Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Hadd legyek demagóg!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Aki kicsit is tájékozódik a világban, az régóta olvashatja a méhészek és a biológusok segélykiáltását, hogy pusztulnak a méhek. Aki erre a hírre megrántja a vállát, és azt mondja, „Na és, legfeljebb nem eszünk mézet.”, az nagyot téved. A méheknek az ember szempontjából legfontosabb funkciója ugyanis nem a méztermelés, hanem a beporzás. Ha a méhek eltűnnének, nem csak a gyümölcsök tűnnének el velük együtt, hanem a paradicsom, a paprika, a hagyma, a répa, a káposzta, még a napraforgó is.

Sajnos országunk vezetői vagy nem tájékozódnak a világban, vagy csak a klímaváltozást tagadó és újraválasztása esetére a rákbetegség eltüntetését ígérő Trump tudományos munkásságát kísérik figyelemmel, mert minden megtesznek a magyarországi méhek kiirtására. Központilag.

Amikor 2013-ban önkormányzati hatáskörből az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatáskörébe rendelték a szúnyogok elleni védekezést, akkor a jóhiszemű állampolgár azt remélte, hogy ezt azért teszik, hogy a szelektívnek hazudott, valójában minden tücsköt-bogarat kiirtó kémiai szúnyogirtást fölváltsák a tényleg szelektív biológiai módszerrel. De úgy tűnik, ez a központosítás se a közjó érdekében történt, hanem a megrendelés központosítása, vagyis a pénz lenyúlása érdekében. Ugyanis a szunyogirtás az érintett terület 98 százalékán azóta is kémiai módszerrel történik.

Jobb híján azt hazudják, hogy kipermetezett szer csak a szúnyogokra hat. Ez azonban orbitális hazugság. Az MTA Növényvédelmi Kutatóintézete kimutatta, hogy egy-egy irtás után az elhullott rovaroknak mindössze 0,1 százaléka volt szúnyog. Tehát a „szúnyogirtás” áldozatainak 99,9 százaléka valamilyen más rovar. (Érthető, hogy Orbán és bandája el akarja takarítani az Akadémiát, és különösen a kutatóintézeteit. Nehéz lehet elviselniük az ilyesféle akadékoskodást.)

Ha ennyire nyilvánvaló a kémiai módszer káros volta, akkor miért nem választják a biológiait? A válasz egyszerű: a biológiai drágább, mint a kémiai, és nincs rá pénz. Pénz Orbán Magyarországán olyasmikre van, mint külföldi fociakadémiák, mexikói templom, a Farkas Flóriánnak adott és elsinkófált 1,6 milliárd vagy a csapat nélküli Szigetszentmiklósnak építendő stadion 3,5 milliárdja. De erre a pénzre ne ácsingózzunk, mert Orbán stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a szigetszentmiklósi egyesületet.

Andor Mihály

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.