Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez a kormány bármire képes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kásler Miklósnak az a nagyszerű ötlete támadt, hogy a tavaly alapított Magyarságkutató Intézet számára még több közpénzt folyósítsanak, hiszen az idei 844,7 millió forint nem elegendő. További 341 millió forintot szeretne, hogy gond nélkül ki tudják fizetni a 101 munkatárs bérét, akik havonta – noha vélhetően nem minden kutató – 650 000 forintot vinnének haza. Ez azt jelenti, hogy ha elfogadják a költségvetés megemelésének igényét, akkor 2020-tól már évi több mint 1 milliárd forintból, 2021-től pedig már 1,77 milliárdból gazdálkodhatnak. Nagyszerű ez, kérem szépen. Már csak az a kérdésem, hogy egyáltalán mi az úristen szükség volt egy Magyarságkutató Intézet létrehozására? Legyenek persze szakemberek, akik azzal foglalkoznak, hogy megpróbálják feltérképezni népünk történelmét, azonban, hogy erre még egy több mint 1 milliárd forintos éves költségvetéssel rendelkező intézetet is létrehozzanak, leginkább nevetséges.

Egy szellemileg, kulturálisan egészséges, múltját ismerő, jövőjét igenlő, megmaradni akaró magyar nemzet építéséhez alapvetően hozzájárul” a Magyarságkutató Intézet tudományos tevékenysége – Kásler Miklós

Valóban? Mármeg egy intézet kell ahhoz, hogy nemzetet építsünk? Azt hittem, Orbán egymaga megoldja ezt a feladatot a megszerzett kétharmadával. De nem, a magyarokat nevelni kell a nemzeti öntudatra, arra, hogy szeressék hazájukat, ha a fene fenét eszik, akkor  is. Ha ez nem nacionalista politika, akkor nem tudom, mi az. Orbán mindent megpróbál azért, hogy a nacionalista érzelmekre építve még jobban elhülyítse a magyarokat, ezért pedig kész akár milliárdokat is beáldozni a közvagyonból, ha kell. Államilag próbálja meg hazaszeretetre nevelni a magyar gyermekeket, ami minimum kérdéses. Már csak azért is, mert fasiszta államokban volt használatos ez a módszer, nem pedig egy, a kormány szerint demokratikusan működő, európai uniós államban.

A HVG által megszerzett dokumentumokból kiderül, hogy mik az alapcéljai a magyarságkutatásnak. Noha három fő irányt idéz a cikk, most mégis egyet emelnénk csak ki, ami tökéletesen bemutatja a kormányzat elmebaját:

A tiszta tudomány alkalmazásával olyan eredményeket közzétenni, amelyek alkalmasak arra, hogy a fiatal generációk esetében – a 3–30 éves korosztályban – egy egészséges gondolkodás alakuljon ki”. Ezzel lehet ugyanis tudományosan megalapozni „a nemzeti identitás és emlékezet formálását”.

Államilag kialakított egészséges gondolkodás? Hol élünk mi, a hitleri Németországban? Teljes agybaj ez az egész gondolkodás, miszerint tudományosan meg kívánják alapozni a nemzeti identitás és emlékezet formálását. Mi a francot jelent ez egyáltalán? Mint ahogy azt már többször leírtuk, nemzeti identitást államilag nem lehet kialakítani, sőt, sehogy sem lehet kiakalítani, az ugyanis magától alakul ki. Azzal, hogy magyar anyanyelven beszél, hogy magyar meséket hall gyermekkorában, valamint az adott ország kulturális behatásai érik az embert. Ez lehet a zenétől kezdve az ételen keresztül a magyar verseken át szinte bármi. Ezek olyan dolgok, amik körülveszik az embert élete során, azt mesterségesen megteremteni nem lehet és nem is szabad, arról már nem is beszélve, hogy ez soha nem lehet egy állam feladata.

„Egyik alapküldetésük a fiatal generáció irányítása a magyar történelem szeretete felé, a magyar önazonosság, a magyar identitás erősítése érdekében” – írják.

Ennek érdekében „minden eszközzel élnünk kell”.

Komolyan mondom, hogy ilyen eszement baromsággal még idehaza is igen ritkán találkozni. Ez már régen nem a nevetséges kategória, ez bizony már ijesztő. Ha ugyanis a kormány valóban úgy hiszi, hogy a gyermekeinket magyar önazonosságra és magyar identitásra nevelhetik, akkor elmennek a bús francba. Ehhez senkinek, ismétlem, senkinek nincs joga. Mint ahogy az egyházak szerepét is át kellene gondolni a gyermekeink környékén, úgy az állam szerepét is, hiszen egyre inkább hiszik azt a kormánytagok – de leginkább vélhetően Orbán Viktor –, hogy gond nélkül nevelhetik nemzetivé gyermekeinket. Ezeket a sorokat olvasva azt sem tartom kizártnak, hogy ezt iskolai keretek között szeretnék megtenni, egy hittan és etika óra mellett, talán egy nemzeti identitás órával karöltve. Ott fent valóban úgy hiszik, hogy bármit megtehetnek velünk és gyermekeinkkel, annak nem lesz következménye.

Hogy emellé még milliárdokat is ellopnak a közösből? Ez talán már mellékes amellett, hogy a hitleri Németországot megszégyenítő módon kívánják nemzeti öntudatra nevelni gyermekeinket. Ha ezt sikerrel véghezviszik, tényleg megtehetnek bármit ebben az országban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.