Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Mindenki Európájáért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én szociális Európát szeretnék. Olyat, ahol esélyegyenlőség van, ahol szolidaritás van, demokrácia, szólásszabadság, béke, nyugalom és biztonság. Ahol nem gyűlöl senki senkit. Ahol a német vagy az angol nem attól retteg, hogy jönnek a bolgárok és a magyarok, olcsóbban dolgoznak és ezzel lenyomják az ő bérét is. Ahol a bolgár meg a román elsősorban nem azért választ magának új lakóhelyet, mert a másik országban háromszor annyit kereshet, hanem azért, mert jobban tetszik neki az ottani életstílus. Ahol a szomszédok nem azzal tőrödnek, hogy milyen színű és szagú az új bérlő, hogyan és hányszor imádja istenét és vajon melyiket a sok közül, hanem azt a szerencsétlent látják benne, akinek feldúlták a hazáját, elpusztították a fél családját és ha ezt nem is lehet neki visszaadni, legalább menedéket biztosítunk neki. Hiszen abban, hogy ez a nagyvilágban még mindig megtörténhet, a mi is hibásak vagyunk, mert hagyjuk.

Ahol nincsenek politikai ellenfelek, csak másként gondolkodók, akik a világot neveltetésüknél, helyzetüknél fogva másképp látják, de érdemesek arra, hogy bárki meghallgassa őket és ők is szívesen hallgatnak meg bárkit, hiszen senki sem született közülünk csalhatatlan politikai véleménnyel, minden megalapozott vélemény csak tapasztalatokon, tanuláson, értelmes vitákon, beszélgetéseken alakulhat ki. Ahol barátkozhatok a szomszédommal akkor is, ha más vagy nincs vallása, akkor is, ha nem azt a pártot választja, amelyiket én, akkor is, ha meleg vagy hideg, akkor is, ha nem akar gyereket.

Ahol vigyázunk a környezetünkre, mert szeretnénk a következő generációnak egy élhető bolygót hátrahagyni. Ahol megmondhatom, amit gondolok és ezért senki nem büntethet meg, legfeljebb megpróbálhat meggyőzni, hogy nincs igazam. Ahol mindenki tudja, hogy a szabadsága addig terjed, amíg azzal a másokét nem korlátozza. Összefoglalva: ahol mindenki büntetlenül az lehet, aki, azzá lehet, aki lenni szeretne.

Ezekkel a gondolatokkal felvértezve készülök a vasárnapi választásra.

Mindenki Európájáért.

Lotfi Gyöngyvér

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.