Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fideszesek is többet érdemelnének

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Öröm végignézni a folyamatosan sértetten óbégató pártsajtót. Olyan jó kis állandóság-érzése van tőle az embernek. Itt (ott) soha semmi nem változik, de legalább minden kiszámíthatóan úgy marad, ahogy volt. A jelenlegi slágertéma természetesen a főpolgármester választás. Nem állítom, hogy nem fontos, mert nagyon is az. Azt azonban bátran kijelenthetem, hogy a napfényes oldal propagandistái ahhoz is lusták – nem akarom azt feltételezni, hogy ostobák -, hogy valamiféle érvet kiizzadjanak magukból. Nem miattam, hanem a saját olvasóik miatt. Legalább néha néhány indok, miért lenne rossz polgármester bárakárki Tarlós Istvánnal ellentétben, aki azért nagyszerű, mert.

Miután folyamatosan a balliberális sajtóelnyomásról jajveszékel mindenki – természetesen nem csupán az ebből élők, hanem a kormánytagok is -, érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy a fideszes olvasók többet érdemelnek. Ha már hatalomban tartják a kormányt, amely  így lehetővé teszi ezeknek a portáloknak a közpénzből működést, legalább ki kellene a fideszes szavazókat megfelelően szolgálni. Úgy értem, az uszítás és a hülyítés helyett esetleg inspirálni lehetne őket a gondolkodásra. Például el lehetne magyarázni és lehetőleg meg is lehetne okolni, hogy melyik ellenzéki jelölt ellen mi a kifogás. Mert az nem egy erős érv, hogy az egyik Gyurcsányné – ami már majdnem Gyurcsány -, a másik Mucika és rohadjanak is meg. Mutatom, mire gondoltam:

2010-et követően, mikor már Pikó nem tudhatta maga mögött a szoclib kormányzatok hátszelét, „civil pályára lépett”, majd közel került a drogliberalizációért küzdő Juhász Péterhez és a sorosista Bajnai Gordonhoz köthető Millához (Egymillióan a magyar sajtószabadságért). Vagyis: rendszeres vendége volt a millás tüntetéseknek.

Itt Pikó Andrásról, a Momentum jelöltjéről van szó. Vagyis róla kellene, hogy szó legyen. De semmit nem tudunk meg a képességeiről, hibáiról – esetleg erényeiről -, azonban vannak ebben a kis részletben szoclibek, álcivilek, drogos Juhász Péter, sorosista Bajnai Gordon. Ezek közül vajon melyik érv és mi mellett vagy mi ellen?

Ha már a korrekt megközelítés nem megy, akkor valami saját gondolatmenet. Elindulni valahonnan és eljutni valahová. Hívni az olvasót egy együtt-gondolkodásra. Ez akkor is hasznos, ha esetleg nem tökéletes az elképzelés. Nem tudom persze, mire van igénye a fogyasztóknak. De azért egy idő után csak unalmas lehet, hogy ugyanarról és ugyanazt írja az összes propagandaoldal. Ha Brüsszelt kell utálni, akkor mindenhol az a téma, ha Sorost akkor őt, ha Kálmán Olga vagy éppen Heller Ágnes van soron, akkor meg őt. Arról nem beszélve, hogy szinte mindegy, miről akarna szólni egy cikk, mindenről egységesen ugyanaz jut eszébe minden portálnak. Most éppen az, hogy mindenki liberális, drogos, sorosista geci, aki csak el mer indulni a főpolgármesteri posztért.

Nem azt várom én, hogy szeresse a betűvető szakmunkás az ellenséget, de valami minimális korrektség és olykor némi színvonalas olvasnivaló a szektának is járna. Mármint szerintem. Meg ha már itt tartunk, nekünk is járna, akik munkakörileg rágjuk át magunkat minden áldott nap a tökegyforma hülyeségtengeren. Ha pedig mindez nem megy, akkor legalább csendben kellene maradni és nem telizokogni mindent a liberális médiatúlsúly kezdetű hazugsággal. Már csak azért sem, mert tökéletesebb beismerése annak, hogy propagandistáék gyengén muzsikálnak, ezért az olvasók inkább a független és ellenzéki portálokat választják, nem nagyon kell.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.