Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Egy olyan világhoz szeretnék továbbra is tartozni…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben sokan rágjuk mind a tíz – vagy amennyi van – körmünket amiatt, hogy vajon mennyit sikerült ma csalnia a Fidesznek az EP-választásokon, hadd meséljek valami egészen másról.

Egész Spanyolország ismeri Ángel atya nevét. Ő egy 1937-es születésű katolikus pap, aki hosszú évtizedek óta a humanitárius segítségre tette fel életét, ezt a tevékenységét 1962-ben kezdte el. Ma egy civil szervezet, a Béke hírnökei vezetője, és ő az alapító is. Sok egyéb, mindennapi jótéteményei és csodái közül egy: 2016-ban létrehozott egy éttermet, Robin Hood néven, amely napközben „rendesen” működik, este 7 óra után viszont ingyen vacsorával várja a hátrányos helyzetű embereket.

A civil szervezet, melynek ő a vezetője, nemrég vásárolt egy buszt, és átalakította azt. Van benne két fodrász szék, zuhanyzó, pihenőhely. A busz járja az országot. Bármelyik hajléktalan ingyen megfürödhet a zuhanyzóban. Akinek nincs pénze fodrászra, itt ingyen levágathatja a haját. Ángel atya azt mondta: Azoknak, akiknek egy csésze kávéra sincs pénzük, hadd segítsünk legalább annyival, hogy a külsejüket rendbe hozhatják. A lelkükkel is törődünk, amennyire tudunk. A buszon lévő illemhelyet, akárhol is áll meg, mindenki ingyen használhatja.

Ma már a szolidaritás buszának nevezik sokan a járművet.

Mit akarok ezzel mondani? Csak azt, hogy egy olyan világhoz szeretnék továbbra is tartozni, ahol így bánnak a hátrányos helyzetű, hajléktalan vagy egyéb okok miatt a perifériára szorult emberekkel. Ahol ez a „normális”, és nem a büntetés, vagy a börtön.

Vagyis Európa nagyobbik, emberszabású részéhez.

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.