Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Pálinkás kenyér

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt van (vagy majd lesz) nekünk ez a sok-sok lehullott gyümölcs. Jó ez, nagyon jó! Főzünk, főzögetünk. Na nem lekvárt, meg szörpikét, hanem pálinkát. (Bár ez utóbbit akár “szörpike” fedőnéven is emlegethetjük.) Szeretjük a pálinkát. A finnyásabbja az íze, a zamata, az illata miatt kortyolgatja, lögybögteti… A “hüje” sznobja! Az igazi, tökös pálinkásnak tök mindegy az íz meg az illat, csak üssön! Nagyon! Azonnal! Az az igazi! Meg a rézeleje!

Viszont van egy régen elfeledett felhasználási módja, amiről manapság – a természetes gyógymódok reneszánsza idején – igencsak elfeledkeztünk: a pálinkás kenyér! Mint tudjuk, anno az apró gyermekeket etették ezzel a mennyei eledellel. Persze nem mindegyiket, voltak felelőtlen szülők – többek között az enyémek is – akik fittyet hányva csemetéik képességeinek jövőbeni fejlődésére, nem éltek ezzel a hallatlanul hatékony módszerrel. (Gyanítom, hogy voltak olyan elvetemült ősök, többségében férfiak, akik inkább elitták magzatuk elől ezt a mannát!) Mivel a fentebb ismertetett szer hatása késleltetett, így csak felnőtt korban jelentkeznek a gyermekkori kezelés áldásai, többek között a “látás” képessége. Mi, akiknek nem adatott meg ez a képesség, nem látunk az orrunk hegyéig sem, mondhatni, hülyén halunk meg. Mert mind meghalunk. Persze, nem mindegy, hogy mikor és hogyan. (A látók szerint hamarosan…)

Addig is tudatlanságban élünk: amikor reggelente, hagymázas álmok után úgy ébredünk, mint aki egész éjjel követ tört, vagy Rezsiszilárddal hált, azt hisszük, hogy csak a vacsorára elfogyasztott tetemes mennyiségű velős pacal az oka kínszenvedésünknek. Pedig nem! Ha látók lennénk, tudhatnánk, hogy ufók vettek minket kölcsön éjszakára, hogy rajtunk töltsék ki perverz hajlamaikat! (Mondjuk, ha lehetne válogatni, inkább ők, mint Szilárd vagy Kásler, vagy …. V. Iktor király … 😀 ) Ha egy kicsit nyitott szemmel járkálnánk, rájöhetnénk, hogy a szomszédnak nem azért olyan ferde a feje, mert részegen nekiesett a kilométerkőnek, hanem azért, mert ő egy gyíklény! Az utca végére újonnan beköltözött család meg nem azért nem hajlandó kommunikálni és összejárni senkivel, mert nem értenek magyarul, hanem azért, mert egyelőre még nem tudták teljesen levetkőzni a Szíriuszról magukkal hozott szokásaikat (vagy piréz migráncsok). De majd idővel! Szóval van itt baj bőven!

Csak mi, oktondi, pálinkás kenyértől megfosztottak hisszük, hogy a legfőbb probléma a szegénység, meg a kormány… A rossz hír az, hogy most már hiába iparkodnánk behozni a lemaradást, sajnos lehetetlen. Túl öregek vagyunk már a kúra alkalmazásához. (Lásd mint fent!) Hiába van itthon kenyér, meg pálinka, elkéstünk. De van egy apró vigasz: nemrégiben láttam egy beszélgetést egy „ismeretterjesztő” tévécsatornán, mely szerint bolygónkra nem a gyíkok (vagyis Soros és csatlósai), a szíriusziak (vagyis Soros és csatlósai), meg az ufók (vagyis Soros és csatlósai) jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem az illuminátusok (vagyis Soros és csatlósai)! Hogy mi ebben a vigasz? Hát az, hogy illuminátusok ugyan már nem lehetünk, viszont illumináltak bármikor! Na megyek is, megnézem, hogy áll a cefre!

Sági Zsuzsanna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.