Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt már élő, véres valóság az, amiről Strache még csak álmodozott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sajnálatos módon a fideszes lakájmédia olyan mértékben leterhelt, hogy nem nagyon jut idejük foglalkozni az osztrák kormányvásággal. Előfordul az ilyesmi és hát lássuk be, nem egy nagy ügy. Hiszen mindössze annyi történt (a PS bloggere azért megalkotta a miheztartást, nehogy ne tudják a hívek, mit kell gondolniuk miről), hogy valami geci tőrbe csalta a hülyécske osztrák pártvezért. Fő kérdések: ki volt a tőrbecsaló, miből fizette az illető az ibizai villát, a bekamerázást és a kamu orosz örökösnőt, mennyit kapott a két osztrák lap azért hogy lehozták a sztorit és hol volt eddig a videó. Tényleg ezek a legfontosabb kérdések. Nem az, hogy egy szélsőjobbos pártvezér orosz pénzen akarja felvásárolni a médiát, ahogy Orbán is orosz pénzen akarta és a jó ég tudja, végül milyen  pénzen vásárolta(tta) fel. A PS bloggere lényegében arra jutott, hogy Strache egy kissé butácska ugyan, de lényegében ő az áldozat, a balliberálisok pedig a bűnösök. Hiszen – sikolt a költő – a rohadék sorosista média és a sorosista migránssimogató szélsőliberálisok (mert azt már tudjuk, hogy jelzővel kell említeni az ellenséget minden esetben) nem azt mondják, hogy Strache egy aljadék, hanem azt, hogy a TELJES (szélső)jobboldal aljadék. Felháborító! Ilyet a kereszténykonzerv orbánbérenc média soha a büdös életben nem tenne, de bezzeg ezek.

Elgondolkodtunk a szerkesztőségben azon, hogy vajon mi történt volna, ha Magyarországon esik meg hasonló lebukás. Az analógia miatt Semjén Zsoltot képzeltük Strache helyébe. Sántít persze a dolog, miután a KDNP nemhogy nem tör hatalomra, hanem lényegében nem is törhet, mivel nem létezik. Saját erőből a parlamenti küszöbön sem tudnának átborulni. Gondolom, éppen ezért rájuk esett Orbán választása. Hiszen az egyházzal kötött üzlet mindjárt hihetőbb, ha egy önmagát kereszténydemokratának kikiáltó, szabad szemmel nem látható párt is ott fityeg a fideszes farok végén bojtnak és persze ahhoz is szükség van a KDNP-re, hogy ki lehessen jelenteni: itt kérem nincsen egypártrendszer sem diktatúra, hiszen kormánykoalíció van. Aha.

Tehát mi történne abban az elképzelhetetlen esetben, ha Semjén Zsoltnak lenne egy pártja, ő maga saját jogon valaki lenne és készülne róla egy ilyen rejtettkamerás felvétel, ami ráadásul nyilvánosságra is kerülne? Abban maradtunk mi itt, szerkesztőségileg, hogy semmi nem történne. Az ég egy világon semmi. Semjén nem mondana le, Orbán nem fogadná el, senki nem vonulna utcára és senki nem háborodna fel. Fél nap alatt elfelejtené mindenki az egészet. Aztán – picit később, de az is lehet, hogy azonnal  – megindulna a hadjárat a csapdát állító illető ellen, a sztorit lehozó lapot és az abban közreműködő újságírókat pedig élve ledarálnák.

Ugyanis itt már élő, véres valóság az, amiről Strache még csak álmodozott. Orbán Viktor Simicska Lajos, Pecina és mások közreműködésével  kiépített egy kézivezérelt, mindenben az ő érdekeit szolgáló propagandagépezet. Szeretjük elfelejteni vagy tudomást sem venni arról, hogy ez a gépezet segítette hatalomba és tartja ott Orbánt. Ez a gépezet döntő szerepet játszik abban az országos agymosásban, abban a hazugságáradatban, amelyik kettészakította a társadalmat. Azt mondják, mindenkinek megvan az ára. Ez nem igaz. Mindenkinek nincs meg az ára, hiszen akkor nem lenne még most is független média, nem lennének portálok és blogok annak ellenére is, hogy Orbánék vért izzadva próbálnak mindenkit elhallgattatni. De sok embernek megvan az ára és ezt az árat a fideszmaffia megfizeti. Megvan az ára minden egyes újságírónak, tévésnek, rádiósnak, celebnek, publicistának, elemzőnek, szakértőnek, akik segítenek működtetni azt az iszonyatos gépezetet, amelyik képes hazugságokkal életben tartani az Orbán-mítoszt és elkenni minden olyan ügyet (Tiborcztól Mészárosig, Rogántól Orbán Győzőig, Putyintól Erdoganig), amelyek közül egyetlen egy is elég lenne a kormány bukásához akkor, ha működne a társadalom erkölcsi érzéke, valóságlátása és józan esze. De nem működik és ebben döntő szerepe van a Bayer Zsolttól Gajdics Ottón és Stefka Istvánon át G. Fodor Gáborig ívelő beárazott embereknek. Az olcsóbb portéka (Jurák Kata, de még Marsi Anikó is) megszolgálják a pénzüket és teszik, amit utasításba kapnak.

Egy modernkori diktatúrát már nem lehet fizikai erőszakkal fenntartani (bár ne feledkezzünk meg egy pillanatra sem Pintér Sándorról, de Polt Péterről sem), ehhez mindent beborító propagandára van szükség. Ezt Orbán tökéletesen átlátta – vagy éppen Simicska látta át – és igen, ez nálunk már jó ideje működik is. Ausztriában nem működik, ezen akart változtatni Heinz-Cristian Strache. Nem sikerült. És abban sem vagyok biztos, hogyha az orosz örökösnő valódi lett volna, ha minden valóban úgy történt volna, ahogy Strache hitte, akkor sikerült volna Ausztriában kiépíteni egy olyan rendszert, amilyet Magyarországon működtet a rezsim. Úgy vélem, nem sikerült volna. Ahhoz ott túlságosan régen működik a demokrácia, az újságírók túlságosan profik. Lehetséges, hogy a felvásárolni kívánt lap minden munkatársa felállt volna, a takarítónővel bezárólag. És az is biztos, hogy a társadalom értette volna, mi történik és az újságírók mellé álltak volna. A kormánynak pedig esélye sem lett volna elkenni a dolgot.

Ez ugyanis így működik. Erről szól. A demokráciákban nem a kormány teríti szét az akaratát a társadalmon, hanem a társadalom kontrollálja a kormányt és a politikusokat. Amelyik kormány nem hazug, tolvaj, aljas geci, az nem jószántából nem az. Nem azért, mert ott a politika a művelt és erkölcsös hölgyek és urak játéka. Fenéket. Azért, mert a társadalom erkölcsi érzéke és immunrendszere működik és nem engedik elkurvulni a politikusokat olyan mértékig, hogy az már veszélyt jelenthessen rájuk. Ennyire nagyon egyszerű.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.