Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vasárnap jó lenne a jövőnkre állítani az óránkat!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Muszáj volt kicserélnem a digitális órámat, nagyon megviselte a kor meg a kora. Éjszaka mindig kitolt velem, a számok megkoptak már, nem láttam mennyi az idő. Mert az nem mindegy, hogy valami múlt, lesz vagy van. Idő van. Én például azt szeretem, ha tudom, ha éjjel három óra van, akkor még alhatok. Ha nem tudok, akkor is várom az előrét, a jövőt, mármint azt, hogy hány órakor lesz nekem jó. Felkelni.

Szóval, eldobtam a kukába az órámat. Szépet tettem a régi helyére. Fekete alapon hatalmas piros számok. Végre tisztán látom, hogy a nap 24 órájában hol is tartok. Amikor hozta a futár, meg is jegyezte, az nagyon fontos, hogy legyen pontos órám, akkor tudom minek, hogyan jön el az ideje.

Vasárnap alkalmas időpont lesz arra, hogy Magyarországon állítsuk előre az óránkat és magunkat is a jövőnkre! Tudják, Itt az idő, most vagy soha!

Arra gondoltam, hogy szív- és akarat óránkkal ideje lenne már ezt mocskos jelent eltörölni. Az órának is van egy olyan jó tulajdonsága, hogy nem jár visszafelé, nem tolat hátra az elmúlt időre. Én azt szeretném, ha sokmillió civil embernek olyan időmérője lenne, amelyik elvisz a jövőbe. Rajtunk múlik, mert így is késében vagyunk. Az Orbán-hatalom megállt a diktatúra mutatóján, onnan csörög a magyar emberekre, onnan vette el tőlünk az esélyegyenlőséget; onnan köpte ki a magyar nemzetből a jogállamiságot; onnan játszadoznak a törvényekkel; onnan belezik ki a független igazságszolgáltatást; onnan nézi el még mindig a családon belüli erőszakot; onnan válogatta ki a nekik édes talpnyalókat; onnan rekeszti ki a szegényeket, a másokat közösségünkből. Onnan sercint Európára, a migránsokra, az éhező menedékkérő gyerekekre; és onnan akarná erőszakosan ráncba szedni a demokratikus eszméket.

Mindezt ne felejtsük el soha, ezt az embertelenségbe lefulladt, bennünket kiszipolyozó, mindent ellopó Fidesz-bandát. Jövőnk ne ezen az átkozott mai kormányzáson múljon. Legyen a mienk, a gyermekeinké, az unokáinké az modern európai oktatás, az egészségügy. Igazából nincs már jelzőm erre a hatalomra, mindent eldurrogtattunk már. Jobb lenne helyette most akár csak öt percre elgondolkodnunk – már csak önbecsülésből is – azon, hogy mit akarunk, mit tehetünk hozzá méltó emberi életünk kicsikarásához.

Úgy, mint József Attila önbiztató gyönyörű versében, hetedikként meg kell találnunk saját helyünket, és végre megérdemelten emberségesen jól élni.  Szüless, Küzdj, Szeress, Teremts – élj – és Halj meg úgy, hogy Veled legyen Teljes az Élet.

„A hetedik te magad légy!”

…7 órától. Vasárnap. Rettenetesen idegesít az óracsörgés, de az új órámon egészen elviselhető, már-már kellemes hangja van. Kivételesen beállítom. Ébresztőre.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.