Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


We’re going to Ibiza

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi az üzenete a bukott osztrák politikusnak számomra? Már azon kívül, hogy az egész világ rossz irányba halad. Mik voltak a történéssel foglalkozó cikkek hívószavai: hazaárulás, korrupció, kis homoszexualitás és persze az elmaradhatatlan kokain. (Tényleg, Habony és Dajcstomi éppen nem értek rá?)

Ennek az az üzenete, hogy ilyen emberek kezébe nem való hatalom. Gondoljunk bele: még a sógoréknál is meg merik csinálni, ahol bizton tudják, hogy van tétje egy leleplezésnek. Itthon, ahol Polt, Pintér, Handó és a Fidesz kezében lévő média körömszakadtáig védené bármelyik fideszest akire a gazdi rámutat, milyen visszatartó erő lehet? Sajnos semmilyen, ennek megfelelően valószínűleg egész vajüzemek rejtőznek a fülek mögött. Tömik a zsebeket, zsírozzák a bizniszt, gyalulják az agyakat.

Orbán nem okos, csupán elvtelen módon él a lehetőségekkel. Mi vagyunk a hülyék. Azok is, akik az általuk okozott frusztráció miatt inkább elfordulnak a politikától, meg azok is, akik hasonló okból inkább meggyőzik magukat: jó ez így, ahogy van, hiszen mindegyik lop! De mennyit?! Az azért nagyon nem mindegy. Persze, a jóléti államokban is vannak sötét ügyek (teszem hozzá, aki bukik, az általában végleg bukik, sőt sokszor a gyanú is elég; nálunk csupán a gyanú alapján ki lehetne üríteni az országházat, a pártirodákat, a minisztériumokat és az összes állami kézben lévő céget), de azért az nem mindegy, hogy valaki 100-ból 2-tőt vesz el, vagy 70-et! Gondolkozzunk, kérem alássan. Nézzünk szembe a ténnyel: közönséges rablók ezek, akiknek semmi sem elég, legfeljebb jobban szervezettek és erősebb a kommunikációjuk.

Immár 9 éve vannak kormányon, és az egészségügyi ellátás folyamatosan romlik. Megy a mutogatás 10, sőt 11 évvel ezelőtti vezetésre, pedig aki 9 év alatt nem tudja megreformálni ezt a területet, az vagy nem akarja, vagy nem tudja: mindkét esetben alkalmatlan a kormányzásra. Mert nem fontos nekik, ilyen egyszerű. Sajnos stadionokban és a parókián nem gyógyítanak agybajt. Se.

Éppen kinevelünk egy olyan réteget, akiket nem a piaci szemléletük, tehetségük emel fel, hanem a kapcsolatrendszerük. Vajon ez növeli az ország versenyképességét? Perpillanat ülünk egy gazdasági növekedési hullámon, így a mutatóink többé-kevésbé jók. Persze aki az apróbetűs részt is elolvassa, annak nyilvánvalóvá válik, hogy saját erőből ehhez nagyon keveset rakunk hozzá: az uniós apanázs költése húz felfelé ágazatokat. Pont olyanokat (építőipar, gépkocsigyártás), amelyek egy válság esetén először hasalnak el. És igen, néhány kormányzati szereplő már csepegteti is az infot, hogy várható ilyen válság. Persze nyilván ezért is Soros lesz a felelős (ha még él), meg Gyurcsány (ha még politizál) és persze Brüsszel (ha még létezik). Aztán a legrosszabb forgatókönyv alapján majd új ellenséget kell találni/kreálni. Lehet fogadásokat kötni melyik társadalmi csoportot, régi szövetségest szúrja majd hátba legközelebb a gerinctelen kormány. Mert úgy tűnik a kormánypártnak nincs elképzelése azzal kapcsolatban, hogyan fejlessze az országot, azon kívül, hogy szigorúan csak fizetős migránsokat enged be, építi a stadionokat, illetve az úniós manit zsebrerakja, de az elköltésébe (annak átláthatóságába, lásd még üvegzseb, levágjuk a kezét annak aki először a kasszába nyúl) nem enged beleszólást.

Kérdem én: ha tényleg lesz válság, esetleg valamilyen fegyveres konfliktus a közelben, mit várhatunk ezektől az emberektől? Hogy majd utoljára hagyják el a süllyedő hajót? Attól mondjuk, aki tartósbérletbe használ drága gépkocsit, hogy ne kelljen beleírni a vagyonnyilatkozatba, de ugyanakkor mégis mutassa, hogy ő a jani, vagyis a Tóni (aki egy ideje már nagyobb jani mint maga a Jani)? Vagy a tisztelt olvasó melyikből nézi ki, hogy egyszeriben az ország, a nép, a választók lesznek a fontosak számára a saját zsebe helyett? És ha egyébként nem nézi ki belőlük, hogy jót akarnak nekünk, akkor mi a fészkes fenéért szavaz rájuk? Bezárkózni egy ilyen kis országba nem a jó stratégia. Azt üzeni: merjünk kicsik lenni. Egy ország ázsiója nem attól nő, hogy vezetője próbál egyensúlyozni a nagyhatalmak között – innen pénzt kér, ott elkölti -, hanem ha van nemzeti karaktere: erősségei, sajátosságai például. Nem, a migráció ilyetén kezelése nem erősség. Folyton valamivel/kivel szemben meghatározni magunkat: gyengeség. Azt jelenti, nincs identitásunk, vagy legfeljebb olyan dolgokra korlátozódik, amelyek nem szükségesek és nem előnyösek egy ország vagy egy nemzet számára.

Üzenjük Brüsszelnek: küldjetek még pénzt, mert elfogyott! Majd Pénztároslőrinc, a későn érő aranyember, az ország Lölöje megforgatja és mindenkinek jó lesz. Ja nem, csak neki(k).

Üzenjük Brüsszelnek: állítsátok meg a kivándorlást, ha tudjátok!

Üzenjük Brüsszelnek: adjatok kölcsön pár migránst, mert nekünk mutatóba sem jut!

Üzenjük Brüsszelnek: maradunk, amíg tudunk!

Ákos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.