, rohannom kell.

A kislány sem maradt ki, ő Szentem, Csillagom lett, az anyja pedig Drágaság. Nagyon vártam, hogy engem is megszólítson, kíváncsi lettem volna mézes-mázos nevemre.

Sajnos, kimaradtam belőle, következett az össznépi színmű végkifejlete. Sokkot kaphatott az úr a nagyjelenettől: az összes paradicsom kigurult a műanyag dobozból, a földre is jutott belőle. Az akkor már morcos és türelmetlen bókoló félresöpörte a paradicsomokat, a földön lévők a földön maradtak. Volna.

A szalag végén egy lírai szoprán kezdett áriájába: – Ki ne gyere az összes cucc nélkül, te Emeletesjószág! Lesz neked Édeske is, Cuncika is! B*meg, én meg otthon nyanya, banya, sárkány vagyok! Igyekezz! Vettél új sodrófát?

A férfi megmutatta. Vajon hová lehetett a régi: elkopott, elveszett, megsérült? Vagy uramisten, banyáné szétverte drága férje hátán. Gondoltam én, de akkorra már annyira röhögött az alkalmi színházi előadás nézőserege, hogy a pénztárosnő is háromszor kezdte újra a számolást. Ő is szőke volt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.