Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekem fontosabb a jogállam, a demokrácia és a szabadság, mint a kereszténység megvédése

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Heiko Maas a Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság Europa Forum című rendezvényén elmondott beszédében kiemelte, hogy az Európai Uniót (EU) három alapérték, a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság tartja össze, és ezen értékek tiszteletétől függ a közösség nemzetközi hitelessége.

Hozzátette: az EU-ból „profitáló” tagállamoknak „tudniuk kell, hogy nemcsak jogok, hanem kötelezettségek is vannak, ezért helyes, hogy Brüsszel nagyon hangsúlyosan felhívja erre az olyan kormányok figyelmét, mint Orbán Viktoré Magyarországon”.

A német diplomácia vezetője a beszéd után tartott pódiumbeszélgetésen arról is szólt: „nagyon nyilvánvaló”, hogy a magyar kormány azok közé tartozik, amelyek úgy vélik, csak jogaik vannak, és kötelezettségeik nincsenek, ezért „a jövőben talán azt a kérdést is fel kell tennünk, hogy nem kellene-e a jogállamiság EU-s alapértékének betartásához kötni az EU-s támogatási alapok forrásainak szétosztását”.

Noha Orbán Viktor és kormánya Európáról beszélve a kereszténységen kívül mást már meg sem említ, mint összetartó erőt, van, aki ezt máshogy gondolja. Heiko Maas, Németország külügyminisztere szerint ugyanis az Európai Uniót három alapérték, a szabadság, a demokrácia és a jogállamiság tartja össze, ellentétben Orbán vallásos áhitatával. Olyan gondolatok ezek, amelyekkel vélhetően jóval többen azonosulnak idehaza is, mivel a demokrácia, a jogállam és a szabadság egyaránt fontosabb a vallásnál. Ugyanis utóbbi mindenkinek a saját magánügye, míg az előbbiek mindannyiunk érdekeit szolgálják, amelyekért érdemes harcolni.  Én, mint európai uniós állampolgár, gond nélkül állok ki a szabadságért, demokráciáért és jogállamért, de a kereszténységért nem, mivel nem vagyok keresztény.

Vissaztérve azonban Maas kijelentéséhez, fontos megjegyezni, hogy Orbán ismét pofont kapott Németországból, hiszen ott is pontosan tisztában vannak az ő ténykedéseivel. Az ellopott uniós milliárdokkal, az alapjogok sárbatiprásával és a demokrácia magyarországi leépítésével. Ezzel vélhetően csak az nincs tisztában, aki az elmúlt 9 évet kómában töltötte. Orbán hangosan toporzékol minden egyes alkalommal, amikor szankciókkal illetik a magyar kormányt, amiért az visszaél a hatalmával. Mint ahogy toporzékol akkor is, amikor az uniós támogatások – amelyből kiépítette a NER rendszerét – befagyasztásán gondolkozik az EP. A pénz kell a felcsútinak, azonban amikor a kifizetéseket feltételekhez kötik, azonnal borul a bili.

Ha Magyarország nem teljesítené a kötelezettségeit – azaz nem védené a határát -, akkor ma Németországban sok millióval több illegális bevándorló lenne – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-vel.

Ezt válaszolta Szijjártó Maas korábbi kijelentésére. Ebből is egyértelművé válik, hogy a magyar kormány komolyan hiszi – és nem csak szajkózza –, hogy az ország déli felén létesített kerítés az egyedüli oka annak, hogy menekültek milliói nem rohamozzák meg Európát. A Törökországgal kötött megállapodás az smafu, mint ahogy a korábbi olasz külügyminiszter Líbiával kötött alkuja is. Amennyiben valóban az a pár száz kilométeres kerítés lenne az egyetlen akadály a menekültek milliói előtt, akkor mégis mivel magyarázza azt Szijjártó, hogy annak környékén alig lézengenek? Nem hogy milliók nem várakoznak a Balkánon, de még csak százezrek sem. A határkerítés – bár azóta országos szinten elfogadottá vált – nem más, mint Orbán kampányának egyik legfőbb eszköze.

2015 óta Orbánnak nincs semmiféle mondanivalója azon kívül, hogy migránsok, kerítés és Soros. Egyszerűen megteheti azt, hogy valós politikai program helyett migránsozik, miközben az egészségügy és az oktatási rendszer romokban hever. Az EP választási kampányban sem volt mondanivalója a Fidesznek, ugyanazt ismételgetik immár hónapok óta: bevándorlás, meg kell állítani, megvédjük! Megvédenek a nem létező veszélytől, amelyet ők maguk kreáltak. Aki nem lát ezen túl, az menjen csak és szavazzon egy elmeháborodott pártjának jelöltjeire, akik megvédik őt és családját a nemlétezőtől, miközben nagyobb eséllyel hal meg fertőzésben valamelyik helyi kórházban, mint hogy lásson akár egyetlen menekültet is az életében.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.