Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Statisztika, pénz és propaganda kérdése az egész

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mostanra megszűnt Magyarországon a szegénység. Aki gondolja, nyugodtan mehet hálálkodni a kormánynak, hiszen az ő áldozatos munkájuknak köszönhető ez a csodálatos eredmény. A módszer a következő: először módosítani kell a szegénységi küszöböt. Ezzel gyakorlatilag azonnal meg lehet felezni a szegénységben élők számát, hiszen aki akár csak 100 forinttal is több jövedelemhez jut, mint a szegénységi küszöb, az máris nem szegény. Mindössze jól kell belőni a megfelelő összeget, ami alatt sokanélnek. Ott kell meghúzni a küszöböt és máris rendben van minden. Tegnap még szegény volt valaki, mára már nem az. Második lépésben be kell szüntetni a létminimum kiszámítását – de legalábbis annak nyilvánosságra hozatalát -, így nyomonkövethetetlen az életszínvonal alakulása, bárki kedvére hazudozhat. Miután a liberális nemzetárulók továbbra sem nyughatnak és elkezdik saját hatáskörben szakértőkkel kiszámíttatni a szegénységi adatokat a KSH hivatalos részadatai alapján, be kell vetni a csodafegyvert. A KSH nem adja ki a szükséges adatokat. Pénzért sem. Ha pedig nincs adat, számolni sem lehet. Okos, ugye?

Gondolom a következő lépés az lesz, hogy eltörlik a szegénységi küszöböt, vagy leviszik egy forintra. Akinek annál több pénze van, az krőzus. Szóba jöhet még a szegénység szó betiltása is. A lényeg az, ami eddig is működött hibátlanul. Tolni kell a propagandát. Mindenkivel el kell hitetni, hogy igenis fejlődünk, igenis napról napra jobban élünk. Aki mást állít az hazaáruló, liberális, Soros-ügynök.

Lassan már valóban nem marad más lehetőség, mint a propaganda. Igaz ugyan, hogy normális országokban úgy van, hogy a polgárok maguktól is észreveszik, ha jobban élnek, ha fejlődik a környezetük, ha biztonságban és jól érzik magukat. Általában képesek kiszámolni, hogy mennyi pénzt kaptak abban a hónapban és ehhez mennyit kellett dolgozniuk. Maguktól is látják, hogy rosszak az utak vagy jók, hogy a kórházban a fejükre szakad a plafon vagy sem, hogy tudják-e fizetni télen a fűtést vagy kénytelenek fázni, esetleg hogy el tudnak-e menni nyaralni vagy örülnek, ha hó végén van valami az asztalon. És az a valami nem egy pár csizma.

Magyarországon ezek szerint erre az emberek nem képesek. Nem írok polgárt, mert olyanból annyira kevés van, hogy lényegében szóra sem érdemes. Emberek vannak itt, akik akkor is elhiszik, hogy jól élnek, ha közben éheznek és fáznak. Ha történetesen nem ők maguk éheznek és fáznak, akkor főleg nem hiszik el, hogy más igen. Ha még statisztikával sem fárasztja őket gondos kormányuk, akkor főleg nem hiszik el.

Így történhet az, hogy Magyarországon mára gyakorlatilag megszűnt a hajléktalanság, a szegénység is, miután nem mérhető. Nincsenek éhező gyerekek, van elég bölcsődei és óvodai férőhely, idősotthoni férőhely még a kelleténél is több. Demokrácia van és szólásszabadság, biztonság, béke és szeretet. Korrupció egyáltalán nincs, sajtószabadság annál inkább. Az oktatás világszínvonalú, az egészségügyi rendszerünknek csodájára járnak. Minket irigyel egész Európa és Orbán Viktor irányítja a teljes uniós közösséget. Mert ő a legokosabb és becsületben sincs párja, ezt már mindenki belátta.

Igen, így van ez. Statisztika, pénz és propaganda kérdése az egész. Ugye?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.