Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tiborcz, eddig sem tisztelt senki és ezután sem fog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az ország veje ismét felháborodott. Felháborodott azon, hogy a legtöbben idehaza továbbra is közszereplőnek tartják. Ráküldte jogászát a 444-re, amely nem igazán vette komolyan a pufidzsekis megfélemlítését. Történt ugyanis, hogy Karácsony hónapokkal ezelőtt Tibrocz-adóról beszélt, ami Orbán veje szerint – vagyis ügyvédje szerint pontosabban – alkalmas arra, hogy megsértse a becsületéhez, a jó hírnevéhez, az emberi méltóságához és a névviseléshez fűződő jogát. Becsülethez és jó hírnévhez ugyan joga van még neki is, azonban egyikkel sem rendelkezik, és ameddig világ a világ, ez már aligha fog megváltozni. Ahhoz ugyanis az kellene, hogy jó útra térjen, és kezdésnek mondjuk elszámoljon azzal a 13 milliárd forint közpénzzel, amennyibe került nekünk az, hogy több magyarországi településen is picsa sötétben kénytelenek a lakók botorkálni, mivel az Elios ott lámpákat szerelt fel.

Noha az OLAF csalást állapított meg, Orbán papa minden bizonnyal elintézte, hogy abból ne legyen ügy. Polt Péter megoldotta a problámát, ő ugyanis bűncselekményre utaló nyomokat sem talált, nem hogy bűncselekményt. Ezzel tehát Tiborcz lezártnak hitte a történetet, azonban nem mindenki felejtette ezt el neki, sem azt, hogy a mai napig tagadja a történteket. Az Elios-botrányt követően, és szintén csak vélhetően apósa közbenjárásának köszönhetően megkezdhette a terjeszkedést országosan. Pár év leforgása alatt milliárdos vagyonra tett szert, Mészárossal karöltve pedig lassan, de biztosan felvásárolják a hazai szállodabizniszt. Ezt pontosan annyira köszönheti zseniális üzleti tehetségének, mint az ország gázszerelője, Mészáros Lőrinc.

Tiborczon kívül szerintem élő ember nincs ebben az országban, aki elhinné, hogy kizárólag tehetségének és szorgalmának köszönhető az, hogy ma már milliárdos. Az Orbán Ráhellel kötött házassága előtt sehol nem volt, ha csak azt nem említjük, amikor az esküvőn is használt traktorral követtek el falopást még 2013-ban. Hogy arról az ügyről miért nem hallunk manapság? Azért, mert az OLAF ügyéhez hasonlóan azt is úgy intézték, hogy végül ne legyen belőle ügy. Mégis csak Orbán vejéről van szó, még akkor is, ha falopásba keveredett. Amit kell, azt elsikálják, mi pedig nézünk, mint Bálám szamara. Akkor, 2013-ban ez még szenzációnak számított, ma azonban, mióta a NER által a közpénzlopás és a milliárdos csalások elsikálása szinte napi rutinná vált, már meg sem lepődnénk rajta.

A felperes (Tiborcz István) nem minősül közszereplőnek, személye a miniszterelnök közeli hozzátartozójaként és a gazdasági életben való részvétele, vagyonosodása, a közpénzt és közbeszerzést érdeklő ügyek kapcsán, közérdeklődésre tarthat számot, ezért a közügyeket érintő témákban a felperes tűrési kötelezettségének határai – a közszereplőkhöz hasonló mértékben – tágabbak.  

Vagyis nem közszereplő, de mégis az. Ezt a Kúria mondta ki, még idén májusban. A tűrési kötelezettségének határa pedig legyen neki is olyan tág, mint amennyire a magyar emberek is tűrik azt, hogy napi szinten lopják meg őket. Amennyiben Tiborcz nemet mond a közpénzek saját célú felhasználására, úgy talán majd az emberek is elgondolkodnak azon, hogy valóban közszereplőnek minősül-e, vagy sem. Addig azonban, ameddig a mi pénzünket herdálja és nézi hülyének azokat, akitől a milliárdjait kapta, addig ne számítson irgalomra. Tiborcz eddig sem volt több, mint Orbán veje, valamint Ráhel férje, és ha így halad, ezután sem lesz több ennél. A tiszteletet ki kell érdemelni, azt nem pénzért adják.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.