Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mama, én már nem megyek haza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Halló!

– Mama, mama, hallasz?

– Ki beszél, halló?

– Peti vagyok, mama.

– Petikém, de jó, hogy hallak, édesem. Mesélj, mi van veled, mikor jössz meglátogatni a mamát?

– Nem mostanában, nagyi. Ösztöndíjat kaptam külföldre, már egy ideje kint is vagyok.

– Jajj édesem, hát akkor mikor lát a mama? Na aztán vigyázz magadra, remélem nincsenek arra migránsok!

– Akadnak menekültek, mama. Az orvosi meg a mérnöki kar fele is külföldi, onnan jöttek Szíriából meg Afrikából.

– Azért mondom, nagyon vigyázzál, édesem, a közelükbe se menjél, ha nem muszáj.

– Az nehéz lesz, mama, egy iskolába járunk. De úgy látom, mama nem kellenek ahhoz migránsok, hogy egy ország sorsa rosszra forduljon.

– Nem tudsz te még semmit, Petikém, majd megtanulod. Múltkor is néztem Viktort a misén, mutatták, hogy az milyen keresztény.

– Na milyen, mama?

– Hát nagyon.

– Te mama, ha most Jézus feltámadna és betévedne mondjuk a röszkei menekülttáborba mit szólna szerinted? Hallod, mama, ahol gyerekek is éheznek? Mama?!

– Ne haragudj, nem figyeltem, az orromat fújtam épp.

– Na jól van, mama, szóval szerintem a te Viktorod meg a többiek előkelő helyen lehetnek Lucifer előjegyzési listáján, ha csak a tízparancsolatot vesszük alapul.

– Ugyan Petikém, miket hordasz itt össze? A Gyurcsányék azok loptak el mindent.

– Mama, azok tutira loptak, de a Viktorék a tízszeresét legalább. Aztán tudod, ha bemész a boltba, és látod, hogy a Teri eltesz a kabátba egy tábla csokit, attól te még nem lopod el az egész dobozzal, igaz?!

– Petikém, hát már téged is megfertőzött a Soros?

– Mama, nem lehet mindenki Soros ügynöke. Képzeld, még nem is találkoztunk, meg a sulimat se ő fizeti. Na evezzünk inkább békésebb vizekre. Mondtad, hogy a csípőddel mész CT-re, voltál már?

– Nem édesem, majd csak augusztusban… jövőre. Na meg ezek a mindenféle jöttmentek mindent a külföldieknek akartak eladni, még a magyar földet is, hisz te is tudod.

– Mama, én csak azt tudom, hogy ez az úgynevezett nemzeti kormány rendkívül előnytelen üzleteket köt a kínaiakkal, oroszokkal például. Minek, Mama? Ezek az országok a veszélyesek, mama. Nem a sosem látott migránsok, mert ezek a világ urai akarnak lenni, bármi áron. Beenged egy orosz bankot, ami valószínűleg előretolt helyőrsége és pénzmosodája az orosz kémeknek. Ezt milyen nemzeti érdek diktálja? Na meg fegyvereket vesz az amcsiktól és a németektől, csak hogy békén hagyják. Persze nem a saját pénzéből, hanem az országéból. Meg az autógyárak, mama. Persze jó, hogy itt vannak, de milyen áron?! Úgy is mondhatnám: kiszolgáltatja a magyar munkaerőt a német nagytőkének, csak hogy hagyják szabadon garázdálkodni. Meg úgyis, hogy más tudodmijével verik a csalánt, nagyi.

– Nem értek én ehhez, Petikém, csak látom itt a főteret is milyen szépen megcsinálták.

– Melyiket, mama? Amelyiket pont az önkormányzati választások előtt újították fel véletlenül? Ahol a papa elesett a friss térköveken, mert nem volt rendesen lerakva? Azt tudod, hogy azóta a jegyző új autót vett, a titkárnője autóbeállója meg ugyanazzal a térkővel van lerakva?

– Ne beszélj már butaságot, Petikém. Inkább azt mondd meg nekem, mikor jössz haza? Mit süssön a mama legközelebb?

– Nem megyek haza mostanában, mama. Faterék kijönnek majd meglátogatni, én meg addig körbenézek, milyen meló akadna itt nekik. Te kire fogsz szavazni, mama?

– Kire szavaznék, édesem? A Gyulára, tudod, hogy ő pótolta ki tavaly is a tüzelőt?!

– Mi lenne, ha egyszer annyi nyugdíjad lenne, hogy te is meg tudnád venni, mama? Ha nem a Mészároshoz, Tiborczhoz meg a többiekhez vándorolna a lé?

-Ne hülyéskedj már, Petikém. Na megyek, a Viktor beszédet mond, hívjál majd.

– Mama, az Orbán-kormány legaljasabb húzása, hogy a saját szavazóit is átveri. Hazudnak reggel, délben és este, de még éjszaka is ezen dolgoznak, fáradhatatlanul. Az egyetlen, amiben igazán maradandót alkotnak a lopás és ezzel összefüggésben a hazudozás. Érdemtelenek vezetik az országot, a minisztériumokat, az állami cégeket, szervezeteket. Ezzel nem csak a gazdasági versenyt torzítják, de a tudás, a tehetség értékét is csökkentik. Mindezt szándékosan. 

Mama, én már nem megyek haza soha, amíg ezek uralkodnak, akármivel is takaróznak, és próbálják még a kivándorlás felelősségét is másra hárítani. Nem akarok hazugságban élni. Szia, mama!

Ákos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.