Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Nagyon elegünk van belőletek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akkor mesélek. A mi naaaaagy magyar valóságunkról. Akinek nem tetszik… hát istenem. A tükör sosem népszerű.

Sátoros ünnep van. Lehet jót punnyadni, igaz? Küzdünk. Szombaton sürgősségi szemműtéten esett át Kiskóc. Mára epilepsziás rohamai lettek.

Virág boldogan bejelentette: jó az autója. Ne örülj. Indulhatsz is Csepelre, onnan Érdre, mert talán ott kapsz epilepszia szakorvosi ellátást.

Közben a tegnap hozzánk került, chipezetlen, fülatkás yorkie gazdája is előkerül. Chipezetlen, tehát oltatlan is. Tartja a kedves gazdi, együtt gyerekekkel. Nem számít. 4-5 éves a kutya, 2013. óta kötelező, tehát egész életében kötelező lett volna, hogy chipje legyen. A gazdi és kedves anyukája fenyegetőzik. Ő azonnal jön és viszi.

Hát nem. Mert előbb elláttatjuk a lehet, haldoklót és KÖZBEN megkapja az oltását és chipjét ez is. Keresem közben, hogy ha az epilepszia szakállatorvos mindezt nem tudja ma vállalni, akkor hol tudjuk intézni – védjük az ő zsebét – ügyeleti felár nélkül. Ami ma 16 ezer a legtöbb helyen. Találtunk, ahol 5 csak. Hurrá.

Köszönöd szépen. Ja, nem köszönöd. FENYEGETŐZŐL. Téged nem érdekel a másik. DÖGÖLJÖN MEG! A TE DRÁGA OLTATLAN, CHIPEZETLEN, FÜLATKÁS, HŐN IMÁDOTT DRÁGA KISKUTYÁD MOST KETRECBEN ÜL, SZÁJKOSÁRRAL (szövegértés: egyes. Orvosnál, vizsgálóasztalon éppen és szedik ki a több mázsa fekete trutymákot a füléből). RENDŐRT KÜLDESZ RÁM. Mert a ma 15.25-ös első telefontól számítva 17.05-kor még nem kaptad vissza hőn imádott kutyádat.

Hát küldd, bogaram. Te meg az első leszel, akit feljelentek. Állatelhagyásért, közúti veszélyeztetésért, kiskorú veszélyeztetésért az oltás elmaradása miatt.

Amúgy szép, emelkedett vallási ünnepünk van, csak hússzor küldtek el a … na oda.

Igen, fáradtak vagyunk, igen, elkeseredettek vagyunk, maroknyian vagyunk és nagyon elegünk van belőletek.
Mondanom kell, miért?

Takács Kata

Á.V.E

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.