Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig nincs igény a valóságra, addig a hazugság is tökéletesen megteszi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Dr. Cziráné Dr. Kőházi-Kis Tímea– esetleg talán még elfért volna egy tucat doktor kifejezés az asszony nevében, akkor derülne csak ki igazán, mekkora lángelméről is van szó – a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium igazgatója fontos dolgot jelentette be a tegnapi napon. Mint ahogy a 444 észrevette, az iskola 300 millió forintos, többségében az EU adófizetőinek pénzéből támogatott épületenergetikai fejlesztést a doktor asszony nem másnak, mint Magyarország kormányának és Orbán Viktor miniszterelnökúrnak köszönte meg. A pénzt nem ő adta, de ez nem számít az égvilágon semmit, mindent neki kell megköszönni, ha van köze hozzá, ha nincs.

Hálás szívvel köszönjük meg Magyarország Kormányának, Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak a nagykőrösi gimnázium számára nyújtott történelmi jelentőségű támogatást. Minden egykori, jelenlegi és leendő diákunk és munkatársunk nevében köszönjük a közreműködést Támogatóinknak! HAJRÁ ARANY GIMI!  

Köszönje a radai rosseb, kedves Krisztina. Orbán Viktor egy büdös petákkal sem járult hozzá a nagykőrösi fejlesztéshez, annál inkább az EU polgárai, akiknek valóban köszönet jár. Ez a fejlesztés ugyanis nem valósulhatott volna meg a holland, belga, francia vagy épp német adófizetők nélkül. Érdemes lenne tehát azoknak megköszönni akik nagyrészben – 85% – állták ezt a projektet. Orbán Viktornak olyan dolgokat köszönhetünk, mint a rabszolgatörvény, a hajléktalanellenes törvény, vagy a manyup pénzek eltüntetése. Azokhoz valóban köze volt Orbánnak, méghozzá sokkal nagyobb mértékben, mint ezen támogatáshoz.

Magyarországon már-már népszokás az, hogy egyszerűen úgy tesznek a kormánypárti polgármesterek, kormánytagok, államtitkárok és egyszerű képviselők, mintha minden egyes út, híd, vagy épp iskolafelújítás csak és kizárólag a Fidesz és Orbán Viktor érdeme lenne. Teljes mértékben a háttérbe szorítják azt a tényt, hogy a hazai projektek nagyrésze EU-s támogatással valósul meg. Annak az EU-nak a segítségével, amely Orbán szerint nemzetünk legfőbb ellensége, egy intézmény, amely a magyar népet el akarja törölni a föld színéről. Ha olyannira gyűlölik őket, vajon mégis miért kapnak két kézzel az uniós támogatások után? Miért pofáznak az EU ellen, amikor annak pénzéből alapozzák meg kampányaik nagyrészét?

Mari néni Hugyagon ugyanis nem fogja tudni, hogy azt az iskolát, parkot, kórházat nem Orbán Viktornak, hanem az EU adófizetőinek köszönhetjük, ha az átadáson ennek ellenkezőjéről papol valamelyik kormánypárti papagáj. A cél pedig pontosan ez, hogy hazugsággal – ez nem féligazság és még csak nem is mellébeszélés – átverjék az embereket és elhitessék velük, a falu és város fejlődéséhez Orbán Viktorra és kormányára van szükség. Ők adnak, míg mások csak elvesznek. A támogatások egy az egyben a kormány kampányát erősítik, amely valamiért nem számít törvénytelennek ebben az országban.

Elég egyszer, a nagy nyilvánosság előtt hazudni – később aztán lehet magyarázkodni, hogy van EU-s tábla és a meghívóban is megemelítették, hogy az EU támogatása nélkül nem jöhetett volna létre a fejlesztés – és meg is van a kellő szavazatszám. Olyan fegyver ez a kormányzat kezében, amellyel szemben az ellenzéknek semmi esélye nincs. Orbán több ezer milliárd forint támogatással vásárolhat szavazatokat, amelyek hatásosabbak bármilyen programnál, vagy beszédnél. Van, vagy nincs iskolafelújítás? Na ugye? Azt is a Viktornak köszönhetjük, mondá az egyszerű falusi, vagy városi szavazó. Hogy azt egyébként az EU-nak köszönhetjük? Nem érdekes, erről Orbán nem tájékoztatja szavazóit. Ez a kormánypropaganda szerint nem hazugság, egyszerűen csak a politizálás része.

Ameddig az emberek lusták megnézni, hogy kinek is köszönhetik valójában ezeket a támogatásokat, addig talán nincs is miről beszélni. Ameddig, mondjon bármit a kormypárt, azt kérdés nélkül elhiszik, addig hiába is várunk változást. Ameddig az ignorancia győzedelmeskedik a tudás felett, addig egy a saját népét elnyomó miniszterelnök gond nélkül lehet akár negyedszer és ötödször is az ország vezetője. Ameddig nincs igény a valóságra, addig a hazugság is tökéletesen megteszi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.