Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ami nekik rossz, az nekem jó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt is megértük. A pártmédia Puzsér Róbert mellé áll. Az egy dolog, hogy nyilván nem Tarlós Istvánnal, hanem Kálmán Olgával szemben, de attól még vicces a dolog. Persze várható volt a nagy fideszes felhördülés, hiszen minden településért utolsó vérig (lehetőleg az ellenfél utolsó véréig) fog harcolni a párt. Ez nem újdonság, eddig is így volt, most pedig főleg így lesz. Az EP kudarc után főleg lényeges. Győzött ugyan a Fidesz Magyarországon, de az Európai Parlamentben súlyos arcvesztést szenvedett el. A remélt szélsőjobbos áttörés nem csupán elmaradt, hanem erősödött a liberális és a zöld-vonal. Erre szerintem senki nem számított, legkevésbé a Fidesz. Ha számítottak volna rá, akkor a migránsokról valószínűleg átnyergeltek volna a klímavédelemre.

A néppártban maradás sem lehetett annyira egyszerű, mint ahogy azt a híveknek kommunikálták. Egyrészt meglehetősen biztosak voltak abban, hogy egy erős szélsőjobbos pártcsaládba ülhetnek át, ezt idejekorán el is kezdte tudatosítani a hívekben a pártpropaganda. Bayer Zsolttól az origós Manyika néniig hirdették, hogy ki kell lépni az EPP-ből, mert borzasztó módon beletiportak a magyarok lelkébe, amúgy is gyengék, sunyik és árulók. És persze hátba döfték Orbán Viktort. Ha az EP választás a várakozásoknak megfelelően alakult volna – a szélsőjobb annyira megerősödik, hogy blokkolni tudja az EP működését, ugyenis a terv ez volt -, akkor Orbán már másnap bejelenti, hogy a Fidesz kilép a pártcsaládból, mert megalázták dicső hazánkat a felfüggesztéssel.

Ehhez képest az derült ki, hogy valójában nincs hová kilépni, amennyiben a párt nem akar teljesen a perifériára szorulni. Szemrebbenés nélkül csináltak hátraarcot és kezdték azt kommunikálni, hogy ők aztán soha nem is akartak kilépni. Közben óvatosan célozgatnak arra is, hogy lényegében a néppárt érdeke a Fidesz maradása, mondhatni szívességet tesznek. Ahogy tegnapelőtt még szögesdróttól a Karmelita kolostorig pattogott a kijelentés: Webert aztán ők biztosan nem támogatják, mert ő is beletiport a magyar néplélekbe, úgy tegnap szemrebbenés nélkül megszavazták Webert és még csak el sem pirultak.

Túl vagyunk tehát a hazugságokkal zsúfolt EP választáson, most még az eddigieknél is fontosabbak az önkormányzati választások. Minden apró faluért véres küzdelemre készülnek, de a főváros kiemelten fontos. Ha valami, az aztán nem hiányzik a Fidesznek, hogy az ellenzéki pártok ne csak gúnyforrásként, hanem ténylegesen is beszálljanak a főpolgármesteri székért folyó küzdelembe. Eddig hol Puzséron, hol Karácsony Gergelyen ugráltak páros lábbal, tegnap már majdnem együttérző cikkeket rittyentettek Karácsonyról, mert szegényt cserben hagyta a gaz Gyurcsány család. Ma Puzsérról is sikerült elpotyogtatni néhány pozitív csengésű mondatot.

Ezzel párhuzamosan zúgolódik az ellenzéki szavazók egy része is, mert a Feri azt mondta, aztán most mégse. A fideszes propaganda igyekszik is erősen meglovagolni, de főleg fokozni az értetlenkedést. A kérdés az, miért akkora probléma Kálmán Olga indulása? Hiszen az előválasztáson indul és ha jól tudom, az a terv, hogy aki megnyeri az előválasztást, az indul Tarlóssal szemben. Ha nincs elég induló, azért megy a javeszék, hogy nincs kire szavazni. Most van kire és nem is rossz jelöltekre. Szólnak érvek Karácsony Gergely és Kálmán Olga mellett is – a harmadik versenyzőről nem tudok eleget ahhoz, hogy véleményem legyen – és nem is túl késői Kálmán Olga indítása, hiszen őt már nem kell felépíteni a nulláról.

A budapestiek dönthetnek, melyik jelöltben bíznának jobban. Azt értem, hogy fideszéknek mi ezzel a bajuk. Kálmán akár befutó is lehet és vele nem lenne olyan könnyű dolga a kormánynak, mint a nem éppen acélos jellemű Tarlóssal. Azt pedig nem lehet előre tudni, hogy melyik jelölt lenne alkalmasabb a főváros vezetésére. Az nem érv, hogy egy újságíró nem ért hozzá, hiszen nem is kell értenie. Ahhoz kell értenie, hogy a lehető legjobb szakemberekkel vegye körül magát. Egyetlen főpolgármesternek sem az a dolga, hogy megvalósítsa önmagát, hanem az, hogy a város érdekeit szolgálja. Mindenesetre biztos vagyok abban, hogy Kálmán Olgáról naponta fognak súlyos titkok kiderülni. Alighanem nővé operált férfi, melegházasságban él, de legalábbis egy kulák malmos felesége volt. A Fidesz nem fogja megcáfolni önmagát, azt fogják csinálni, amihez mindenkinél jobban értenek: mocskolódnak, uszítanak, hazudnak, karaktergyilkolnak, zsarolnak, fenyegetnek. A kérdés az, a budapesti emberek bevihetők-e abba a zsákutcába, aminek a végén csak egy óriási Fidesz plakát van, vagy túl tudnak lépni a kivelvanaferi kérdéskörön és az eszükre és a szívükre hallgatnak, amikor választaniuk kell. Meglátjuk. Én mindenesetre imádnám, ha a Fidesz elveszítené a fővárost. Azt nem viselnék túlságosan jól. És bizony már itt tartok. Ami nekik rossz, az nekem jó.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.