Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ők csak belülről akarnak bomlasztani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz döntése lesz, hogy az Európai Néppártban látja a leghatékonyabbnak politikája képviseletét vagy más keretek között – mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt frissen megválasztott európai parlamenti (EP-) képviselője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. (MTI)

Értjük, hogyne értenénk. Most úgy fest a dolog, hogy talán nem vágják ki a Fideszt a néppártból (bár amennyire tudom, nem teljesen lefutott az ügy), miután több ponton sikerült visszanyalnia magát a kormánypártnak a pártcsaládba. Az egyik ilyen önszembeköpősdi volt Manfred Weber megszavazása, hiszen egész végig arról óbégattak, hogy nem fogják támogatni a jelölését, mert beletiport az összes magyar lélekbe, de nagyon. Aztán szemrebbenés nélkül megszavazták persze és főleg persze, van rá magyarázat is:

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy az Európai Néppárt frakcióvezetőjének kijelölése nem igazi választás volt, hanem azon a szokáson alapuló automatizmus, amely szerint a legnagyobb nemzeti csoport megkapja ezt a pozíciót, ha kéri. Azt mondta, nem származott volna előny abból, ha ezzel szembemennek, noha fenntartják véleményüket, hogy az újra frakcióvezetőnek választott Manfred Weber nem alkalmas jelölt az Európai Bizottság élére. (MTI)

Aha, nem is volt igazi választás és a Fidesz tulajdonképpen ott sem volt, mert közben behunyták a szemüket és miközben Weberre szavaztak, a hátuk mögött tartották az egyik kezüket, keresztbe téve két ujjukat, ami tudvalévőleg azt jelenti, hogy valójában nem azt gondolják, amit mondanak, tehát nem is igazán érvényes. Akár át is lehetne keresztelni a pártot Áderjánosra. És ezt a hívek csont nélkül el is hiszik. Igaz, minden mást is.

Ha jól gondolom, ez már a pávatánc következő előadása. Az EP-ben jófiúskodnak és minden alkuba belefekszenek, itthon keménykednek a közönségüknek és igyekeznek elhitetni, hogy eleve is ez volt a terv. Ez működik kilencedik éve, igazán nincsen ok a változtatásra. Még az is belefér (természetesen csak az itthoni kommunikációban), hogy lényegében azért maradtak a néppártban, hogy jobbra húzzák.

A Fidesz kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, az Európai Néppárt „se hús, se hal, balfelé mozduló politikája” gyengülést hozott, ezért a pártcsalád irányultságát „jobboldalra kellene vinni”. 

Hidvéghi Balázs arról számolt be, hogy a néppártban őszinte elismerés övezi a Fidesz-KDNP választási eredményét, sokan pedig reményüket fejezték ki, hogy a magyar kormánypártok maradnak az Európai Néppártban. 

A politikus ezzel összefüggésben megerősítette, a néppárti tagság nem önmagáért való céljuk, valódi szándékuk ugyanis, hogy a „magyaroktól kapott felhatalmazást” tettekre váltsák. 

Úgy fogalmazott: a magyarok arra szavaztak óriási többséggel, hogy álljunk ki a bevándorlás ellen, a nemzetek Európája koncepciót képviseljük, ragaszkodjunk a magyar nemzeti szuverenitáshoz és „szembemenjünk azzal a rossz brüsszeli politikával, amely az elmúlt években meggyengítette Európát”. 

Kiemelte, ezt a feladatot olyan körben kívánják elvégezni, amelyben a legtöbb esélyük nyílik a megvalósításra. „Amennyiben ez az Európai Néppárton belül végezhető el a legjobban, akkor ott, ha máshol, akkor pedig ott” – tette hozzá.

Tehát ők csak belülről akarnak bomlasztani. A kérdés már csak az, hogy ezt hogyan óhajtják kivitelezni. Miután a szélsőjobb messze nem hozta a remélt eredményt, a néppárt akkor sem tudna többséget elérni velük, ha akarna. De olyan nagyon nem is akar, hiszen az uniós polgárok eléggé egyértelműen kinyilvánították, hogy a nacionalista marakodás és a rasszizmusra épülő idegengyűlölet helyett egy szorosabb európai együttműködést és a bolygó megmentését tartják fontosnak.

A Fidesz sokszor hangoztatott, de lényegében csak Magyarországon piacképes hazugságát, miszerint a szélsőjobbon kívül (ami akkor sem patrióta, ha a kormánypropaganda aktuálisan ezt a szót tanítgatja a szektának) mindenki ész nélkül be akarja hozni a migránsokat Európába. A Fidesz hazugságaival szemben az európai határvédelem és az Unióba bejutni kívánók szigorú ellenőrzése kiemelt feladat minden párt és az Unió egésze számára is. Nem a Fidesz védi meg Európát a picsányi szögesdróttal, azzal legfeljebb más irányba tereli azokat, akik be akarnak jutni. Pontosabban akik már bejutottak. Az Unió szabályozza a belépés és a maradás feltételeit, nem Orbán Viktor, de még csak nem is Salvini.

Tehát ha én jól látom, Hidvéghi Balázs – újkeletű EP képviselő, ami annyit is jelent, hogy a későbbiekben nem itt fogja ontani az okosságait – azt mondta, hogy vagy kivágják a néppártból a Fideszt vagy nem. A jelenlegi állás szerint úgy fest, hogy maradhatnak. Ezért cserében azt csinálják, amit elvár tőlük a néppárt, itthon pedig azt híresztelik, hogy direkt fejjel a földbe állva szálltak le a rollerról. Ha mégis úgy fordulna a kocka, hogy kivágják őket, akkor ők még a kidobás előtt ki fognak lépni és természetesen azt fogják mondani, hogy direkt így akarták. Értem én, csak miért kell ezt ennyire megcifrázni? A szektának bőven elég egy „csak”, a megélhetési híveknek tök mindegy, csak a pénz érkezzen időben, aki képes gondolkodni a saját fejével, az meg úgyis tudja, hogy mi a valóság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.