Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Családi siker

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rogán Antal és családja egyre sikeresebb. Ezzel persze alapvetően semmi gond nem lenne, ha ez a saját szorgalmuknak lenne köszönhető, nem pedig annak, hogy kétes üzletekben vesznek részt, ahol közpénzekkel is kapcsolatba kerülnek. Rogán Antalról eddig is tudtuk, hogy nem utasítja vissza, ha milliárdos megbízásokkal keresik fel. A letelepedési kötvény biznisz kapcsán pedig megmutatta Magyarországnak, hogy neki aztán semmi sem fontosabb, mint a pénz. Gond nélkül adtak letelepedési engedélyt bűnözőknek is, ha azok megfizették a kötvények árát. Miközben a Fidesz-közeli cégeknek 162 milliárd forintot hozott az üzlet, addig a magyar adófizetők 30 milliárd forintot buktak. Hogy ez érdekelte-e a főügyészt, a rendőrséget vagy bármely egyéb nyomozóhatóságot? Természetesen nem.

Nem történt más, mint hogy meglopták az adófizetőket, mint ahogy azt tették a Tiborcz-Elios-ügy kapcsán is. Akkor 13 milliárd forintot fizettek ki a magyar adófizetők, miközben Tiborcz egyre csak gazdagodik. Első elcsalt milliárdjaiból megalapozta ingatlanüzletét, ma pedig már sorban vásárolja fel az ország legértékesebb épületeit. Ehhez sincs semmi közünk, mint ahogy az kiderült a főügyészség „nyomozásából” is, hiszen bűncselekmény hiányában egyszerűen ejtették az ügyet. Mert ma Magyarországon nem számít bűncselekménynek az, ha a magyar adófizetőket 13, vagy akár 30 milliárd forinttal is meglopja egy kormányközeli szereplő. Az kérem szépen csak üzleti tevékenység, amihez a magyar állampolgároknak – akik egyébként a számlát fizetik – az égvilágon semmi közük nincs. Ha pedig valaki kérdőre vonja ezeket a felkapaszkodott senkiháziakat, akkor a kormánymédia rögtön a segítségükre rohan, hogy irigységgel vádolja meg az elégedetleneket.

Na de térjünk vissza Rogán Antal drága feleségére, Cecíliára, aki egyre komolyabban is beleveti magát a sport és szépségversenyek világába. A több mint 100 milliárd forintos költségvetéssel rendelkező MTVA – ennek nagyrésze természetesen szintén csak közpénz – nettó 52,6 millió forintot fizet a Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília fémjelezte szépségversenyért. Ez azonban csak egy tegnapi kósza hír, korábban az is kiderült, hogy állami cégek támogatják a Rogán Cecíliához köthető sportrendezvényeket. A HVG közérdekű adatigényléséből kiderült, az MVM 150 milió forinttal támogatta a Fitbalance-t és a Nemzeti Futóversenyt. Az külön nevetséges, hogy már nemzeti futóversenyünk is van, de komolyan. A kormány képtelen meglenni ezen szó ismételgetése nélkül? Ugyan mi a búbánatos hétszentésg tud nemzeti lenni azon, hogy valaki lefut 10km-t?

A HVG tovább érdeklődött az állami cégek támogatásai ügyében és óriási szerencséjükre még Rogán Antalt is sikerült mikrofonvégre kapniuk, aki óriási meglepetésre válaszolt is a feltett kérdésre:

Kérdésünkre, hogy az állami cégek támogatásának nincs-e köze ahhoz, hogy a felesége cégéről van szó, Rogán azt mondta, míg a feleségem a gyerekeinket nevelte, az volt a probémájuk, hogy a gyerekeket neveli, és nem csinál semmit, most meg, hogy vállalkozik, és sikeres e téren, ez a probléma. Döntsék el. Ha van sapka az a baj, ha nincs sapka, az.

Ismét elérkeztünk oda, hogy ha valaki kérdőre mer vonni bármely kormányzati szereplőt, vagy az annak kapcsolataiból meggazdagodó családtagokat, az azonnal irigy. Mint azt Rogántól megtudtuk, felesége sikeres vállalkozó, arra pedig nem kíván válaszolni, hogy ez az állami cégeknek köszönhető-e, vagy sem. Mondjuk nem is szükséges válaszolnia, hiszen korábbi ügyekből tudjuk, hogy ezek a cégek úgy működnek, ahogy a kormány kiadja parancsba. Ha a Békementre kell fél milliárd forint, akkor arra ad az MVM, ha pedig Rogán feleéségnek kell egy bagatell 150 millió forintos támogatás, azzal sincs semmi gond. Az adófizetők pénzét szépen elosztogatják egymás között, amiből egyáltalán nem mellékesen szépen meggazdagodnak. Mindenkinek jut egy kicsi, amiért cserébe vélhetően csöndben maradnak majd a jövőben is. A Matolcsy, Tiborcz, Rogán és a Mészáros család is szépen gyarapszik a közpénzjellegüket elveszítő magánvagyonaikkal. Aki pedig ezt megkérdőjelezi, az csak nemzetietlen fanyalgó. Mint azt Csák János üzletembertől megtudtuk néhány napja, bárki képes lehet arra, amire a kormányközeli emberek, csak keményen meg kell érte dolgozni.

Meggyőződésem, ha ön alapítana és felépítene egy útépítő céget, és beletenné azt a munkát, amit Lőrinc beletett a maga cégeibe, eséllyel indulhatna állami tendereken.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.