Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bakondi, ezt te komolyan el is hiszed?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Magyarország az elmúlt években bebizonyította, hogy a jogellenes, illegális, embercsempészek által támogatott migrációt meg tudta állítani, ez számos európai és Európán kívüli ország számára is példaként szolgált, és nagy elismertséget szerzett az országnak – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György, te mégis mi a büdös francról beszélsz, de komolyan? Csak nem már megint a déli határzárról van szó, ami milliárdokba került a magyar adófizetőknek és semmi köze nincs a menekülthullám csökkenéséhez. Ez a kerítés tudniillik már jóval a 2015-ös eseményeket követően került megépítésre, ezért még ha szerette volna, se tudta volna megállítani az országon átutazó – itt ugyanis a kutya sem akart maradni – több százezer menekültet. A kerítés felépítése és annak folyamatos őrzése arra volt jó, hogy a kormány azóta is azzal riogasson, hogy annak hiányában elözönlenének bennünket a Szíriából és Irakból érkező menekültek.

Noha a számok ezt már évek óta nem támasztják alá, ez nem érdekli sem Orbán Viktort, sem pedig a kormányzatot. Válsághelyzet van és kész. Enélkül – mint azt már mi is elmondtuk pár alkalommal – Orbán gondba kerülne, hiszen nem tudná mitől megvédeni a magyar népet. Ha ugyanis a Fidesz-hívők számára is bebizonyosodna, hogy ide menekültek már csak hébe-hóba érkeznek, akkor nem lehetne többet migráncsozni. Nem lehetne többé a muszlim bevándorlókkal, a fekete bőrű asszonyerőszakolókkal paráztatni a népet. Van persze azért még Orbán tarsolyában egy és más, ám a menekültkérdés jóval egyszerűbb eset. Soros vagy a szélsőliberális hazaárulók témája soha nem érintette olyan érzékenyen a tudatlanságba süllyedt városok és falvak lakóit, mint a menekültek.

Forrás: BBC

Ezt már csak a szemléletés kedvéért is idetenném. A déli határzár 2015 végére készült el, tehát amennyiben Bakondi szerint valóban mi állítottuk meg az illegális bevándorlást, akkor vélhetően egész Európa-szerte nekünk köszönhető az, hogy a menekültek száma a következő évre töredékére csökkent. Tehát összesen 216 km szögesdrót felhúzása elegendő volt ahhoz, hogy emberek milliói gondolják úgy hirtelen világszerte, hogy akkor mégsem vágnak neki az európai útnak. Felépült a magyar kerítés, semmi értelme nincs útrakelni – gondolhatták a háború elől menekülő tömegek. Vagy úgy.

Bakondi a migráció megállítása mellett arra is nagyon büszke, hogy a déli határzár elismertséget szerzett Magyarországnak. Hát nem tudom, Bakondi milyen véleményeket olvasott a határzár külföldi megítélésével kapcsolatban, mindenesetre nehéz úgy egy Google-keresést lefolytatni, hogy ne találnánk tucatjával külföldi lapok, kormányok és szervezetek által megfogalmazott, elítélő hangnemű jelentéseket, nyilatkozatokat, állásfoglalásokat. Emberjogi szervezetek, híres gondolkodók, politikusok és újságírók tucatjai háborodtak fel a történteken. Persze voltak olyanok is, akik örültek annak, hogy Orbán meg merte húzni ezt, hiszen ezzel saját ideológiájukat támaszthatták alá, saját hazájukban. Salvini vagy Trump pont ezért beszélt olyan büszkén Orbánról, hisz az általa véghezvittek tökéletesen passzoltak az ő politikai gondolkodásukba.

Sokkal többen vannak viszont Európában azok, akik nem értenek egyet Orbán politikájával, sőt, akár hangosan és érthetően el is ítélik azt. A kontinens nyugati felén egyedül Salvini az, aki hozzá hasonlóan gondolkodik, noha messze nem mindenben. Orbánt diplomáciai megbeszéléseken levegőnek nézik, vele senki nem akar közösködni, csak akkor, ha nincs más választása. Az EP-ben beszédei nagyrészét hangos nevetés követi, tisztelői már szinte csak kizárólag a szélsőjobboldalon vannak. Orbán nem állított meg semmit, mint ahogy Magyarországot sem sikerei miatt tette fel az európai térképre. Ha ma megkérdeznénk egy EU-s ország választóját arról, hogy mi az első dolog, ami eszébe jut Magyarország kapcsán, vélhetően nem az lenne a válasza, hogy Orbán Viktor, a kereszténység hőse vagy az európai kultúra megmentője. Európa-szerte nyomorultakat éheztető idegengyűlölőkként tekintenek ránk és kormányunkra. Ez az, amit Orbán valóban elért.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.