Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A pusztítás ma már a sikerpropaganda része

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány azt állítja, a CEU nem ment el Magyarországról, ezért azok a hírek sem igazak, hogy Orbán Viktor elzavarta volna a Soros György által alapított intézményt Budapestről. Ahány esetben felmerült az a kérdés, hogy mit szól a kormány ahhoz, hogy Bécsbe költözik a CEU, értelmes választ nem kaptunk senkitől. Az államtitkárok, miniszterek és különböző kormánytagok ugyanis kötötték az ebet a karóhoz és folyamatosan azt hajtogatták, hogy a baloldali libsi média kreálta azt a hazugságot, hogy Orbán elzavart egy egyetemet Magyarországról. Ezt egészen tegnapig  védték is, azonban a HVG kérdésére Orbán a következőket felelte:

HVG: Mi hiányzik ahhoz, hogy a kormány végre kiadja azokat a garanciákat, amelyek alapján az egyetem továbbra is amerikai diplomát adhat ki Budapesten?

Orbán: A CEU eltávozott Bécsbe, ezért minden vele kapcsolatos kérdésben az osztrák kancellár az illetékes, oda tessék fordulni!

Mi történt? Több hónap átlátszó hazudozás után végre sikerült eljutni oda, hogy a miniszterek elnöke is kimondta a valóságot. A CEU Bécsbe költözött, pont. Nincs szó arról tehát, hogy Orbán nem üldözött el semmit az országból, vagy arról, hogy továbbra is biztosított az egyetem budapesti működése. Azt Orbán egyszerűen politikai indokoktól vezérelve kiutasította az országból, ezzel tanulók százai elől elvéve a lehetőségét annak, hogy nemzetközi szinten is elismert diplomát szerezhessennek. Ez persze tökéletesen beleillik abba a képbe, miszerint a kormány szisztematikusan teszi tönkre a magyar oktatást és gondolkodni képes, művelt fiatalok helyett droidokra tart igényt, akik a német gyárak futószalagjai mellett kérdés nélkül végzik el az alulfizetett munkát.

Ezek után Kovács Zoltán – aki egyébként maga is a CEU-n végzett– kénytelen lesz változtatni azon álláspontján, miszerint a CEU nem ment el Magyarországról és a továbbiakban is Budapesten fog üzemelni. A főnök ugyanis végre hivatalosan is elismerte: sikerrel elzavarták az ország egyik legjobb egyetemét Magyarországról. Persze ezt már eddig is tudtuk, hiszen a bécsi városvezetés több portálon is beszámolt arról, hogy számukra mekkora örömet jelent az, hogy egy ilyen neves egyetem az osztrák fővárosba költözik. De mint az ismert, a kormányt nem érdekli a valóság, azt meghajlítják a saját szájuk íze szerint és nézik hülyének a saját szavazóikat.

A gond csak az, hogy ezek a szavazók már elszoktak attól, hogy saját gondolatokat fogalmazzanak meg, ezért el is hiszik azt, amit a kormányoldalról hallanak. Az igénytelenség és ignorancia fénykorát éli a Fidesz táborában, ezért is olyan sikeres Orbán politikája. Rájött arra, hogy elég az, ha a médián keresztül átmossa az erre fogékonyak agyát és máris maga mellé tudja őket állítani. Ezzel a fenti kijelentéssel – miszerint a CEU eltávozott Bécsbe – nem fog megváltozni semmi, sőt. Ezt követően vélhetően arról lesz majd szó, hogy Orbán ismét győzelmet aratott azzal, hogy elzavart egy egyetemet Magyarországról, nem pedig arról, hogy egy neves egyetemmel lettünk szegényebbek mindannyian. Ma már vélhetően az MTA beszántása is siker a Fidesz és azok fanatikusai oldalán. A pusztítás a sikerpropaganda része, amihez magyarok százezrei asszisztálnak. A kérdés már csak az, mi, vagy ki lesz a következő?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.