Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igen, a magyarok sajnos ilyenek(is)

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Éppen Budapesten tartják a vívó-világbajnokságot. Ha valaki esetleg nem értesült volna róla – bár a nyert érmek miatt szinte biztosan tudnak róla nagyon sokan – vasárnap ezüstérmet nyert a férfi kardcsapat. Ez eddig rendben is van, innen is gratulálunk nekik, azonban ami miatt igazán érdekessé vált ez a történet az az, hogy mint az nemrégiben kiderült a Népszava cikkéből, Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke azt kérte a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) főtitkárától, Manolisz Kaciadakisztől, hogy a kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szabó Bence ne szerepeljen az éremátadón.

Ez egyrészt megalázó Szabó Bence számára, másrészt nevetségessé teszi a Magyar Vívó Szövetséget is. Bár ez akkor kezdődött, amikor Csampa Zsoltot, a Fidesz országgyűlési képviselőjét, a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnökét választották meg a Magyar Vívó Szövetség elnökének 2012-ben. A semmiféle sportmúlttal nem rendelkező, egyetlen idegennyelvet sem beszélő Csampa ezzel csatlakozott párttársaihoz, akiket a kormány különböző sportszövetségek élére nevezett ki, noha semmiféle szaktudással nem rendelkeznek. De ahelyett hogy meghúzódnának valahol a sarokban és hagynák a szakembereket dolgozni, úgy tesznek, mintha ők egyébként valakik lennének a szakmában.

A magyar szövetség Áder Jánost kérte fel, engem pedig a FIE. Amikor vasárnap kiértem a döntőre, akkor szólt a FIE főtitkára, hogy Csampa Zsolt felszólította, jelöljön ki mást helyettem. Csampa szerint neki ehhez joga van, de ebben téved, a FIE főtitkára azt mondta, ha ragaszkodom ahhoz, hogy én adjam át az érmeket, akkor kiharcolja. Mondtam neki, engedjük el a történetet, nem érdemes balhézni egy egyébként sikeres hazai rendezésű vb-n – nyilatkozta Szabó Bence a Népszavának.

Ez vajon mennyire viszi a jó hírünket a világban? Vajon mit gondolhatnak ezek után a magyarokról a FIE vezetésében? Megmondom:

Szabó azt is elmondta, hogy az eset nagyon sokat árthatott Magyarország megítélésének, a vacsoránál arról beszélgettek a FIE tisztségviselői, hogy a magyarok ilyenek, egymást szúrják hátba.

A legnagyobb probléma pedig az, hogy ez tökéletesen igaz. Nem csak a politikai színtéren, de a mindennapokban is pontosan ez köszön vissza. Elég ha az ember kiköltözik külföldre, és azonnal megtapasztalja, hogy a magyarok az utolsók, akiktől érdemes segítséget kérni. Ott tesznek keresztbe az embernek, ahol csak tudnak, a saját érdekeiket előtérbe helyezve. Nem véletlen, hogy a magyarok többsége – bármennyire rossz is ezt leírni, de igaz – egyszerűen elkerüli a magyarokat külföldön. Sajnos egyszerűen ilyenek vagyunk. Ameddig a spanyolok, olaszok, de még akár a lengyelek is egymást segítik, mi gond nélkül szúrjuk hátba a másikat. Természetesen a hazaszeretet jegyében.

Ez a szánalmas közjáték sokkal többről szól, mint arról, hogy mi folyik az MVSZ élén. Ez egy bizonyítvány mindannyiunknak, hiszen messze nem egyedi az, amit itt történt. Hogy jelen esetben mi volt a pontos oka Csampa viselkedésének? Féltékenység, mint oly sokszor.

Jelenleg olyan elnöke van a magyar vívásnak, akinek sem sportolói múltja nincs, sem idegen nyelveket nem beszél, és hamarosan lejár a mandátuma. Ezért próbál mindenhol ártani nekem, de ezekkel az akciókkal csak saját magát járatja le. Engem ismernek és elismernek a sportágban itthon és külföldön is, ugyanez Csampa Zsoltról nem mondható el. – mondta Szabó Bence a Népszavának

A harc kiéleződött, mint az jól látszik, és mivel Csampa Zsoltnak nem igazán van semmije, amire támaszkodni tudna, ezért megpróbálja ellehetetleníteni ellenfelét. Mocskos ezközökkel, amolyan fideszes tempóban. Kit érdekel, hogy Szabó Bence nemzetközi szinten is elismert, fontos szakember? Csampa Zsolt a NER része, ezért hát azt csinál amit akar. Erkölcs? Tisztelet? Ugyan már.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.