Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Retektörvény a tudásnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ha így haladunk, akkor ebben az országban mindenki lehet oktató, pedagógus, csak atyaúristen nem. Atyaúristennek születni kell vagy pénzzel megváltani a hatalmat, a befolyást, és kiosztani másoknak a szerepeket. Nem csak a közoktatásban lehet diploma nélkül kábítani a gyerekeket, hanem ezután már egyetemen is.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön elfogadott egy módosítást a közszolgálati törvény módosításához, ami szerint a jövőben kormánytisztviselők – munkakörük keretében – oktatók, kutatók lehetnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen az intézmények és a kormánytisztviselő megállapodása alapján.

Tessék, ha van kedved, állj az egyetemi katedrára, mert te Orbán-kiváltságos vagy, szarni rá, hogy nem vagy egyetemi tanár, biztosíts be magadnak még egy állást, soha nem tudni, mikor lesz vége áldásos tisztviselőségednek.

Balogh Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára: – A változtatás célja, hogy a szakértelemmel rendelkezők munkaköri kötelessége legyen az oktatói tevékenység, ha erre képesek és alkalmasak.

Hát persze, hogy alkalmasak, ha már a törvény is megengedi – Orbán kedvenc egyetemén. Annyi, munkájára alkalmas van ebben az országban, mint égen a csillag, aztán mégis ott tartunk az oktatásban, hogy olyan sötétséget visznek bele ezek az alkalmas emberek, hogy Tiborcz Elios lámpái csak szégyenkezhetnek. Ránk virradhat még az a nap, amikor Németh Szilárd a Magyar Nemzeti Balett élén zabálja a csülköt vagy Novák Katalin vezényeli le a szüléseket valamelyik fővárosi kórházban. Ők ketten többet érnek, mint a Magyar Tudományos Akadémia összes professzora. Egyébként a közoktatási salátatörvénybe is minden belefér, ami nem jó, ezért nyugodtan nevezhetjük retektörvénynek. Koszos, mint a hétszentség, mindenféle logika, ésszerűség, európaiság, korszerűség helyett.

Ebben a katyvaszban van egy igen sokoldalú nő, Annamária, aki biológia-földrajz szakos gimnáziumi tanár. Hiába hiányzik a rendszerből 2500 pedagógus, Annamária nem áll a katedrára, őt sokkal magasztosabb dolgokra teremtette a családja. Annamária vezetékneve Áder. Ja. A köztársasági elnök kicsi húga, óriási tehetséggel. Így mindenütt szívesen fogadták az elnöki rokont: az Emmi köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárként; A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a nevezetes KLIK vezetőjeként. Most éppen a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.

Ő volt az, aki egy szakszervezeti fórumon, ahol az előadása után arról kérdezték a szaktanárok, hogy a túlmunkájukért járó pénzt mikor kapják meg, Pölöskeiné úgy felelt:

„Ha a tanárok meg akarják tartani az állásukat, és szeretnék, hogy legyenek tanítványaik, akkor áldozniuk kell ezért”.

Botrányos válaszával egyértelművé tette, hogy elvárják az ingyenmunkát, és arról sem volt fogalma, hogyan működik a beiskolázás. Gondoljanak bele! Hoffmann Rózsa – Czunyiné dr. Bertalan Judit – Pölöskei Gáborné egyenlő a magyar közoktatás, iszonyatosan kemény munkával való tönkretételével. Itt tartunk. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a férj, Pölöskei Gábor, valahai magyar válogatott labdarúgó. Egyetlen percig sem csodálkoznék, ha Áder Annamáriát legközelebb az MLSZ egyik almuftijaként köszönthetnénk. Majd Áder megmondja. Pölöskei Gáborné azt találta ki, és el is mondta:

„16 éves kor fölött a szülőknek kellene gondoskodniuk gyermekeik taníttatásáról. A tankötelezettség korhatára nem lényeges. Ausztriában nemrég született egy rendelet, noha a tankötelezettség korhatára 15 év, de a szülőknek gondoskodniuk kell arról, hogy gyermekük 18 éves koráig szerezzen valamilyen végzettséget. A magyar kormánynak is javasolnánk, hogy ezt a szabályozást vegye át.”

