Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Keresztényi luxus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Semjén Zsolt és Harrach Péter is feleségével látogatott el Szentpétervárra, hogy ott egy 45 perces hivatalos látogatáson vegyenek részt. Ezt követően azonban nem indultak azonnal haza – noha feladatukat elvégezték -, hanem maradtak még egy napot, hogy ellátogassanak a helyi múzeumokba és hajókirándulást tegyenek Szentpéterváron. Ez alapvetően senkit nem érdekelne, hiszen az ember azt csinál, amit csak akar a szabadidejében. Igen ám, csak Semjén és Harrach esetében ezt a kis kiruccanást a magyar adófizetők állták, hiszen mint az kiderült az RTL Klub riportjából, azt az Országgyűlés Hivatala fizette, méghozzá a a KDNP-frakció keretéből. Hogy mennyibe került a magyar adófizetőknek Semjén és Harrach városnézése? 2 700 000 forintba, ami már csak azért is gusztustalan, mert ők egyébként is több mint egy millió forintot keresnek, nem beszélve a különböző juttatásaikról.

De ez nem volt elég, a KDNP-frakció keretéhez kellett nyúlni, ahonnan – úgy gondolták – mindenféle gond nélkül kifizethetik a szentpétervári hosszú hétvégét. Az ügyben egyik politikus sem nyilatkozott még hivatalosan, ami egyébként nem is meglepő, hiszen minden jóérzésű embert felháborít az ilyen viselkedés. Az RTL Klub riportere Hollik Istvánt találta meg ezekkel a kérdésekkel – jobb híján -, aki megszeppent iskolásként próbált reagálni az esetre. Nem mondanám azt, hogy gördülékenyen megoldotta a feladatot Hollik, mindenesetre élmény volt nézni, ahogy megpróbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Riporter: Etikusnak tartja egyébként, hogy közpénzből ilyen tipusú programokra költenek?… ráadásul a feleségükkel.

Hollik: ….. Ha jól tudom, hivatalos úton vettek részt. És utána pedig tárgyalásokat folytattak. És ezek után, még néhány napig, egy, vagy két napot ott maradtak Szentpéterváron. Én azt gondolom, hogy evvel semmi probléma nincs, és ez egy bevett gyakorlat, nem csak ebben a kormányzatban és nem csak ebben a frakcióban, hanem minden más frakcióban is.

Riporter: Tehát az bevett gyakorlat, hogy adott esetben frakciókeretből magánprogramokon vesznek részt a politikusok?

Hollik: …. A feleségeik ott tartózkodását, azt nem a frakció finanszírozta. Ha jól tudom.  

Úgy tűnik, Hollik nagyon képben van. Nem biztos abban, hogy hivatalos úton vettek részt. De abban sem biztos, hogy a politikusok feleségeinek ott tartózkodását ki fizette. Abban viszont már biztos, hogy bárhogy is volt, abban semmi kivetnivaló nincs, sőt, ez a bevett gyakorlat nem csak a Fidesznél, de Hollik véleménye szerint minden más pártnál is. Ezek után kíváncsi lennék a DK vagy a Momentum politikusai mikor fizették a párt keretéből a nyaralásukat vagy valamelyik hosszú hétvégéjüket. Kíváncsian várjuk Hollik bizonyítékait arra, hogy a frakciókeretből való magáncélú utazgatást a többi hazai párt képviselői is gond nélkül megteszik.

Persze nem az a meglepő, hogy ilyet tett a két politikus, hanem az, hogy ezzel le is buktak. A NER ugyanis vigyáz az ilyenekre, ezért sem tudjuk meg soha, hogy ki állta Orbán Viktor magángépes útjait, sem azt, hogy ki fogja állni a jövőben. Mert ugyan adóbevallása szerint Orbán szinte nincstelen, valahogy mégis eljut BL-döntőkre egy luxusmagángép fedélzetén. Édes, drága lánya, Ráhel is ügyesen kijárhatta a több millió forintos tandíjat kóstáló svájci egyetemet anélkül, hogy valaha is kiderült volna, ki és miből finanszírozta azt. A NER tehát eddig igen jól elvarrja a szálakat általában. Semjén és Harrach ezúttal lebukott.

Na persze nem mintha ez számítana is bármit, hiszen Semjén egy háziállat levadászását is szemrebbenés nélkül megúszta, és ezt is meg fogja úszni. Ez ugyanis már régen nem veri ki eléggé a biztosítékot ahhoz, hogy bármiféle valós következménye legyen. Demokratikusan működő országokban az ilyenek miatt le szoktak mondani, Magyarországon lehet, hogy még Kossuth díj is jár érte, esetleg újabb és újabb pozíció. A következményektől tehát sem Harrachnak, sem pedig Semjénnek nem kell tartania, az viszont elképzelhető, hogy ezek után a NER embereinek ügyesebben kell majd eltüntetniük a nyomokat. Az ugyanis nem elképzelhető, hogy egy miniszterelnök-helyettes vagy egy frakcióvezető ne nyaralhasson a magyar emberek közpénzén. Az nekik alanyi jogon jár és kész.

Frissítés: Ha Semjént és Harrachot kérdezzük, akkor minden rendben van, kifizették a feleségeik útját, akik különben is férjeikkel ellentétben nem első osztályon, hanem turistán utaztak. Harrach szerint az egész karaktergyilkos ügy az uborkaszezonban, Semjén szerint meg az ügyben összességében hazudik a média. Boldogkarácsonyt!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.