Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hétmillió forintért nyal a Magyar Honvédség. Így is kell ezt, hiszen minálunk fagyi nélkül a hazafiság szart sem ér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hétmillióért nyalnak a Honvédelmi Minisztériumban. Kicsit sok ez, ahhoz képest, hogy vannak olyan Orbán-közeli emberek és szervezetek, akik és amelyek ingyen is kinyalják a hatalom seggét. Igaz, ők is valamiféle juttatás reményében. Ma nyalás nélkül nem megy, ma nyalás nélkül még a kánikulát is nehezebb elviselni. Ugye? Szóval, akkor lesz több katona, lesznek fegyverek, amit itthon gyártanak, és lesznek újabb honvédelmi középiskolák, a fiatalok erkölcseinek építésére. Ezekben mindenütt nyalatnak, hétmillió forintba belefér.

A Magyar Honvédség rekreációs, kiképzési és konferencia központja hétmillió forintért „jégkrém és egyéb termékek” beszerzésére kötött szerződést az M Frozen Kft.-vel. Ez a kormányzati dokumentumtárba feltöltött szerződések között szerepel. Eddig azt hittem, hogy a hazaszerető, jó katonának kiképzés meg fegyver kell, és amikor elfáradnak, beülnek a laktanya éttermébe, esznek egy jót, ‘oszt jó napot. De hát tudjuk, a magyar ember ínyenc, a magyar katona is ínyenc, és amíg nem jön az ellenség, addig nyalnak. Várják, hogy szóljon Orbán, hogy keletre, délre, északra vagy nyugatra induljanak el a magyar tankok. Vagy onnan jönnek a gaz támadók.

Így sem jut mindenkinek fagyi, mert mint tudjuk Németh Szilárd állami honvédtól, Magyarországon 37 650 katona kell. Pontosan. Basszus, akkor baj van, mert a 7 millából csak 28 ezer 250 forintos gombóc jön ki, és egy jól fejlett katonának egy gombóc körülbelül annyi, mint Németh operett államtitkárnak egyetlen kiskanál pacal. Annyi fagyi ez, mintha Kazincbarcika apraja-nagyja egyszer kapna egy gombóc fagyit. Milyen jó is lenne, mert az 50 filléres nyalakodás kora lejárt, így aztán már lassan luxus lesz fagyizni is.

Hú, csessze meg, ez kevés, félév alatt megeszik (ennyi időre szól a szerződés). Ennyi gombócból hogy az istenbe építenek fel egy modern, hazája iránt elkötelezett hadsereget? Hát úgy, hogy a fagyi mellett még 150 milliárdot kapnak fejlesztésre. Nem étvágy fejlesztésre, hanem fegyverekre meg ilyesmire. Meg az államtitkár honvéd nagyon büszke a nemzeti emlékezet szerves részét képező katonai hagyományokra, valamint a magyar katonák elszántságára és hazaszeretetére. Igaza van, amikor Napóleont Szent Ilona szigetére száműzték, annyira vágyott nyalakodni, hogy egy hölgy rajongója fagyikészítőt küldött neki. Ilyen volt Washington elnök is. Ez még mind semmi: feljegyzések szerint 1848 nyarán nemzeti színű tölcséreket rágtak a hazafiak, és biztosan  eper, vanília, pisztácia párosítást nyalhattak, hogy kijöjjenek a hazai színek.

Na látják, bebizonyosodott, hogy a hazaszeretet fagyi nélkül szart sem ér. Nem is hagyja a kormány: „Nem szeretnénk, hogy veszélybe kerüljön szabadságunk, vallásunk, identitásunk”.

Minekünk modern kori hadseregünk van. Ehhez igazodva a hatalom már nem lekenyerezni, hanem lefagyizni akarja a sorállományt, meg mindenkit. Erre figyeltek fel Orbán Viktor és Rogán Antal örökös szélhámosok. Miután a Honvédelmi Minisztérium vezérkarában három meghatározó vezetőt is felmentenek a tisztségéből, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodából vezényelnek át a Honvédelmi Minisztériumba.

Szakértők helyett civileket, akik már megkapták a fagyi adagjukat. Lassan nem lesz annyi fagylaltot gyártó gép, amennyivel Orbánék kiszolgálják az egyházat, a közigazgatást, és a honvédelmet. Sok a nyaló.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.