Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vallásszabadság. Ez a fogalom nem ismerős, László?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László, az ország házának mestere vasárnap ismét egy templomban osztotta az észt, ráadásul szokásához híven megint csak külföldön volt okos. Ezúttal az történt, hogy a Szentháromság Plébániatemplom keresztúti bronzdomborműveit megáldó szentmisén vett részt az országgyűlés elnöke – azt már meg sem kérdezem, hogy mi az a megáldó szentmise –, ahol egy papírra leírt beszédet is elmondott. Ez a templom egyébként a romániai Csíkzsögödön van, amelynek restaurálását természetesen ismételten csak a magyar adófizetők támogatták. A mindig kifinomult és mindig bölcs házmester ezt állította:

Kövér László úgy fogalmazott, hogy nyugati világot a halál kultúrája fenyegeti, amely anyagi érdekektől vezettetve szét akar verni minden lelki közösséget. (MTI)

Hányszor sikerült már eltemetni a nyugati világot? Beszélnek róla már hosszú évtizedek óta, aztán valahogy az Istennek sem akar megdölgeni. Létezik egy, a miénktől eltérő demokráciafelfogás, ahol ennek a szónak még van jelentése. Ahol az embereknek van lehetőségük arra, hogy megtapasztalják milyen az, ha valóban ők döntenek a saját sorsukról anélkül, hogy egy politikai párt és annak vezetője manipulálná őket. Nálunk is volt valamiféle vérszegény kezdeményezés az ügyben, de soha nem volt ideje teljesen kifejlődni, ezért lerombolni is viszonylag egyszerű volt. Ebben egyébként részt vett maga Kövér László is, aki másról sem híres idehaza, mint arról, hogy ő egyszemélyben alkot szabályokat és hallgattat el olyan politikusokat, akik kritikát mernek megfogalmazni a hatalommal szemben.

Ha már az anyagi érdekekről beszélt a házelnök, érdemes megemlíteni, hogy az Orbán-kormány több pénzt tüntetett és tüntet el a mai napig, annyit, amennyit vélhetően az összes előző kormányok együttvéve sem voltak képesek. Elég csak megnézni Mészáros személyét, aki olyan vagyonra tett szert pár év leforgása alatt, mintha legalábbis egy világcéget alapított volna. Gázszerelőként ez persze nem történt meg, mégis milliárdos lett, hisz a kormány adja alá a lovat, vagyis tolja neki az uniós és hazai közpénzmilliárdokat. Mészáros persze nem az egyetlen ebben a közösségben, amelyben ha valakinek nincs legalább egy milliárd forintja, az annyit is ér. Ahol egy gázszerelő luxus yachttal járhatja az Adriát, ott bizony valamit rosszul csinál mindenki más, aki a hatalom közelsége ellenére is csupán milliókat tud elcsalni.

A házelnök hangsúlyozta: a nyugati világ három dombra – az athéni Akropoliszra, a római Capitoliumra és a jeruzsálemi Golgotára – épült szabadságból, kultúrából és hitből.

A „nyugati világ nem létezhet a Golgota nélkül, Európa nem létezhet kereszténység nélkül” – húzta alá Kövér László.

Aki tehát nem keresztény, az Európa ellensége? Aki nem hisz Istenben, az megrontója az európai kultúrának és történelemnek? Kereszténység nélkül bizony lehet élni. A Nap enélkül is feljön reggel, mint ahogy a Föld forgása sem áll le, sőt a madarak is vallástól függetlenül csicseregnek az ablakaink alatt. Európa bizony létezhet és létezett korábban is kereszténység nélkül. Értem én, hogy most nagyon fontos mindent a vallásra és az egyházra építeni, azonban egyre többen vagyunk, akiknek ebből kezd elegünk lenni. Tudtommal még Magyarországon is vallásszabadság van, tehát hadd döntsük el mi magunk, hogy miben kívánunk hinni, ne az állam döntse el, hogy miben kell hinnünk.

Kifizetődő persze a Fidesznek az, hogy egyre több hívet toboroznak a keresztény egyházba, azonban vagyunk még sokan olyanok, akik ebből nem kérünk. Van akinek nincs igénye arra, hogy egy pap okítsa politikából, sem arra, hogy a szószékről mondják meg neki, kire is érdemes vagy kötelező szavazni. Sokan nem kíváncsiak a migránsozó, idegengyűlölő papokra sem, akik mise/istentisztelet helyett Orbán kormánypropagandáját olvassák föl. Enélkül a kereszténység nélkül – mert hát a kormány ezt nevezi annak, noha azt még csak nyomokban sem tartalmaz – bizony elég jól el lenne Magyarország és Európa is. Doktrínákra és hazugságokra nincs mindenkinek szüksége, vannak ugyanis még gondolkodni képes emberek is ebben az országban.

Őket illene tiszteletben tartani, kedves Kövér László, még akkor is, ha ez olyan nehezére esik. Kereszténység, sőt egyházak nélkül is van élet ezen a világon, még akkor is, ha ezt az ön tudata nem hajlandó átfogni. Ez a szép a hitben. Hogy mindenki azt és abban hisz, amit és akiben/amiben csak akar. Egyelőre legalábbis.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.