Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Amikor majdnem kilépett Orbán az Unióból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mondom én, hogy nem haszontalan dolog olvasni a pártlapokat. Kell hozzá gyomor, de akkor is megéri a hányinger, mert legalább megtudhat az ember olyasmit is, amire amúgy még rémálmában sem gondolt volna. A Magyaridők Nemzeten publikálgat időnként a Fidesz egyik ideológusa, Fricz Tamás. Is. Ő kultúrember – a többiekhez képest -, nem buzizik, hanem az Európai Parlament körül sertepertél. Azt ugye már tudjuk, hogy személyesen Orbán Viktor (és persze a V4-ek, de a V4-eket Orbán Viktor irányítja, erről kell legalábbis meggyőzni a szektát) akadályozta meg Frans Timmermans kinevezését. Ami nekünk jó! Mármint nem nekünk, hanem a Fidesznek és külön Orbán Viktornak, de mint tudjuk, Orbán Viktor isten küldötte és egyszemélyben hivatott képviselni minden egyes magyart. Akár akarja az a magyar, akár nem akarja. Egyszóval ebben semmi újdonság nincs, azt azonban most tudtam meg a cikkből, hogy a felcsúti csodacsatár akár úgy is dönthet, hogy kilépteti Magyarországot az Unióból.

Ő (mármint Timmermans. szerk.)nem pragmatikus, hanem ideologikus figura; ha ő lett volna a bizottsági elnök, számíthattunk volna arra, hogy erőteljes lépéseket tesz a föderális unió irányába, ennek érdekében a bizottságot valóban kormányzati szerepkör felé vitte volna el. És ne legyen kétségünk: minden eszközt megragadott volna, hogy az olyan rebellis országokat, mint Magyarország, szankciókkal tanítson móresre, akár a kenyértörésig (lásd 7-es cikkely) kiélezve a konfliktusokat. Ki kell mondani: egy Timmermans-érában az unió szétrobbanása, illetve Magyarország távozása sem lett volna elképzelhetetlen. 

Tényleg? Nem lett volna elképzelhetetlen? Aztán hogy tetszik ezt gondolni? Orbán egyszerűen eldönti, hogy kilépünk? Itt rohadjak meg, ha annak idején nem népszavazással döntöttük el, hogy be akarunk lépni. Vagy már ez sem számít? Ahogy az Alkotmányt alaptákolmánnyá silányította néhány elvtelen geci, úgy az ország kilépéséhez sem kell már az emberek akarata? Az sem baj, hogy még a fideszes szavazók többsége is Uniópárti? Komolyan el akarta dönteni a korszakos zseni, hogy márpedig ő nem fogja elviselni, hogy vizsgálják Magyarországon a demokratikus alapjogok és a jogállamiság meglétét, mert majd ő megmondja, mi a helyzet? Beszarok.

Na de lett másik kérdésem. Mi van, ha Ursula Nemtomkicsodát (majd megtanulom a nevét, ha szükséges lesz) mégsem fogja megszavazni a többség? Akkor mi van? Mert most még csak jelölt. Mi van akkor, ha megint fordul a kocka és teszem azt, végül Timmermans kerül ki győztesen a csatából? Akkor a mi hadurunk egyszercsak bejelenti, hogy akkor Huxit?

Vagy mi van akkor, ha megválasztják ugyan a mostani jelöltet, de ő nem váltja be Orbán Viktor reményeit? Mert például kiderül, hogy van gerince mégis. Mi van, ha most is komolyan gondolja az Európai Egyesült Államokat? Akkor mi van, ha az Unió az új ciklusban meglép néhány olyan dolgot, amivel eddig csak fenyegetőzött? Mi van, ha megindul a hetes cikkely szerinti eljárás és nem csak gyenge bohóctréfaként, hanem tényleg? Mi van, ha szankciók következnek? Mi van, ha eltörlik az egyhangú szavazás kényszerét és minősített többséggel fognak ezután dönteni? Merthogy akkor nem fog tudni vétózni őfőméltósága és nem tudják kölcsönösen védeni egymás seggét a lengyel kormánnyal.

Akkor mi van, ha komolyan megindul az integráció? Ha az uniós ügyészség nem választható opció lesz? Ha elkezdik felgöngyölíteni a Magyarországra érkezett uniós források útját? Akkor már lépünk is kifele? Nem kétlem én, hogy Orbán és bandája a saját érdekeit bármikor előbbrevalónak tartja az ország érdekeinél, ez eddig sem volt kérdés. Abban is biztos vagyok, hogy amennyiben a zabrált vagyon és a családtagok bizniszei veszélybe kerülnek (mert már bevonták a pereputtyot is), akkor akár az ország élete árán is megvédik magukat.

Hogy kell elképzelni? Egy Kossuth rádiós igehirdetésen fogja bejelenteni a miniszterek elnöke, hogy kilépünk? Vagy megüzeni a kormányinfón? Deutsch Tomika kiírja a Twitterre? Kovács Zoltán nyílt levelet küld valamelyik külföldi lapnak? Esetleg lesz majd nemzeti inzultáció is róla? Utólag?

Nem azt kérdem, hogy nem szégyellik-e magukat ezek a majmok, mert pontosan tudom a választ. Az sem kérdés, hogy abban a pillanatban, ahogy a személyes érdekük azt diktálja, megpróbálják kirántani az országot az Unióból. Abban nagyjából biztos vagyok, hogy nem angol-módra, hanem egyoldalúan, tegnapról mára. Egyetlen kérdés izgat: sikerülne nekik?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.