Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mindennek eljön az ideje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kívánok, Gyula bácsi! Jöttem, hogy rendbe tegyem. Milyen napja van? Walker levert mindenkit? Naná. Ő fizeti a filmjét. Nem tudta? Sokan vesznek filmgyárat, hogy nagy, híres sztárok legyenek. Üljön fel szépen, itt a kantár, kapaszkodjon bele! Nem megy saját erőből? Dehogynem, gondoljon bele, mit mondtak a híradóban. Ez az, mérgesen. Ugye hogy megy. Nem, nem láttam idefelé négereket. Csak sápadtarcú fehéreket. Ide nem jönnek, innen elmennek. Nem, én nem nézek híradót. Interneten olvasok, vannak ott is újságok. Nem mint a megyei hírlap, abban szűk az igazság. Bár hívhatnák Pravdának nyugodtan. Ugyanaz, csak a bajusz más kicsit. Ajj, a nadrágja ereszt, nem baj. Tudja, megfürdetem az ágyában, ahogy szoktuk. Borotválkozni is akar? Minek? Holnap temetés? Sógorasszony? Nyugodjék. Tessék, zsebkendő. A napon fog ülni, délután kettőkor? Ott lesz a rokonság? Jó. Megmutatjuk, hogy Gyula bácsi még él. Van naptej, majd arcon kenem. Lánya visszament Párizsba? Jól tette. Az ő jézuskája hozta az elektromos járgányt, ugye? Mert ő keres annyit. Hát, így van ez. Konyhán dolgozik, már mondta. Nem jönne haza? Miért ne vennék vissza? Munkaerőhiány van. Ja, megszűnt a cég. Ápolhatná az apját, kapna ápolási díjat. Ne káromkodjon! Tűzoltó fia jön a temetésre? Ha elengedik? Na szép. Várjon, behozom a postát. Van pár levél bedobva. Ez mind csekk. Igen, holnap elviszem befizetni, úgyis megyek a boltba. Miért fizet egyszerre három havi gázt? Így küldik, negyedévente? Sose várja meg a határidőt? Nyugodtabban alszik ettől. Hát, a maga nyugdíja. Most forduljon át balra, így, cserélem a lepedőt. Tiszta és illatos. Most jobbra, kész is. Volt szavazni? Ki vitte volna el. Kérhetett volna urnát. Nem olyat, ne vicceljen ezzel! Bemondta a tévé, tudom. Jó, akkor elviszem. Betolom a fülkébe, persze. Öltönyben, ahogy akarja. Jó napot! Ő Gyula bácsi, ezek az igazolványai. Oda menjünk? Rendben. Tessék, a toll. Ne lógjon ki az iksz, rajzolja bele. Én vezessem a kezét, jó. Melyikre? Négyes? Biztos? Figyelek, persze. Ja hogy Fidesz. Borítékoltam. Dobja csak ide be. Úgy. Na látja, nem is volt olyan megerőltető, élni a jogával. Ne köszönje, ez jár. De most egyen egy falatot. Csinálok katonákat, falatozzon. Egy kis szalonna, kolozsvári. Itt a gyógyszer is. Hát ezt muszáj, az orvosoknak is élni kell valamiből, ha már a röntgent visszautasította. Jó, nem kell menni sehova, nyugi. Inkább oda szeretne már menni, Mama után? Meglesz, ne türelmetlenkedjen. Mindennek eljön az ideje.

Lajos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.