Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Viccelni teccik, ugye?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az újjáválasztott Európai Parlamentben továbbra is tart a pozíciókért folytatott harc, hogy kedvenc kormányunk még kedvencebb szóhasználatával éljek. Mert ők, mármint az ország nagyjai,  szüntelen és állandó harcban állnak. Mindenkivel. Persze nem azért küzdenek, amiről annyira szeretnek demagogizálni, hanem kicsi zsebük és csatolt fájljaik pénztárcájának vastagításáért.

De maradjunk az EP-nél. A részletekben – kit mikor mire jelölnek, miért nem szavaznak meg, stb. – szerintem lassan el lehet veszni. Fel is adom, majd csak lesz egyszer egy végleges bársonyszék kiosztás, elég lesz akkor megtanulni az új neveket.

Egy dologra kaptam fel a fejem. Azt írja az egyik legnagyobb nemzetközi hírportál, hogy a szélsőjobboldali Identitás és Demokrácia csoport egyetlen jelöltjét (tizenegyen voltak) sem engedték a parlamenti képviselők kulcspozícióba jutni. A magyar Fidesz és a lengyel Jog és Igazságosság  nevű pártok gyakorlatilag „egészségügyi karanténba” kerültek.

(Egyébként, szerintem, mindkét pártnak már régen új nevet kellett volna keresnie. Sem nem fiatalok, sem nem demokraták a lelkeim, a szövetséget meg erősen kétségbe vonom 30 év pártelnöki egyeduralkodás után. Ma sokkal találóbb lenne például az ÉTB mint Érett Tolvajok Bandája, vagy a DETTO, Degeszre Tömött Tárcás Ordasok. A lengyeleknek meg lelkük rajta, ha ilyennek képzelik a jogot és igazságosságot, rájuk bízom a találóbb név megalkotását.)

Visszatérve újfasisztáékhoz: az egyik olasz képviselőjük felháborodását fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy nuku vezető pozíció.

Ez tűrhetetlen megsértése a demokrácia legalapvetőbb szabályainak!

Így fogalmazott Mara Bizzotto, aki a Liga nevű olasz pártban tolja Salvini pajtás szekerét. Van ebben valami utolérhetetlenül gusztustalan báj, nem? Nem csak amiatt, amilyen elveket képviselnek, nem csak a napokban kirobbant, azóta ügyészségi vizsgálat tárgyát képező botrányocska miatt. Számomra leginkább azért, mert a 10 százalékot sem képviselő farok szeretné csóválni az elég nagy testű kutyát és gazdáját, vagyis az 500 milliós Európát.

Mara Bizotto hőse: Orbán Viktor, akivel boldogan fotózkodott 2018. szeptember 11-én az Európai Parlamentben (Fotó: marabizzotto.it)

Szívesen leülnék akár a hölggyel, akár a főnökével egy kis bájcsevegésre a demokráciáról. Lehetőleg Budapesten, talán vendégül látnák őket a Karmelitáknál, a Várban (igaz, engem nemigen, de majd telefonon beszélgetünk). Ugyanis ennél autentikusabb, valódi demokratikus szellemiséggel átitatott hely szép hazánkban így hirtelen nem jut eszembe. Jó kis eszmecsere lehetne, Gundelék talán még egy kis nemzeti pacalt is szervíroznának, Protokoll baki is kizárt (talán), mert nagyonnemzeti lobogóink pont egyforma színűek, úgysem derülne ki az esetleges ostobaság. Meg a szlogenek is ugyanazok: „Nekünk Magyarország az első!” „Prima L«Italia!” Kacsa úr ezt nagyon beleverte a fejetekbe, kiskakasok!

A Liga Párt elnöke ma sikeresen belügyminiszterkedik, meg még ME-helyettes is. Pont olyan büszke az elért eredményeire, mint a másik kakaska a kerítésre, amely mögé beszorult, vagyis beszorította az országot. Ne arra tessenek gondolni, hogy csökkent a bűnözés Itáliában, vagy esetleg a korrupció. A hírhedten megvesztegethető, simlis tolvaj és rabló vezetőkkel bővelkedő országban maga a rend rettenhetetlen őre jár elől – példamutatóként – több millió tonna és több tízmilliárd dolláros olajüzletekre ácsingózva. Kellett volna a lecsípett pénz pártjának kampányához, például. Gondolom, másra is. De mindez mellékes – neki -, mert hatalmasan megállította (szintén) a migráncsokat. A tengerről. Olyannyira, hogy a nemzetközi vizeken segítséget – értsd: ivóvizet, élelmet, egyéb segélyt kérő hajókkal egyszerűen nem áll szóba. Semmiféle nemzetközi egyezmény nem kötelezi őt arra, hogy betartásukról akár csak el is gondolkodjon.

Szavai még demokratikusabbak, mint cselekedetei. 2014 áprilisában nagy erővel kampányolt azzal, hogy „Basta Euro!” Vagyis neki elege van az euróból, ki akar lépni a zónából. Érthető – miután annyiszor mentette meg Olaszországot az Unió a pénzügyi katasztrófától, cserébe átláthatóságot és korrekt költségvetést kérve habos torta helyett – elég is volt a felügyeletből! Teljesen demokratikusan eldöntötte, hogy ő bizony euroszkeptikus lesz. Folyamatosan, keményen és élesen EU-ellenes – vajon miért is nem kerülhetnek emberei kulcspozíciókba? Ellenzi a melegek házasságát, viszont a könnyű fegyverek tartását támogatja. Belügyi (rendőrségi) módszerekkel adatokat gyűjtet (konkrétan: összeírást végeznek) romaközösségekről az országban. Meg sem szeretném tippelni, mi célból, biztosan újabb segítséget akar nyújtani nekik. Ahogy az ingatlanadó bevezetésének Salvini-féle javaslata is a népet szolgálná. A bevándorlókkal szemben folytatott eljárásai közismertek: 2018 júniusában Salvini demokratikusan lezárta az ország minden kikötőjét. Mint fentebb írtam, ma már az alapvető humanitárius segítség nyújtását sem biztosítja. Pont úgy, mint a magyar tranzitzónában az elvtársai.

Muszáj a külföldi politikába is beleturkálnia – hiába, a hatalom enyves kezű birtokosai soha nem tudnak megmaradni a saját kaptafájuknál. Lelkesen biztosította Trumpot arról, mennyire támogatja (annak megválasztása után). Ugyanakkor az Oroszország ellen bevezetett uniós szankciókat folyamatosan támadja. (Onnan csörgedezett volna az a pár millió tonnácska olaj.) Kiváló érzékkel biztosít elismeréséről diktatórikus országokat. Egyszóval rengeteg kárt okoz országának is, Európának is. Olyan sokat beszél, és annyira fasisztoid (Duce után pár évtizeddel?? Megint vevők erre az olaszok?), hogy el is ment a kedvem „nézetei” további taglalásától.

És ennek az embernek a csicskája beszél a demokrácia legalapvetőbb szabályairól… Kérem szépen, talán először tessék tiszteletben tartani azokat. Ameddig nem, addig a fagyi időnként visszanyalhat.

Ez volt a mára előírt hányingert kiváltó hírecske. Magyarországiakat még nem olvastam.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.