Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon megéri asszisztálni az ország elbutításához?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Karas Monika, az NMHH Médiatanácsának elnöke hamarosan eddigi fizetése háromszorosát, vagyis négy millió forintot vihet majd haza. Ez természetesen annak köszönhető, hogy nagyszerű munkát végez a Médiatanács élén, amit a kormányzat illő módon meghálál. Persze nem csak ő, de alkalmazottai is komoly emelésre számíthatnak, az mégsem normális, hogy mindössze csak pár százezret, vagy milliót keresnek egy ilyen fontos intézmény élén. Egy Médiatanács elnöke sokkal fontosabb a magyar kormány számára, mint egy orvos, nővér, mentős, tűzoltó vagy tanár. Máskülönben mivel magyarázható ez a hihetetlen mértékű emelés? Már azon kívül, hogy ehhez természetesen létrehozták a törvényi kereteket, hogy ne lehessen belekötni az emelésbe.

A parlament törvényalkotási bizottsága szerint időszerűvé vált a Médiatanács elnöke és tagjai, valamint az NMHH vezetői illetményének rendezése, aminek értelmében Karas Monika fizetése havi 1,3 millió forintról négymillió forintra nő. Ez azonban nem elég, emellé még jár egy tucat miniszteri jutattás is, úgy mint hivatali lakás vagy személyes gépkocsihasználat, de mint a Médiatanács elnöke, még 400 ezer forintos tiszteletdíj is megilleti. Hogy micsoda munka alapozza meg ezt a fizetést, azt lássuk röviden:

  • az NMHH közleménye szerint a Ripost Meddig élnek vissza a hajléktalanok mindannyiunk türelmével? című cikke a közterületen élőket érintő jogszabály-módosítás hatásaival foglalkozott, de a hajléktalanok összességét nem ábrázolta sematikusan és egyoldalúan, hanem azokat az embereket emelte ki, akik nem rendeltetésszerűen használják a közterületeket, és éppen a kirekesztésükkel ellentétes üzenetet fogalmazott meg.
  • az M5 csatornán leadott, a homoszexualitás gyógyítását kiveséző műsorról pedig a következőket mondták: (…) bár a széles körben elfogadott nézetekkel ellentétes véleményt hangoztatott, nem vonta kétségbe a homoszexuális személyek egyenlő emberi méltóságát, semmiféle degradáló, gúnyos vagy pejoratív kifejezést nem használt rájuk nézve, agresszió vagy támadó megnyilvánulás nem jelent meg a más szexuális irányultságú személyekkel szemben, és a műsorszám nem érvelt az érintett csoport tagjainak kirekesztése ellen sem, ezért a Médiatanács nem indít eljárást az ügyben.

De mint azt már korábbi cikkeinkben is kifejtettük, a Médiatanács nem szólt egy büdös szót sem, amikor a kormány felvásárolta szinte a teljes hazai sajtót, legyen az TV, rádió, vagy írott újság. De persze Karas némasága nem meglepetés, hiszen kinevezése előtt a Magyar Nemzetnek, a Hír TV-nek, majd pedig Habony Árpádnak is dolgozott, a Dr. Karas ügyvédi iroda pedig magának a Fidesz frakciónak is. Nem tesz tehát mást, mint vélhetően teljesíti azt, amire a kormánypárt utasítja. Ezért is akadályozhatta meg a túlzott piaci koncentrációra hivatkozva azt, hogy az RTL Klub 30 százalékos részesedést vásároljon a 24.hu-t is kiadó Central Digitális Média Kft.-ben, miközben egy szava sem volt a Mészáros-, Habony-, valamint Vajna-birodalom kiépüléséhez.

Havi 4 millió forintért tehát gond nélkül teszi meg azt, amit kérnek tőle, ezzel is elősegítve azt, hogy a Fidesz megkaparintson minden sajtóorgánumot – 1-2 ellenzéki oldalt természetesen mutatóban meghagyva – , amit csak lehet ebben az országban. Karas Monika tehát 4 millió forintért – bár korábban már 1,9 millió forintért is – képes asszisztálni ehhez az országos szintű agymosáshoz, aminek eredményeként az idegengyűlölet elharapódzott Magyarországon. Már csak annyit kérdeznék: vajon megérte, Monika?