Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Uniós pacalleves

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, eredetileg fúziós pacalleves és természetesen minden pacalok atyamestere, Németh Szilárd főzi. Karcagon birkafőző fesztivál volt és ez az univerzális zseni elhivatottan ott öregbítette a gasztronómiát és a jelenkori politikusok hírnevét. Fúziós pacallevessel. Ő mondta, nem én. Hogy mitől fúziós, az nem derült ki, talán összeöntötte valami mással. A másik tippem, hogy ezzel fogják majd fűteni a soha el nem készülő, de már most is rohadalom drága paksi atomerőmű új blokkját. Tehetnék ide fotót a pacalt főzögető Németh Szilárdról, de nem fogok. Olcsó poén lenne, inkább kihagyom. A vizuálisan fixáltak látogassanak el a közösségi oldalára és megcsodálhatják mindkettőt. A főzőt és a főztöt is.

Én meg azon töprengek, hogy van-e olyan politikából élő szereplő, akire ránézek és azt gondolom: ez rendben van. Tudom, én vagyok a geci. Rendes ember nem poénkodik mások külsejével. Az nem elegáns, alpári és pfúj. Nem így, de ezt írta valaki kommentben a múltkori cikkem alá és én elgondolkodtam, mert szokásom nekem. Hogy valóban ennyire lecsúsztam, leépültem és észre sem veszem? Igen, bizonyára érdesedett a modorom. Előfordul, ha tartósan taposnak az emberen. Egy idő után lehámlik a jómodor és előmorran a sötétből az állat. Akit egyvégtében ütnek, az egyszer visszaüt. Csipkekesztyű nélkül, ököllel. Nem szép dolog, tudom. Én is a béke és szeretet híve vagyok alapvetően, de másodállásban éppen olyan megvadult állat, mint amilyen mindenki lelke mélyén ott lapul. Mentségemül szóljon, hogy soha senki születési adottságát nem találtam poénosnak, nem is írtam ilyesmiről soha. Most sem fogok.

Tehát: van-e olyan politikából – és az én pénzemből – élő, aki külsőleg és belsőleg rendben van? Olyan akad néhány, akin normálisan áll az öltöny. Általában ők a legótvarabb mocskok, mert pontosan tudják, hogy mit csinálnak, miért csinálják, azt is tudják, hogy minek mi a következménye. Tudják, hogy hazudnak, szemrebbenés nélkül lopnak és csalnak. Aztán van olyan, akin szarul áll a legdrágább öltöny is, kívül pont olyan ocsmány, mint belül. És van, aki gatyára vetkőzve, csini kötényben főzi a pacalt. És gusztustalan. A pacal is, ő is. És nem így született, ilyenné tette magát. Önként. Dagad, elégedett és tolja a pofánkba a hájas testét. Valamiért úgy érzi, ez olyan nemzeti. Vagy nem ő érzi úgy, neki osztották ki ezt a szerepet.

Még csak azt sem tudom eldönteni, hogy tudatosan hergelik-e az embereket, vagy ennyire ostobák. Lázár a vadászkastélyával, a körbe kiterített, leölt fácánokkal, minden megnyilatkozásával. Szijjártó a felfoghatatlanul drága, de legalább igen ízléstelen palotájával. Rogán a titkolhatatlan felkapaszkodott bugris mentalitásával, a parlamentben villantott sokszázezres táskával, a helikopteres bohóckodással, az elszabadult és egyre inkább kezelhetetelennek tűnő feleségével. Orbán Ráhel és férje az eszelős rongyrázással.

Tényleg nem tudom, hogy szándékosan provokálnak, vagy ennyire féktelenül hülyék. Van köztük olyan, aki legalább ránézésre nem bugris, bár nem sok. Rezsiszilárd legalább ránézésre is az, ami. Egyszer ott fog agyvérzést kapni a pacalos dézsa fölött. Neki például kifejezetten az életét mentené meg a börtönkoszt. Ha másért nem, ezért érdemes küzdeni. Mentsük meg Németh Szilárd életét! Meg mentsük meg a sajátunkat is ezektől a genetikai melléktermékektől.

Remélem, nem írtam semmi olyat, ami az érzékenyebb lelkületű olvasókat sérthetné. Ha mégis, az sem igazán zavar.