…hablatyol ő is, éppen most, amikor a magántanulókat teszik lapátra Orbánék. Pölöskeiné logikája szerint: 16 éves korban kirúgnak az iskolából, de ha fizetsz, akkor tanulhatsz. Amit államilag nem sikerült megoldanod, azt majd a kedves anyád kifizeti. Tudja-e ez a jó asszony, hogy pontosan az igen hátrányos helyzetű gyerekekkel nem bír a magyar közoktatás, valljuk be, a pedagógusok is igyekeznek tőlük szabadulni – tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Azt is jelenti Pölöskeiné egészen dilettáns dumája, hogy kilöknék a légüres térbe a fiatalokat – munka és tanulás, jövő nélkül. Szorgalmasan dolgoznak azon, hogy újratermelődjön a szegénység, az iskolázatlanság.

Ausztria pedig köszöni, jól van. Más rendszerben, más lehetőségekkel tanulnak a diákok. Remekül működik az egész életen át tanulás: az önképzés központi és a tovább- illetve szakképzési ajánlatokat egyre inkább innovatív technológiákkal, például az elektronikus tanulással közvetítik. És a legfontosabb, a gyerekek szeretnek az életre felkészítő iskolákba járni.

Nálunk még az iskolákba járóknak sincs jövőképük nagyon sok esetben, mert a kormány nem kínál lehetőségeket sem a korszerű tanulásban, sem szakmában, sem hivatásban. Nálunk, ha pedagógusnak tanulsz, nincs rá garancia, hogy az is leszel; ha hentesnek tanulsz, arra sincs, mert nincs mögötte megbízható gazdasági háttér. Nálunk semmi sem biztos, csak az, hogy a hatalomközeliek kényük-kedvük szerint szórakoznak a tanulással, munkával. Egy a lényeg, nekik a lehető legjobb legyen.

Miért van nekem olyan érzésem, hogy Orbániában olyan eltartási szerződést jelent a tanulás, amelyikben egy lényeg: nem az a fontos, hogy mit tudsz, mire vagy képes; az a fontos, hogy életed minden pillanatában szolgáld az urat, azokat az atyaúristeneket, akiket csak pénzzel, vagyonnal lehet kielégíteni.

Az önök véleménye

Min háborgunk mi sokszor? Hisz a miniszterelnök a Magyar Köztársaságnak tett hűségesküt,annak fejlődéséért vállalt felelősséget.Van ma Magyar Köztársaság?Ugyanez vonatkozik az Alkotmányra is. Van ma Magyarországnak alkotmánya? Egy rossz szót sem szólhatunk! (Ilona)

Mégis miert??? Miert kell támogatni a két veszett fejsze között a nyelet?? Huszon,-harminc vidéki bot láburol beszélünk , nem az arany csapatról !!! Egy nevesebb európai klubbal már egy mondatban írva is hülyén nézne ki …amúgy meg furcsa is lenne , ha “véletlenül “ azok a dolgok lennének stratégiailag kiemeltek , aminek értelme is van.. mint oktatás , egészségügy .. brrr.. bele se merek gondolni…:( (Krisztina)

A szép az egészben az, hogy az a stadion felsem épült, valami alapot leraktak ami állitólag 1,5 milliárdba került, amit azóta szépen be nőtt a fű. Én inkább azt szeretném tudni, hogy hová lett az a rengeteg pénz. Inditottak e hűtlen kezelés miatt eljárást az SZTK vezetője ellen. A gyerekektől lopták el a pénzt, akik a régi sportpályán elég rossz körülmények között edzenek, természetesen pénzért. A legutolsó információ szerint volt valamilyen peres ügy ezzel kapcsolatban, amit állitólag a felszámoló nyert meg. Valószinűsitem, hogy emiatt döntött őfensége, hogy stratégialilag kiemeltté teszi, de ettől még a helyzet nem változott, a felelősök tovább dorbézolhatnak és vehetnek fel támogatást a semmire. (N. Csabáné)

