Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tarlós István támogatottsága nagyon magas, a fideszes szakértők szerint legalábbis

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Noha még hónapok vannak hátra az őszi önkormányzati választásokig, mégsem lehet elég korán kezdeni a kormány elrettentő propagandájával. A cél ugyanis az, hogy annak ennelére is, hogy – úgy tűnik – egyre inkább kezd formálódni az ellenzéki összefogás, megpróbálják minden fronton elbizonytalanítani a szavazókat. A lényeg az, hogy igyekeznek már most nyáron elhitetni az emberekkel, hogy értelme sincs annak, hogy harcba szálljanak a Fidesz ellenében. Orbán Viktort a magyarok felhatalmazták, ő pedig nagyszerűen vezeti az országot, a hatalmat nem hajlandó átadni. A kormánypropaganda eddig is hazudott adatokról, statisztikákról és egyértelmű tényekről is egyaránt, ezért sem jelent ez gondot most sem számukra. Hogy ezúttal kinek adták ki parancsba, hogy kezdje el rombolni az ellenzéki összefogást, valamint törje le a lelkesedését az ebben bízó civileknek? Nem egy névről van szó, hanem rögtön kettőről:

Az ellenzéki térfélen káosz és széthúzás van, nem összefogás – erről beszélt az őszi önkormányzati választás kapcsán Palóc André, a Századvég és Deák Dániel, a XXI. Század Intézet munkatársa az M1 aktuális csatornán vasárnap. – MTI

Vajon ezt a következtetést a két szakértő miből vonta le? Már azon túl, hogy Orbán csapata ezt adta ki parancsba. Nem lehet mondani persze, hogy minden tökéletes lenne az ellenzéki térfélen, azonban az elmúlt éveket követően először tűnik úgy, hogy egy valós, országos összefogásra kerülhet sor ősszel. A komolyabb pártok, akik igazán számítanak, megegyeztek egymással és a legtöbb városban és budapesti kerületben egyetlen közös jelöltet indítanak a Fidesz ellenében. Ez az, amitől az állampárt igazán tarthat, hiszen ameddig külön-külön legyőzhetetlen a kormánypárt, addig egy összefogás eredményeként elég sok helyen megszorítható a Fidesz. Ezzel persze tisztában vannak ők is, nem véletlen, hogy egyre erőszakosabban nyilatkozzák napról-napra ennek az ellenkezőjét.

Mint az kiderült az Index nemrégiben megjelentetett cikkéből, kérdéses, hogy Tarlós István megtarthatja-e a fővárost. Tarlós ugyanis soha nem volt sem igazán erős jelölt, sem pedig különösebben jó politikus, azonban mindig szerencséje volt akkor, amikor a polgármesterválasztásra került sor. Szinte soha nem kellett igazi ellenféllel megmérettetnie magát, ezért azzal sincs tisztában, hogy mekkora a valós szavazótábora. Ahhoz már túl késő, hogy Tarlós helyére találjon valaki mást a Fidesz, ezért ezt a harcot már neki kell megvívnia, azonban vélhetően tisztában van azzal, hogy ez a győzelem a valaha volt legfontosabb. A kiszivárgott információk szerint ugyanis – amit Tarlós persze tagad – a legújabb Orbán-féle alkotmánymódosítások bevezetését Tarlós budapesti győzelmétől tették függővé.

Orbán ugyanis tisztában van azzal, hogy ha elveszíti az ország fővárosa feletti irányítást, akkor megroppanhat a hatalma, amit természetesen nem engedhet meg. Nem juthat Erdogan sorsára, eki elveszítette Isztambult, így lehetőséget adott az ellenzéknek arra, hogy kiépítsenek egy ellenállást vele szemben. Ez Magyarországon nem történhet meg, ha viszont mégis, akkor fejek fognak hullani, az borítékolható. Orbánnak egy olyan stábra van szüksége, amely minden körülmények között képes hozni a tőle elvártakat, ami a győzelmet jelenti.

Mindeközben Tarlós István támogatottsága nagyon magas, a Fidesz szavazótáborán túl is meg tud szólítani bizonytalan szavazókat, ugyanakkor Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje csupán a balliberális táborra támaszkodhat. Tarlós István mögött egységes politikai közösség van, Karácsony Gergely mögött egy széttöredezett, civakodó tábor – magyarázta Deák Dániel.

Palóc André arra mutatott rá, hogy az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan, pártjaik között nagy különbségek vannak, könnyen lehet, hogy az összefogás nyomán sok ellenzéki szavazó inkább otthon marad. – MTI

Ha Tarlós támogatottsága olyan nagyon magas lenne, nem aggódnának azon a Fidesz táborában is, hogy szoros lehet a főpolgármesterválasztás. Értem én, hogy önbizalmat kell sugározni, de már szinte mindenki tudja, hogy gondba kerültek, amit ilyen formán próbálnak meg leplezni. Arra pedig, hogy az összefogás kapcsán sok ellenzéki szavazó esetleg otthon maradna, csak a következő adatokkal reagálnánk, amelyek a Závecz Research-nek köszönhetőek:

A teljes népesség majdnem 10 százalékát adják azok az emberek, akik nem vettek részt a választásokon, de mégis szomorúak a Fidesz győzelme miatt.

Távolmaradásuk elsődleges okaként a teljes ellenzéki összefogás hiányát jelölték meg.

Kedves szakértők, akkor mégis miről beszélnek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.