Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felkapaszkodott mocskok országa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt bizonyára sokan tudják, hogy az orbáni Magyarországon a törvények csak és kizárólag azokra érvényesek, akik nem állnak közel az állampárthoz. Akik ugyanis a rendszer kiszolgálói, esetleg haszonélvezői, azok mind különleges besorolás alá esnek, tegyenek szinte bármit. Milliós csalás, közúti baleset okozása és még sorolhatnánk azokat a – hétköznapi ember számára végezetes – hibákat és bűnöket, amelyek a kormányközeli figurák életében már-már megszokottnak számítanak. Az emberek lassan beletörődtek abba, hogy ez egy következmények nélküli ország, legalábbis akkor, ha fontos emberekről beszélünk. Elfogadtuk, hogy még az egyértelmű törvénysértéseket is simán megússzák, a Farkas, Rogán, vagy M. Richárd-félék. Most ezt a sort folytatja Tiborcz István, akinek a nevén már amúgy is szerepel egy-két gyanús ügy:

Az eset idején robogóval közlekedő férfi állítása szerint a 2,5 tonnás, 585 lóerős jármű a forgalomban jobbról akart előzni nagy lendülettel egy buszt, azonban ő éppen a busztól jobbra haladt, emiatt a szalagkorlát felé kellett egy reflexmozdulattal kitérnie a terepjáróval való ütközés elől. (168 óra)

Hogy Tiborcz István ült-e a volán mögött, vagy sem, az vélhetően soha nem fog kiderülni. Na nem azért, mert ez ne lenne kinyomozható, hanem azért, mert Orbán Viktor veje nem lehetett ott. Pont. Ha ő vezette az egyébként általa bérelt AMG Mercedest, akkor sem ő vezette, ez Magyarországon már csak így megy. Abban is szinte biztosak lehetünk egyébként, hogy – már ha egyáltalán van mersze nyilatkozni az üggyel kapcsolatban – ő ott sem volt, az autót egy ismerőse vezette. A fiatal robogós Facebook-oldalán számolt be az esetről:

Mi a faszt képzelsz magadról? Olyan magasra jutottál ebben a következmények nélküli országban, hogy nem méred fel mekkora kárt tudsz okozni egy három tonnás dömperrel 120-as tempónál?

Vajon regisztráltad egyáltalán, hogy majdnem megöltél egy embert, vagy pusztán az lebegett a szemed előtt, hogy 15 másodperc alatt átérj az Árpád hídon szlalomozva a kocsisorok között?

Mondanám, hogy Facebook-bejegyzésre nem érdemes cikket alapozni, de ennek elég nehéz eleget tenni, miután a NER-lovagok teljesen megszokottnak számító viselkedését egy történet ilyen tökéletesen leírja. A felkapaszkodott élősködők úgy érzik, azt tesznek ebben az országban, amit csak akarnak. És ha a jelen helyzetet vizsgáljuk, akkor nem is járnak messze a valóságtól. Fel lehet persze háborodni az eseményeken, de mindannyian tudjuk, hogy ezek egyikének sem lesz valós következménye. Elég ha az ember a NER része, és máris biztos lehet abban, hogy tetteiért soha nem kell vállalnia a felelősséget. Akkor sem lett volna más a helyzet, ha a fiatal srácnak nem sikerül időben kitérnie a szabálytalanul közlekedő terepjáró elől, hiszen azt is elintézték volna. M. Richárd hány évet is kapott?

Ezek is természetesen mind a magyar nemzet érdekében történnek. Ezek nem valós problémák, szemben a bevándorlással és Soros Györggyel. Róluk kell beszélni naphosszat, nem pedig arról, hogy a NER legmagasabbra mászott szereplői miért nincsenek még rácsok mögött. Hogy miért tűnik úgy, mintha egy – mások pénzéből – meggazdagodott család vezetné ezt az országot. Hogy a hatóságok miért hunynak szemet minden egyes olyan eset felett, amelyben a NER bármely tagja is érintett. A probléma sokkal mélyebben gyökerezik már, mint azt sokan gondolnák. Az M Richárd- és Tiborcz-félék csakis azért játszhatnak mindannyiunk életével, mert odáig rohasztotta a rendszert a hatalom, hogy már ez is megengedhetővé vált. Az emberélet ma már semmit nem ér.

Tisztában vagyok vele, hogy felesleges. Hogy bele kell törődni. Hiába van tele kamerával az egész híd. Hiába szereznék 10 szemtanút. Megúszod.

Te utolsó görény.

Attól tartok, ezzel a gondolatával nincs egyedül a fiatal robogós. Évről-évre látjuk azokat az eseteket, ahol teljesen egyértelmű volt a törvénysértés, mégsem született méltányos ítélet, hiszen nem az volt az érdeke a NER rendszerének. Azonban, mint ahogy azt mondani szokás, a remény hal meg utoljára, és ebben az esetben is ez történt. Az eset résztvevője ugyanis feljelentést tett és vélhetően még bízik a csodában. Abban, hogy egyszer valakinek elege lesz és az elvárt helyett a jogos ítéletet hozza meg. Most még nem történt tragédia, de mi garantálja azt, hogy a közeljövőben sem fog? A nem mindenkire egyformán érvényes törvények biztosan nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.