Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még hogy diktatúra! Orbánnak van olyan szépen vasalt drapp öltönye, mint Kim Dzsongunnak? Nincs. Nahát akkor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Igazodj! Jobbra! Még, jobbra! Indulj! Egyszerre! A falig! Mondtam, csak a falig! Ott – állj! Nem azért, mert ott a fal, hülyék, hanem, mert én mondom! Én, én, én… Értve? – így hangzik a parancs.

Azért annyi tisztelet mégis csak volt férfi ismerősömben, hogy nem küldött el a jó büdös francba. Udvarias ember. Mert mi a savanyú túróért panaszkodik a fél ország, élükön a libsi-komcsikkal; soha nem éltünk ilyen jól, soha nem volt ennyire rendezett és rendben a magyar társadalom. Miért kell állandóan rinyálni, hogy itt diktatúra van, meg hogy Orbán a 21. század legaljasabb diktátora. Annyira felhergelte magát Orbán-imádatán, hogy jobbnak láttam elköszönni tőle. Az ilyennel vitatkozni sem lehet.

Amúgy pedig tényleg nincs minálunk diktatúra. Mi a ménkű lenne itt – Észak-Korea, Uganda, Venezuela? Dehogy. Van-e Orbánnak olyan szépen vasalt drapp öltönye, mint Kim Dzsongunnak? Nincs. Nahát akkor.

Kinevezte-e Orbán Viktor a feleségét alelnöknek, mint Alijev azerbajdzsáni elnök? Nem. Nahát akkor. 

Nyert ő lovasversenyt, miután felbukott a lova? Nem. Nahát akkor. Nem ő Türkmenisztán Berdimuhammedovja, aki elcsalta a választásokat. Orbán csinált ilyent? Nem. Nahát akkor.

Gyártottak neki külön kérésre teljesen légkondicionált, teljesen páncélozott, 6 méter hosszú, 7,5 centiméter vastagságú ablakkal autót, mint Sztálinnak? Nem. Nahát akkor.

Már hogy az istenbe lenne nálunk diktatúra.

Orbán páncélautója csakis őt védi, plusz a mellény. Nem hajtanak be vele éjszaka a roma telepekre ijesztgetni. Nem állítanak neki köztéri szobrot. Nem kell ezreknek utcára vonulva tapsolni a születésnapján.

Szabadon élhetsz, nem szólnak bele a magánéletedbe. Nem veszik el a lakáskulcsodat. Oda mész, ahova akarsz. Van parlament, vitákkal, törvények alkotásával. Nézheted bármelyik tévéadót. Olvashatsz bármilyen újságot. Dolgozhatsz, túlórázhatsz is. Bármelyik kórházban gyógyulhatsz. Vallásszabadság van. Tanulhatsz, nem csak alap- és középiskolás fokon. Ott lakhatsz, ahol akarod. Megvédenek a rendőrök. Szülhetsz szabadon. Tüntethetsz magadért, másokért. Véleményt mondhatsz. Nyaralhatsz. Fordulhatsz jogorvoslatért. Lehetsz homoszexuális, néger, roma, akárki. Hú, de örülne az ismerősöm ezeknek a soroknak!

…csak van egy egészen nagy bibi.

Eltüntetnek szobrokat, állítanak Horthysat. Gyerekeket vezényelnek ki állami ünnepen a Vezért megtapsolni. Óvodásokat rángatnak avatókra agyament fideszes káderek. Úgy élhetsz, ahogyan megengedik. Nincs lakáskulcsod, mert nincs zár, amibe beledugod; ha volt, akkor elveszik, kilakoltatnak; ha a parkban hajtod álomra a fejedet, megbüntetnek, eltakarítanak az útból. Minden kulcsot a hatalom őriz.

Mehetsz a nagyvilágba, ha itthon nem tetszik, mert semmi reményed munkára, lakásra, tanulni – és emberhez méltóan élni. De nyitva a határ Hegyeshalomnál, vissza is jöhetsz, ha meguntad a berlini, stockholmi, hágai liberális életet. Ha nem az orbáni igét szajkózod, megbüntetnek a parlamentben. Nem neked alkotják a törvényeket, nem te akarod ezredszer is átírni az Alaptörvényt – nem is neked találták ki. Ha a Tízparancsolat szerint élsz, akkor meggyógyulsz. A kórházban nem, mert nincs orvos, nincs műszer, és várj évekig a sorodra. Tanulj, fiam, sokat, hogy minél kevesebbet tudj, és a lebutított állapotodban imádd az azt az egészen nagy szarkupacot, amit neked termelt a hatalom. Bagóért nem védenek meg a rendőrök, elmennek hentesnek Ausztriába, a TEK pedig teketória nélkül rád ronthat, vihet neked az utcára tankokat. Úgy szülhetsz, akkor, amennyit Novákék akarnak, mert te vagy a haza mindenek előtt. Nem kell a rádiójuk, tévéjük, újságjuk? Ne válogass, akkor is azt a propagandát kapod, amit kimértek neked. És még puskát is rak a gyereked kezébe Németh Durr.

Visszamondják az előadásodat, szórakozz a Vezér hangjára a nyalókák koncertjén. Ja, és ne szégyelld magad, jelentsd fel a tanárodat, a szomszédodat. Is. A nagyanyádat, nagyapádat vond ki a forgalomból, küldd át a piroson. A nyugdíjukat úgyis megette a Selmeczi. Csak egy kis csücsök maradt, ne rágódj rajta.

Meleged van? Igyál vizet. Megfagysz? Üljél át egy másik lakásba. Gyűlölj, gyűlölj és gyűlölj, megmondják neked, kit. Aztán már magad is megoldod. Nőt saját akaratából szoktak megerőszakolni, ezért meg sem védenek. A nő szülni jó meg kitakarítani a szaros gatyát. A pedofilt átteszik egy másik imaházba. Egy színed van, sokszínű ember nem lehetsz, mert a szivárvány a liberális buzik jelképe.

Dehogy vagy magyar. Ki mondta? Véreddel, tehetségeddel, mindig és mindig szolgáld a hazádat. Amit elloptak tőled a pénzeddel, a méltóságoddal a szabadságoddal együtt. Köpj rá, drukkolj az életért ott a stadion lelátóján.

Ki mondta, hogy Magyarországon diktatúra van? Hallottad, hogy Orbán a cápauszony-levest és a kutyából készült húslevest eszi a legszívesebben – mint Kim Dzsong Il? Nem. Nahát akkor. Aludj jól.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.