Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

LUCA AJTAJA


Az egy botrány, ami a Kormányablakokban zajlik! / Luca ajtaja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Luca ajtaja rovatba olvasóink küldenek írásokat. Ezeket eredeti formában, javítás nélkül közöljük.

A 17 éves kamaszlányom, hónapokkal ezelőtt befizetett egy görög nyaralásra.

Ez eddig nem is lenne hírtartalmú cselekedet részéről, viszont ami múlthét péntektől zajlik az már bicskanyitogató!

Történetünk akkor fordult tragikomédiába, mikor észrevette múlthét csütörtökön, (jún.30.) hogy néhány napja lejárt a személyi igazolványa. Nosza nekiiramodott ezt a baljós állapotot megszüntetni és mivel hallott a Fővárosi Kormányablakok túlterheltségéről, leutazott Vecsésre, a kisvárosi Kormányablakba és ott elmondta a gondját – baját. Ezek után az ottani tisztviselőnek sikerült őt rávenni, hogy az új igazolványát postai úton küldjék el, ami természetesen egy hét alatt nem érkezett meg. Ezért a mai napon (szombat júl. 6.) elmentünk a Visegrádi utcába, hogy mentsük a menthetőt és szerettünk volna egy soron kívüli Útlevelet csináltatni szegénynek.Sorszám, várakozás, (30 perc) De helyszínen derült ki, hogy mivel postai úton kérte a személyijét, ezért nem kapott ideiglenes igazolványt, így aztán nincs meg a kiállítás alapja, tehát kell a lányom Születési Anyakönyvi Kivonata! Gondolhattam volna, gondoltam akkor, de sebaj, irány haza, gyorsan megkeresni, azután vissza a Visegrádi utcába. Sikerült! Büszkén lóbáltuk a dokumentumot, kivártuk újra a sorunkat (jó 30 perc) majd kaptunk két csekket, rohanás a postára, vissza az Okmányirodába ahol újra végigvártuk a sort (ez már 40 perc volt) Majd az örömtől dagadó mellel újra leülhettünk a hivatalnok elé! Aki méla közönnyel megkérdezte, hol a lányom édesanyja. Hoppá! Mondom én, szegény a temetőben, két éve temettük! Erre a bürokrata! Akkor hol van a halotti anyakönyvi kivonat! Erre én! Ön előtt a számítógépben! Mire ő, ez nem így működik, neki látnia kell azt a bizonyítványt! (ekkor bevallom én már sikítófrász közeli állapotba, míg a lányom sírásban tört ki) Irány haza! És azt a ki.aszott halotti bizonyítványt nem találtuk meg! Itt lenne a vége, de befizettünk 42.000 Ft-ot az Útlevélre, ezért vissza a Visegrádiba,(30 perc várakozás) balhé! (mert ugye ha tudták hogy kell az a halotti bizonyítvány, akkor miért adták az a rohadt csekket!? Kiderült, hogy kell valamilyen adatlap, amit ki kell töltenünk, majd hétfőn kell visszavinni hivatali időben (megint sorban állás!) ahol majd valaki pecsételi, iktatja és 30(!) napon belül utalják vissza a pénzt.

Kislányom nem megy Görögországba, a befizetett pénzt elbukjuk és a tőlünk a Kormányablakban kicsalt pénzre meg várhatunk 1 hónapot! Ez krimi esküszöm! A kislány pedig vigasztalhatatlan!

Németh Gyuri

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.