Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A jognak asztalánál…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A „Jog asztala” Debrecenben a szegényeknek. 

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon Facebook csoport korábbi ígéretének megfelelően elindította az Utca jogásza – Debrecenben szolgáltatását. Minden héten, csütörtökön délután várjuk az utcán élőket, a szegényeket, akik nem tudják, hova forduljanak ügyes-bajos dolgaikkal segítségért.

ELSŐ ALKALOMMAL 2019. július 4-én /csütörtökön/ 17.00 -18.00 -óra között vártuk a felvilágosítást, tanácsot, információt kérőket a Petőfi téren, a „Jog asztalánál” 

A szolgáltatás kezdetekor – az aktualitásra tekintettel – a 2019. július 1.-től induló családok otthonteremtési kedvezményéről (CSOK), a falusi CSOK igénylési feltételeiről, illetve a babaváró hitelről is szakszerű tájékoztatást kaphattak, akik felkerestek bennünket a város lakosai közül. 

Az induláskor hozzánk fordulók közüzemi tartozásokkal kapcsolatos kérdésekkel, a közgyógyellátással összefüggő problémákkal kerestek meg elsősorban bennünket. Voltak, akik a szociális segélyezés lehetőségéről érdeklődtek, mert elmondásuk szerint a városi önkormányzat nagyon szűkmarkúan ad segélyt, az összeg több esetben olyan alacsony, hogy csak jelképesnek tekinthető, valódi segítséget a családnak nem jelent. De érdeklődtek a lakásbérlettel összefüggő szabályozásról is. 

Örömünkre megkeresett bennünket egy debreceni fiatal hölgy, aki most fejezte be jogi tanulmányait. Jelezte, hogy szeretne az Utca-jogásza Debrecenben csoporthoz csatlakozni. Természetesen számítunk a segítségére a következő alkalmakkor. Szeretnénk, ha mind több jogász, szociális területtel foglalkozó szakember csatlakozna önkéntesként hozzánk.

A későbbiek során azt tervezzük, hogy időnként a megye  több vidéki településén is lesz lehetőségük hátrányos helyzetű embereknek, hogy panaszaikkal megkeressenek bennünket. 

Mi jogi képviselet nem tudunk vállalni, abban segíthetünk, hogy tájékoztatást adunk arról, hova lehet fordulni, illetve közreműködünk kérelmek, beadványok, hivatalos papírok kitöltésében, elkészítésében  

A szolgáltatás természetesen ingyenes.

Debrecenben legközelebb 2019. július 11.-én, csütörtökön 17.00-18.00 -óra között várjuk azokat, akiknek segítségre van szükségük. A CSOK-al kapcsolatos kérdésekkel is igyekszünk a következő alkalommal is tanácsot adni. 

Forduljanak hozzánk bizalommal. Keressék a Utca-jogászát a Petőfi téren, a „Jog asztalánál.” 

Tukoráné Kádár Ibolya 

az egyesület elnöke 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.