Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Mi lehet a baj azzal, ha maffiának nevezzük a maffiát, bűnözőnek a bűnözőt, szarnak a szart? 

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Meghatóan bájos, amikor a tolvaj halálosan megsértődik, ha őt lopják meg. Az is kedves, amikor egy bűnszervezet valamelyik tagja megtört lélekkel zokog a sarokban, amiért valaki bűnözőnek találta nevezni. Mindig megkönnyezem az ilyesmit. Miután ez napi szinten fordul elő kicsiny, árvalányhajtól és pávatánctól ékes országunkban, gyakorlatilag folyamatosan folyik taknyom-nyálam. A doki szerint sima allergia, de én persze tudom, amit tudok. Meghatottság ez, nem más.

Olvasgatás közben megint elővett ez a kórság. A lopott nevű, lopott pénzből propagandista portál finomlelkű költőnője háborog azon, hogy Magyar Bálintnak volt pofája maffiakormánynak nevezni a maffiakormányt. Egyrészt a kedves hölgy olvashatna picit többet is, ez a nagyon találó megjelölés nem újkeletű. Másrészt legalább a saját szabadságharcát komolyan vehetné a napfényes oldal, hiszen az egyik zászlójukon az lobog, hogy ők most azonnal de nagyon leszámolnak a politikai korrektséggel (itt kicsit túllőttek a célon, mert minden féle-fajta korrektséggel sikerült leszámolniuk) és igenis, nevezzünk mindent annak, ami. Hogy egy klasszikust idézzek – bár nem teljesen betűhűen, de a könnyezéstől annyira kimerültem, hogy nincs erőm előkeresni az eredeti igehirdetés szövegét – nevezzük a kurvát kurvának. Nohát akkor mi lehet a baj azzal, ha maffiának nevezzük a maffiát, bűnözőnek a bűnözőt, szarnak a szart?

Miután olvastam a Keresztapát, sőt, filmen is láttam, máris kinevezem magam maffiaszakértőnek. Van ugye egy vezér, családfő, keresztapa, Capo di tutti Capi. Ő hozza a döntéseket, melyeket senkinek nincs joga sem megfellebbezni, sem kétségbe vonni. Az ő szava szentírás. Magyarország ebben is speciális, nálunk a Capo di tutti Capi – aki több maffiacsalád legfőbb irányítója – azonos a Donnal, aki a saját családját irányítja. Mivel a mi maffiánk nem bírja a konkurenciát, egy van belőle. A Don tartoznak az alvezérek, tanácsadók, közvetítők, kapitányok, katonák, végrehajtók. Nincs közvetlen kapcsolat a Don és az alacsonyabb rangú maffiózók között. A rangsor alján állók soha nem tudhatják, ki adta ki a parancsot, mert az növelné a lebukás kockázatát. A maffia minden tagja eleget keres ahhoz, hogy elégedett legyen, de természetesen a legnagyobb konc a vezetőnek jár.

A módszer lényegében nem túlzottan bonyolult, a cél is egyértelmű. Minden olyan területre rá kell telepedni, ami pénzt hozhat a konyhára. Ha már más van azon a területen, akkor el kell onnan üldözni, el kell lehetetleníteni, rávenni, hogy átadja az üzletet a maffiának. Minden módszer játszik, a fenyegetéstől a zsaroláson át a likvidálásig. El kell érni, hogy a maffia fennhatósága alá tartozó területen élőknek eszükbe se jusson megkérdőjelezni a rendszert. A fenyegetés mellett erre nagyon jó módszer az, ha elhitetik az emberekkel, hogy a maffia megvédi őket. Hogy biztonságban vannak, ameddig engedelmeskednek és persze ameddig hallgatnak. Addig a maffia megvédi őket.

Ahhoz, hogy minden üzletből lefölözhessék a hasznot és tartósan félelemben vagy hamis illúzióban tarthassák az embereket és ennek ne legyen következménye, ott kell lenniük mindenhol. Mindenhol az ő embereiknek kell ülni. Az oktatásban, a pénzügyi szektorban, a törvényhozásban, közigazgatásban, kézben kell tartani a legapróbb településtől kezdve a tömegtájékoztatáson át a bíróságokig és a rendőrségig mindent. Ennyire egyszerű. Ezek után örömmel megkérdezném a lopott nevű, lopott pénzből működő propagandistát, hogy miért is van ő annyira megbántódva. Lát esetleg valami különbséget a maffia és a kormánypárt működése között? Mert én nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.