Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi jöhet még a paragrafusokba fojtott szabadságunk után?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tudják milyen napjaink póló divatja? Nagyon egyszerű, rajta van az Orbán Viktor. Olyan kivitelben, hogy a felesége se ismerne rá. Nem tudom, de én eddig általában rock, pop, metál énekesekkel, együttesekkel, sportolókkal, állatokkal  díszített pólókat láttam. Na de miniszterelnökkel, magyarral? Képeset meg szövegeset, ad belőlük ízelítőt az Index fotósa. Ja kérem, a divat változik, napjainkban Orbánnak csápolnak Tusványoson a hívők – ifjak és öregecskék. Gondolták, így mégis csak egyszerűbb, mintha utaztatnának szobrokat, festményeket, a nagy vezér portréját. Szép kis gyűjtemény van már belőlük. A fanatikusok rácsináltatták a trikójukra – mit mondjak – elég silány kivitelben imádottjukat. Lehettek volna igényesebbek is. Nem volt idő megkérdezni Rogán Cilike divatdiktátort, hogy milyen ábrázattal, milyen színben virítson a másik diktátor? Vagy nem kapott pénzt a Tónitól rá? Az lehetetlen, mindent Cilikéért és a hazáért!

Azon gondolkodom, vajon itthon ki sétálna ilyen pólóban, hányan rángatnák le róla vagy éppen vennék meg jó áron? Meg azon is, de ez már a röhögőgörcsön túl van: mikor vezetik be kötelezően munkahelyeken, iskolákban, bárhol Vityuska elegáns trikóit. Egyenruhaként, tisztán hazafiasságból, nagy nemzeti összetartozásból meg Lölő úr újabb forintocskáiért. Ugorgyunk, mert a rémálmoknak soha nem lesz vége, pedig vannak nagyon klassz dolgok is, igaz, nem arra fenn a hatalom magasában.

Nagyon tetszik, amit Szolnokon kitaláltak. Kéthetente a szülők péntek délutántól szombat reggelig kimenőt kaphatnak, ha annyi a dolguk vagy kikapcsolódnának egy estére. Bevihetik az 5-10 éves gyereküket az éjszakai óvodába. Saját maguk találták ki a dolgozók, egészen egyszerű ok miatt: egy hullámhosszon vannak a családokkal. Ők az igazi családbarátok. Óvónők, akik diplomájukkal arra szerződtek, hogy kreativitásukkal, szakértelmükkel istápolják, terelgessék, tanítsák a kicsiket. Ők pedig hálásak minden szeretetért. Az éjszakai oviban szabad kicsit hangosabbnak lenni, sőt bulizni is; aztán amikor eljön a lefekvés ideje, az óvó néni mesél, és az új helyzethez még nem szokott gyerekeknek jár anyu, apu helyett a jóéjt puszi is.

Elkötelezett emberek, mert csak így lehet picikkel foglalkozni. És akkor mégis nagyon sokan hagyják el a hivatásukat. Nem a gyerekek miatt, hanem azért, mert ebben az országban a hatalom csak azt fizeti és becsüli meg, akit akar. A pedagógusokat sem akarja. Nagy egójukkal annyit nem fognak föl, szándékosan nem is akarnak, hogy a gyerekek, unokák jövője nem a kisvasúttól; nem a Vidi Európa-ligás szereplésétől; nem a napraforgó termésétől; nem a pontyok ívásától, és nem is Semjénék isteni morzsácskáitól függ.

Itt van ez Kásler-féle káder csúcsminisztérium. Nem lehetőséget kínálnak a tanulásra, nevelésre, hanem belefojtják az óvónők, a tanárok szellemi szabadságát paragrafusokba. Jelenünk nem a szakmai, emberi szabadság, hanem a lopás szabadsága Fidesz módra. Tudatlanul, amatőr és bosszantó módon. Ők eldöntik, hogy a kicsi gyerek mikortól köteles óvodába menni. Ha ők azt mondják, hogy négyéves korában, akkor az szentírás, mert az íróasztal meg a bársonyszék mindent tud. Ha ők azt mondják, most kell gyereket szülni, akkor ne tétovázzanak, szüljenek valamelyik, háborúból itt maradt kórházban. Ha ők azt mondják, hogy a hatéves korukat betöltött gyermekeknek iskolába kell menniük, az úgy lesz. Mindegy, ha az óvoda szakmai véleménye egészen más.

Úgy van ez, hogy még meg sem születsz, máris állami erőszakban, kényszerítésben lesz részed. Kíváncsi lennék arra, hogy a Novák Katalin három gyermekének nevelésébe ki szól, szólt bele? Csessze meg, nem katonai kiképzésre vágynak a családok és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek sem. Nem arra, hogy rendőri segédlettel kirugdossák őket az otthonaikból, és arra sem, hogy minden levegőt elszippantsanak előlük, ami európai. Nem maguktól elájult főparancsnokokra, hanem önállóságra, és uram bocsá’, nagykorúságra vágynak.

