Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Világszínvonal, az …

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Biztosan sokan látták az elmúlt napokban azt a HVG, valamint 24.hu által megírt történetet, miszerint az Országos Onkológiai Intézetben egyes napokon igen embertelen állapotok uralkodnak. Lépcsőn álldogáló, kemoterápiás kezelésre várók középkorúak és idősek, házi készítésű sorszámot egymás között kiosztó betegek és több órás várakozás. A felvételek alapján minimum kérdéses az, hogy mennyire megfelelő az a rendszer, ami alapján ellátják a betegeket – az ombudsman egyébként hivatalból vizsgálatot indított – azonban a kormány kedvenc tv csatornája, a TV2 tegnap a helyszínre sietett, hogy mindent megcáfoljon. Sőt, nem csak hogy megcáfolták a „baloldali rémhíreket”, de konkrétan – kapaszkodjanak meg – világszínvonalról beszéltek.

Igen, jól olvasták. Pedig ezt nem is maga Kásler Miklós mondta bele a tv kamerákba, noha ha ott lett volna, biztosan megteszi azt gond nélkül. A propaganda tv ellátogatott az Országos Onkológiai Intézetbe, ahol szinte nem is talált betegeket, akiket talált, azok is olyan szépeket mondtak az intézetről és az ott tapasztaltakról, hogy az csak csuda. Nincsenek sorok, az orvosok és nővérek gond és késlekedés nélkül elláttak mindenkit, Hawaii van az intézetben. Minden tehát, amit az ellenzéki média állít, egy nagy hazugság.

Azt persze nem tudjuk, hogy hány embert kellett ahhoz megkérdeznie a propaganada tv riporterének, hogy találjon olyan beteget, aki elégedett a helyzettel. Természetesen megszólaltatták a főorvost is, aki – mivel a kormány kegyének van kitéve – nyilván nem mondhatott semmi rosszat. Szerinte minden a legnagyobb rendben van, fejlesztések sorát hajtják végre, jönnek az új műszerek. Kánaán van kérem szépen, mindez persze csak azután, hogy Gyurcsány Ferenc ugyan beígért egy több milliárdos fejlesztést, de soha nem teljesítette. Bezzeg Orbán és kormánya! Mióta ők vannak hatalmon, csak úgy ömlik a pénz az intézetbe, de még ha ez esetleg nem is így lenne, akkora sem szabad negatívan feltüntetni a dolgot, mert akkor még annyit sem kapnak, mint eddig. Nem véletlen, hogy merem állítani, egyetlen hazai kórház főorvosa sem fogja soha elismerni, hogy bármiféle gond is lenne az ő intézményében.

Ezzel nem csak a valóságot leíró újságírókat, de az igazságot elmondó betegeket és nővéreket is teljesen hülyének nézik, hiszen noha pontosan tisztában vannak a valósággal, mégis hivatalosan megcáfolják azt. Nincs orvos és nővérhiány, mint ahogy a légkondicionálással is minden a legnagyobb rendben van. Lehet, hogy nem jut mindenkinek röntgen mellény, de ez sem probléma, hiszen itthon világszínvonal van, aki mást állít, az mocskos libsi, de minimum Soros-bérenc. A HVG, valamint a 24.hu is elég szépen bemutatta az intézetben kialakult helyzetet, betegek tucatjaival beszéltek és megírták, amit láttak. Erre jön a TV2, valamint az intézet igazgatója és megpróbál letagadni mindent.

A kérdés már csak az, hogy ha még a média esetlegesen hazudna is – persze itt erről szó sincs – a kezelésükre váró betegek vajon miért tennék ezt? Mi hasznuk származna abból, ha ok nélkül rossz színben tüntetik fel az intézményt? Még csak logikus magyarázat sincs rá, a TV2 híradója mégis megpróbálja úgy beállítani a dolgot, mintha a korábban megjelent hírek mind hazugságra épültek volna. Magyarországon az egészségügy nem világszínvonalú, sőt még csak a régiós szintet sem éri el. Nagyszerű orvosaink és nővéreink vannak, akik valóban mindent megtesznek azért, hogy ne haljon meg még több ember a lehetetlen állapotok miatt. A rendszer azonban, annak szinte minden kiszolgáló létesítményével együtt működésképtelen.

A betegekért még a saját egészségüket is feláldozó orvosok, nővérek és ápolók nélkül Kásler már rég eláshatta volna magát. Bár megjegyzem, ezt megetehetné amúgy egyébként is, hiszen minden oka meglenne rá. Lehet, hogy az Országos Onkológiai Intézet valóban világszínvonalú orvosokkal és szakemberekkel rendelkezik, ez azonban nem minden. Ameddig ugyanis rákos betegek tucatjai várakoznak a lépcsőn állva sorukra – legyen az ok bármi – addig valami bizony nem stimmel. Ezt akár beismerik, akár nem, a tényen cseppet sem változtat. A világszínvonalat valahol a szapult Finnországban és Hollandiában kell keresni, nem pedig Budapesten.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.