Tényleg röhejes, hogy Orbán 2,7 millió megetetett hívővel és száz ezer haszonélvezővel a háta mögött megakadályozza egy demokratikus államközösség intézményeinek a működését. Ha innen nézem, fel kell tenni a kérdést: jó-e egyáltalán a demokrácia? (kolozsi)

Sajna, itt nemcsak az állatok vannak a táplálkozási lánc alsóbb fokain, hanem mi is. Szemben a személyiségi jogokkal is rendelkező Tiborczokkal, nemstrómanMészárosokkal, oksi. Nem sorolom. Na ja, azért még kérdem; 60 év múlva csak az ő unokáik nyithatják meg a vízcsapot, vagy hogyan is lesz?
Kívánok miszterelnök úrnak mielőbbi pocakot nem elsumákoló szobrot Felcsúton. Amit majd lehet nézni, ha kórházi ágy ha kéne nem jut, helyette akár a stadion székeiből. (anima)

Lehet, hogy hülye vagyok, de szerintem a miniszterelnök egész családja közszereplő, még akkor is, ha a bíróság nem ezt mondja. Ameddig bármi közük van a politikához (lsd Bahrein, ahova tárgyalni mentek), amíg közbeszerzéseket nyer el, mit vej, addig közszereplő. Akkor nem lenne az, ha szépen éldegélné a 2010 előtti életét. A rasi is időnként beszól, ha bánják a miniszterelnököt, védi nagyon a különböző felületeken. Nem az apai minőségében bírálják, hanem a miniszterelnöki minőségtelenségében. Ha ebbe beleszól a rasi, akkor máris közszereplő ő is. Ha tiborcz egy egyszerű lányt vett volna el, akkor lenne igaza. Aki a miniszterelnök lányát veszi el, az eleve közszereplő lett a házassággal. (Transzporter)

Nálam mindig az jön le, hogy akár Trump (a világ vezető nagyhatalmának prezidenciális elnöke) akár a kis országunk miniszterelnöke egy húron pendül, ha a klímaváltozásról van szó. Mintha a zenekart egy láthatatlan karmester vezényelné. Ja. Így is van. Nekem hiányozni fognak a méhek. (anima)

Vajon miért csak a keresztény és pápista ünnepek a munkaszüneti napok? Magam részéről, ha a vallást belekeverik, szívesen megünneplem pihenéssel akár a muzulmánok, akár a zsidók ünnepeit is, de nekem munkaszünet lehet a cseresznyevirágzás, mint Japánban, valamint a budhizmus, a bon, de az Örökkévaló Kék Ég ünnepe is. (agador)

Egyes német tartományokban munkaszüneti nap áldozócsütörtök (pünkösd előtt 10 nappal) és Krisztus mennybemenetele (ez volt tegnap), másokban nem – az egyházadót pedig könyörtelenül beszedi a Steueramt, akár hívő valaki, akár csak a gyereke jár egyházi iskolába (mert más elérhető közelségben nincs), akár csak ő maga dolgozik pl. egyházi fenntartású kórházban. (glorianna)

Nekem már az összetartozás napjától is évek óta herótom van! Amikor meghallottam ezt az összetartozás évét, üvölteni tudtam volna! Könyörgök, engedjük már el Trianont! Teljesen igaza van a román külügynek; itt nincs megoldandó probléma! Az a vonat már réges-régen elment! (Mariann)

és azok a „testvérek” nem mocskok akik fehér bőrű magyarul beszélő létükre megveszik a román munkahelyükön a selejtet,szépen becsomagolják és hordják magyarországra a hülye magyarnak eladni!? (Bertalan)

Amíg az egyik ország békepaktumról beszél, a másik békeszerződésről, addig igazán jó kapcsolat soha sem lesz a két ország között. Rossz oldalra álltunk az első világháború alatt, rossz oldalra álltunk a második világháború alatt, ez lett az eredménye. Sajnos úgy érzem, hogy most sem állunk jó oldalon. Megérdemeltük és megérdemeljük a sorsunkat most is ha hagyjuk, hogy megint rossz oldalra álljunk (Transzporter)

