Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Talán most van újra valós választási lehetősége Budapest polgárainak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dobrev Klára színre lépése után ismét egy óriásit húzott a DK azzal, hogy rábírta Kálmán Olgát arra, hogy induljon főpolgármester-jelöltnek. Ez sokak szerint – véleményem szerint is – egy nagyszerű húzás, mégpedig azért, mert személyében egy olyan jelöltet köszönthetünk, aki a propagandamédia szerint ugyan számtalanszor megbukott, mégis képes a párbeszédre, vannak önálló gondolatai és úgy általában is jól kommunikál. Hogy alkalmas-e politikusnak, hogy lehet-e belőle jó polgármester, az talán idővel kiderül, de lássuk be, az arrogáns, pökhendi, a másik oldal véleményét teljes mértékben leszaró városvezetőnél szinte bárki jobb, ezért sem igazán számít az, hogy Kálmán Olgának nincs városvezetői tapasztalata. Tarlósnak van, de ez önmagában mire érv?

Puzsér Róbert mögül közben elfogytak a támogatók – ez nem is olyan nagy csoda a provokátor viselkedését látva -, Karácsony Gergely személye pedig az első perctől kérdéses volt. Egy jóérzésű ember, de gyenge vezető képét mutatja, akinek kompromisszumkészsége igen komoly. Egyébként ezt az ATV stúdiójában a minap Gyurcsány Ferenc is kifejtette, amikor is elmondta, miért hátráltak ki végül Karácsony mögül. Szerinte ugyanis elfogyott a Párbeszéd politikusának támogatása, és egyszerűen a küzdelem helyett sokszor inkább kompromisszumokat keresett, ami egyes helyzetekben akár erény is lehet, ám vannak olyan helyzetek, amikor ez nem jelentheti a megoldást.

A Momentum jelöltjéről még nem sokat tudni, talán majd az elkövetekezendő hetekben okosabbak leszünk. De addig is térjünk vissza Kálmán Olgára, akivel interjút készített a Népszava azután, hogy jelöltsége nyilvánosságra került. Ebből most kiemelnék egy gondolatot, nem fogok az egész interjúval foglalkozni, aki még nem tette, a lap internetes oldalán elolvashatja. Számomra az alábbi gondolat volt az, amely még szimpatikusabbá tette Kálmán Olgát:

Riporter: Miben jobb mint Karácsony Gergely vagy Kerpel-Fronius Gábor?

KO: Nem fogom bírálni őket. Ők a társaim ebben a megmérettetésben.

Riporter: Igen, de ez mégis csak egy verseny, egy vetélkedés, ön pedig – feltételezem – jobbnak, alkalmasabbnak tartja magát náluk, ezért indult el.

KO: Én egy rossz szót nem mondok egyikükre sem, ez nem erről szól. Ez egy tévút lenne. Az előválasztásban az a dolgunk, hogy megmutassuk: melyikünk hogy képzeli a változást Budapesten. A politikai ellenfelünk pedig mindannyiunknak Tarlós István jelenleg.

Kálmán Olga megértette azt, ami még az ellenzéki oldalon is problémát jelent: ebben a helyzetben nem elsődleges cél ekézni azokat, akik kvázi velünk együtt harcolnak. Komoly versennyel számol a volt műsorvezető, amelynek nyomán a legjobb jelölt lehetőséget kap arra, hogy megmérkőzzön Tarlós Istvánnal a főpolgármesteri székért. Az ellenzéki oldalnak nincs szüksége széthúzásra, sem arra, hogy muníciót adjanak a propagandamédiának, amely ugrásra készen várja a lehetőséget, amikor is kivégezheti az egyes jelölteket. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy minden jelöltről elő fognak ásni valami olyat, amivel úgy érzik, tönkre lehet őket tenni. Ez akkor is meg fog történni, ha nincs semmilyen valóban terhelő információjuk a jelöltekről, majd kreálnak. Vannak olyan hazugságok, amelyeket általános módon lehet használni a jelöltek lejáratására, amelyek ugyan hazugságok, de ez hivatalosan már csak a polgármester választást követően fog bebizonyosodni, ezért a propagandamédiának megéri a történet.

Karácsony Gergely érhetően csalódott Kálmán Olga bejelentését követően, de ő sem szólt egy rossz szót sem, tisztességgel elfogadta, hogy a DK-nak más a döntése. A Momentum jelöltje Kerpel–Fronius Gábor üdvözölte az új kihívót, és sok sikert kívánt neki. Így is lehet, kérem szépen. Jelenleg tudniillik három olyan jelölt áll szembe egymással, akik sárdobálás és mocskolódás nélkül képesek arra, hogy megpróbálják maguk mellé állítani a budapestieket. Ezt még akár 1 héttel ezelőtt is nehéz volt elképzelni, amikor is Puzsér folyamatos visszalépek, nem lépek vissza nyilatkozataitól volt hangos a sajtó, ami az ellenzék utóbbi években jellemző tevékenységét tökéletesen bemutatta.

Most azonban úgy tűnik, hogy a budapestieknek valós lehetőségük van arra, hogy egy olyan jelöltet indítsnak Tarlóssal szemben, akinek esélye is van a leváltására. Végre eljött annak a lehetősége, hogy a főváros kikerüljön a Fidesz maffiarendszerének karmai közül és visszakerüljön az ott lakó polgárokhoz. Jelen állás szerint most valóban a budapestiek kezében van a döntés lehetősége. Az, hogy kit szeretnének új polgármesterüknek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.