Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem tetszik a pofon? Ilyen az élet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a Fidesznél képtelenek feldolgozni, hogy egyszer az életben valami olyan történt, ami őket érintette hátrányosan. Ez még a legjobban működő diktatúrákban is előfordul, ezért igazán itt lenne az ideje annak, hogy elfogadják azt, ha valaki a saját fegyverükkel győzi le őket. Sajnos csak egy kis csatáról van szó, nem háborúról, de amennyiben igaz az, amit a DK, a Momentum, az MSZP és a Jobbik állít, és valóban az ő kérésükre nem választottak meg több fideszes képviselőt bizottsági pozíciókba, akkor bizony arról van szó, hogy a kormánypárt egy méretes pofont kapott. Ugyan a Fidesz ezzel a fegyverrel él – azzal, hogy ellehetetlenít mindenkit, aki az övéktől eltérő módon gondolkodik – a kétharmad megszerzése óta, mégis valamiért meglepetésként érte a pártot az, hogy az ellenzék is meg merte húzni azt, hogy keresztbe tegyen a bizottsági ajánlásnak.

Orbánék nem mellesleg nem csak a hazai parlamentben, de Strasbourgban is pontosan ugyanazt tették, mint amit már megszoktak idehaza: parancsot adtak ki. Amikor ugyanis kiderült, hogy Frans Timmermans jó eséllyel megszerezheti az Európai Bizottság elnöki posztját, Orbán Viktor latba vetett mindent, hogy ezt megakadályozza. Noha Orbánnak semmi köze nincs az EP-hez, hisz ő nem képviselő ott, mégis megtett mindent azért, hogy a magyar népnek megmutassa, nem lehet bizottsági elnök sem Weber, sem pedig Timmermans, ők ugyanis a Fidesz értelmezése szerint megsértették Magyarország minden lakóját. Ezzel persze a Fidesznek az égvilágon semmi baja nem volt, hiszen az ő előnyükre történt valami, azt lehet. Azonban amikor ugyanez a túloldalon történik, na az csak az igazi hazaárulás.

Előbb Kocsis Máté, majd pedig Bayer Zsolt háborodott fel, vélhetően Orbán parancsára. Telisírták a magyar sajtót azzal, hogy márpedig ilyet nem lehet, hiszen felrúgták az EP íratlan szabályait, amiért meg fognak lakolni. Ezt a – vélhetően – fenyegetésnek gondolt nevetséges toporzékolást azonban nem vették komolyan az ellenzéki oldalon. Még akkor sem, amikor azzal fenyegetőzött a kormányoldal, hogy akár elgondolkoznak majd azon is, hogy a parlamenti bizottságok elnöki és alelnöki pozícióiból szépen sorban eltávolítják az ellenzéki politikusokat. Úgy tűnik, a Fidesz a szemet szemért elvet követi. Ezzel pedig az is bizonyossá vált, hogy egy fájó pontra tapintott az ellenzék, hisz ha ezek a pozíciók nem lennének fontosak Orbán bábuinak, akkor nem toporzékolnák teli a propagandamédiát.

A következő nyílt fenyegetésekről van szó:

Magyarország ellenségei, akikkel szemben minden eszköz megengedett (Pilhál Tamás)

el kell venni az ellenzéktől a parlamenti bizottsági elnöki és alelnöki pozícióit (Bayer Zsolt)

DK „veszélyes vizekre evezett”, mert ha elfogadottá válik, hogy politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, akkor „a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk.”  (Kocsis Máté)

Ez azonban nem volt elég a Fidesznek, bevetették az egyik saját intézetüket is. Deák Dániel „elemző” befáradt az M1 stúdiójába – bár lehet ezek a „szakemberek” ott élnek is, hiszen mindig ott vannak, ha kell, ha nem – ahol a különböző fideszes öltönyök által korábban elmondottakat megismételte. Ezt azonban mintegy szakvéleményként próbálták meg feltüntetni, méghozzá a következőképpen:

példa nélküli és infantilis annak a magyar ellenzéknek a viselkedése, amely nem szavazta meg a fideszes jelöltetket az európai parlamenti bizottsági pozíciókba.

Majd folytatta

a kormánypártoknak reagálnia kell erre a magatartásra. Ha az ellenzéki képviselők felrúgják az íratlan szabályokat, akkor a kormánypártoknak sem kell azokat betartania Magyarországon.

Teljesen mindegy, hogy ezt már korábban a Fidesz is megtette Andor Lászlóval, tehát az, amit Deák állít egyszerűen hazugság, vagyis nem példanélküli. Ezt azonban már régen megszokhattuk mind a magát közszolgálatinak nevező propagandatévétől, mind a magukat szakértőknek nevező Fidesz bábuktól. Ám mivel a kormányoldalról már szinte mindenki az ellenzéki politikusok hazai parlamenti bizottságokban betöltött pozícióinak elvételét kéri, ezért vélhetően ez így is lesz. Kétharmaddal ugyanis változatlanul azt tesznek, amit csak akarnak. A mai parlamentnek már nincs valós funkciója, ott érdemi vita már régen nem folyik, mint ahogy valós munkavégzés sem. Az a magyar diktatúra egyik szimbólumává vált, ahol semmilyen ellenzéki pozíciónak nincs már jelentősége.

A kérdés már csak az, hogy a díszletek felrúgásával a Fidesz vajon mit próbál elérni?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.