Az EP választásból én azt látom (vagy csak hiszem, hogy látom), hogy az ellenzéki választók az egyértelműen a ner ellenes, direkt konfrontatív hozzáállást díjazzák. Ez most a dk és a momentum. Itt semmi keresnivalója nincs – jelenleg biztosan nincs – egy centrumerőnek. A magam részéről egy faszt akarok most buksikat simogatni a ner szavazók oldalán, és hidegen hagyna egy olyan párt, amelyik ezt teszi. (Tamas)

Hogyan lehet „kevésbé” gyereket szülni, és hogyan lehet ateistának születni? És mi az, hogy kitaláció a kényszer nélküli emberi társulás? Mondjuk nem csodálnám, ha nem lennének barátai ennek a baromnak, aki ezt leírta a nyolcaskán („kényszerből” vagy pénzért). (Sirius)

Félek, lesz annyi hülye, amennyiben ártunk és ormányunk, valamint terrormédiája gondolkodik. Külön szép az egészben, hogy az eszes cikkíró önként veszi magára a kasztrendszer nyűgét, besorolja magát a csekély képességű szorgos iparosok közé. De hát, ha erre fizetnek, úgyis jó. Ilyen fejtegetést utoljára Clouso felügyelőtől hallottam a Rózsaszín párduc filmben, mikor azt értekezte, vannak vezetők és vezetettek. (agador)

Vera, 56 vagyok, a férjem 60. Ő már jó ideje kinn van, én most készülök. Ez itt már nem élet, csak vegetálás. (macskagyökér)

A családvédelmi akció terv is csak azoknak jó, akiknek amúgy is van mit a tejbe aprítani. A szegény családokra sajnos ez sem vonatkozik. A másik probléma, hogy az egy-két gyerekesek nem számítanak, de nem számítanak az egyedülállók, a nyugdíjasok, főleg az egyedül élő nyugdíjasok, akik nem özvegyek, tehát még azt a kis özvegyi nyugdíjat sem kapják. De nem számítanak a nagyon kis keresetűek sem, azok sem kaphatnak segítséget, hiába van 2 gyerekük. Tehát ez a családvédelem csak a még megmaradt középosztálynak kedvez. (Transzporter)

Szép megfogalmazás a kompenzáció, arra, hogy aggyááá pééézt! Amellett egy kis bosszú, mert május 26-án nem arra változott a kontinens, amerre az kívánatos lett volna, ennek a bandának. Három korrupt gazember. Babis, a maga büntetőeljárása elől fut. Amíg felmutatja, hogy ő potens tárgyaló az Unióban, addig talán a saját igazságszolgáltatása is bbékén hagyja, a mi fényllő csillagunk meg igyekszik, hogy ne járjon úgy, mint a cseh bajnok. 
Amellett, ha a következő ciklusban csökken a pénzmennyiség, hát itt a megoldás, amivel egy kis pluszt még össze lehet kaparni. (agador)

Így írtunk mi

Az a nyáj kiváltsága, hogy tűrjön

Akit a köz tart el, az vajon miért nem közszereplő?

Mi a faszt nem lehet azon érteni, hogy az utolsó óra utolsó percében vagyunk?

Hadd legyek demagóg!

Hittérítők

A román külügy véleménye a nemzeti összetartozás évéről

Várjunk tovább a csodára, vagy pedig válasszunk abból, amiből lehet?

Őszintén remélem, hogy nincs annyi hülye ebben az országban, amennyiben a fideszes gépezet reménykedik

Tigris

Kivándorlós

Tényleg nem számít, hogy beledöglünk?

A nap kommentje:

Néha tényleg úgy érzem, legszívesebben falba verném a fejemet és megszaggatnám a ruhámat. Vészhelyzet van, és ezek a tudatlan, kapzsi, ostoba tahók nem látnak tovább az orruknál. Pénz, pénz, pénz, minden más vastagon le van szarva. Remélem, amikor ők vagy a gyerekeik, unokáik nem fognak tudni élelemhez és ivóvízhez jutni, meg fogják tudni enni a pénzüket, mert különben oltári nagy szívás lesz az ő részükről is. (marbles)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.