Volt Orbánnak egy gondolata Tusványoson, amit speciel nem értek, vagy ha érteni vélek, akarok, rettenetes következtetésre juthatok.

„A magyar nemzet ma birtokában van azoknak a politikai, gazdasági képességeknek, és hamarosan birtokában lesz azoknak a fizikai képességeknek, amelyekkel meg tudja magát védeni, és amelyek segítségével független tud maradni.”

Fegyver. Akár. A hazát meg kell védeni, és erre készülni kell. Így értelmezem ezt a mondatot meg a kormány működését is. Eljutottunk egy ártatlan, kedves óvodai kezdeményezéstől odáig, hogy Spárta. Modern kori Spárta. Hiszen a gazdasági oligarchák már uralmon vannak. Előléphetnek a katonai arisztokraták, a katonai nevelés fontosságának hirdetői. Már az óvodákban, iskolákban is kell honvédelmet tanítani; a fegyvergyártás megkezdődött, emelik a hivatásos katonák létszámát, tovább növelik a katonai középiskolák számát.

A szigorú és rideg emberellenes törvényekkel a művelődés, a tanulás kiszorítása – CEU, Akadémia, új köznevelési törvény – a céljuk. Orbán Viktor hazug védelmi, függetlenségi politikája sodorhatja még lejjebb és ki Európából a magyar embereket. Ehhez mindenkire szükségük van. A nőkre is: Magyarország dicsőségére szüljenek egészséges gyermekeket. Még ugyan nem mondták ki, ha lehet fiúkat. Mint Spártában. Jesszus, talán mégse!

Összeáll a képlet: egyenpóló, egyenruha, egyforma agyak; ez az orbáni államérdek. És ezután, jobb, ha féltek. Is.

Az önök véleménye

Egy szeméttelepet csináltak az országból 10 év alatt.Puskásék idejében a munka után jártak a meccsekre és edzeni, ilyen hogy főállásban ülnek a zselés hajukkal a Ferrariban, több tíz és száz milliókért havonta, nem létezett. (Benjamin)

„Megrendezzük a világ magyarjainak sportjátékát Budapesten a Maccabi Játékok mintájára.” Egy elképzelt élő tudósítás erről: És igen, hopp, máris ott jön az üzbég magyar, rögtön leelőzi az ukránt, akiknek nyomukban a román ÉÉS fantasztikus hármas magyar siker, a könnyeimet törölgetem, kedves hallgatók, a dobogó mindhárom fokán magyarok állnak, hát nem gyönyörűséges ez a nap? (zsoltix)

Én csak azt nem értem, hogy ezt az eszmefuttatást, szokásjogról,meg ‘ahány ház annyi szokás demokráciáról,’ mindenki meg fogja érteni, és holnap a legkisebb faluban is a hívek ezt fogják visszamondani, de ha megpróbálod nekik elmondani, hogy mi a demokrácia, népképviselet, sajtószabadság,hogy a független igazságszolgáltatás az ő biztonságos életének egyik garanciája, azt 30 éve nem képes megérteni, de még annyit sem, hogy az állam, a kormányzat az ő befizetett pénzét használja, és költi, hogy pl:a nyugdíj és eü ellátás nem ajándék, hanem törvényesen jogosult rá. (Jé)

Nagyon szuper ! Szívesen segítek terjeszteni. Ma holnap 70 éves leszek, de aktív nyugdíjas. Kutya sétáltatás közbe simán bele fér, sőt még élvezet is volna. Pécsett élek. (Judit)

Így írtunk mi

A csúti honfoglaló és DNS őr megint Erdélybe ment ahhoz, hogy megfenyegesse a magyarországi magyarokat

Orbán 13 éve vitázott utoljára, akkor is felmosták vele a padlót

Hamarosan be kell fejezni azt a kerítést

Felszabadító érzés, hogy tettem valamit

Végre megint van mire szerénynek lenni

A századik

A nő

Semmi újat nem mondott, de az legalább vérfagyasztó volt

Ásít a tükör

Tehetetlennek érzem magam, és féltem azt a picit, amim még van. Szégyellem is magam miatta

Nem kötelező elfogadni, hogy hülyének néznek

A nap kommentje:

Arany Máté , kicsi csillagvirag ! Ti mégis ki ellen harcoltok??!! Az ellenség ti magatok vagytok ! És be lehet fejezni az uszítást , mert nagyon csúnya vége lesz… Amúgy tényleg nem kell már kávé .. (Krisztina)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.